Μαυροφορεμένες μάνες φώναξαν «όχι άλλο αίμα στους δρόμους» φωτό

Τα τροχαία δυστυχήματα είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου των νέων στις ηλικίες από 15 έως 29 ετών αλλά η πολιτεία παραμένει απαθής.

mauroforemenes-manes-fwnaksan-oxi-allo-aima-stous-dromous-fwto
SHARE THIS
0
SHARES

Τα τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου, για τους νέους από 15 έως 29 ετών, τη δεύτερη αιτία θανάτου, για τις ηλικίες 5 έως 14 και την τρίτη για τις ηλικίες 30 έως 44 ετών αλλά η πολιτεία κοιμάται. 

 Μαυροφορεμένες με τις φωτογραφίες των νεκρών παιδιών τους στα χέρια και το όνομά τους σε χάρτινες πεταλούδες στο στήθος τους, χαροκαμένες μάνες φώναξαν «όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο» έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης.   

 

Οι μανάδες ζήτησαν για ακόμη μια φορά «γρήγορη, πραγματική και αυστηρή απονομή Δικαιοσύνης».

 

 

Συγκεκριμένα με επιστολή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ζητούν: «Να τροποποιηθούν τα οικεία άρθρα του Ποινικού Κώδικα και να διπλασιαστούν οι ποινές. Καμία ποινή να μην είναι με αναστολή, μήπως αυτά αποτελέσουν, στο μέλλον, αποτρεπτικό παράγοντα. Να συσταθούν Τμήματα Δικαστηρίων, σε κάθε Περιφέρεια, που να εκδικάζουν μόνον υποθέσεις τροχαίων δυστυχημάτων (αστικά και ποινικά), με στόχο να επιταχυνθεί η απόδοση δικαιοσύνης».
 

 

Η επιστολή κοινοποιείται στον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

Στην Ελλάδα τα τελευταία πενήντα χρόνια είχαμε 120.000 νεκρούς, 350.000 ανάπηρους και 2 εκατομμύρια τραυματίες  

Ο απόλυτος τρόμος στην Ελλάδα : 120 χιλ. νεκροί και 350 χιλ.ανάπηροι

 

Τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου, για τους νέους από 15 έως 29 ετών, τη δεύτερη αιτία θανάτου, για τις ηλικίες 5 έως 14 και την τρίτη για τις ηλικίες 30 έως 44 ετών. 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook