Με δύο όπλα και χαριστική βολή η εκτέλεση στα Εξάρχεια

Εκτέλεση με δύο όπλα και χαριστική βολή έδωσε ο δράστης της άγριας δολοφονίας του 36χρονου Αιγύπτιου Allesh Mohamed, όπως εκτιμούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

me-duo-opla-kai-xaristiki-boli-i-ektelesi-sta-eksarxeia
|
SHARE THIS
0
SHARES

Εκτέλεση με δύο όπλα και χαριστική βολή έδωσε ο δράστης της άγριας δολοφονίας του 36χρονου Αιγύπτιου Allesh Mohamed στα Εξάρχεια, όπως εκτιμούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., μετά τα πρώτα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης του «άθικτου» φυσιγγίου, του κάλυκα και των βολίδων στο κορμί του θύματος.

Η σφαίρα αλλά και ο κάλυκας που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος προέρχονται από πιστόλι των 6,35 ΜΜ. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το πιστόλι του δράστη μετά την πρώτη βολή που έπληξε το θύμα του στο κεφάλι, υπέστη εμπλοκή, όπλισε ξανά με την σφαίρα να πέφτει κάτω, ενώ προσπαθώντας να πυροβολήσει ξανά το όπλο δεν πυροδότησε. Αμέσως έβγαλε δεύτερο όπλο ενδεχομένως περίστροφο των 0,38 ΜΜ και πυροβόλησε εναντίον του 36χρονου, τουλάχιστον 4-5 φορές. Μία από τις βολές, μοιάζει να έχει χαρακτήρα «χαριστικής» βολής καθώς δόθηκε από μικρή απόσταση στο κεφάλι του θύματος προκαλώντας τυφλό τραύμα. Το θύμα κατά τη νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι έχει δύο τραύματα στο κεφάλι, ένα στη μασχάλη, και τουλάχιστον δύο ακόμη στο στήθος και τον γλουτό.

   Ειδικοί στα όπλα, κάνουν λόγο για οπλισμό των «παππούδων», που συνήθιζαν να έχουν τέτοια όπλα, εξαιρετικά παλιού τύπου διαμετρήματα, που δύσκολα χρησιμοποιούν μέλη αλβανική ή ρωσικής μαφίας. Όπως και να έχει ο εκτελεστής φαίνεται να ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει, είχε δεύτερο όπλο, και δεν δίστασε να το χρησιμοποιήσει όταν το πρώτο έπαθε εμπλοκή.

     Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο ο 36χρονος να δέχθηκε τηλεφώνημα-«παγίδα» από κάποιον ο οποίος τον προσέλκυσε προκειμένου να βγει από το σπίτι του στην οδό Ερεσού. Το θύμα φορούσε πρόχειρα ρούχα, πήρε μόνο τα δύο κινητά και τα κλειδιά του, δείγμα ότι πήγαινε κάπου κοντά. Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση διαπιστώνουν ότι το θύμα δεν είχε συλληφθεί ποτέ για εμπόριο ναρκωτικών, παρά μόνο το 2014, όταν προσπάθησε να δώσει μικροποσότητα ναρκωτικών σε φίλο του που ήταν στο κρατητήριο του Τμήματος Ασφαλείας Ρέντη, ενώ δεν φαίνεται να προκύπτει ούτε πληροφοριακά πως ασχολείται με διακίνηση ναρκωτικών. Η εκδοχή ξεκαθαρίσματος λογαριασμών από διακινητές ναρκωτικών της μαφίας των Εξαρχείων αποτελεί ένα ενδεχόμενο που ερευνάται, ωστόσο τα νέα στοιχεία φαίνεται πως το αποδυναμώνουν σε έναν βαθμό.

   Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν χαρακτηριστικά πως τα ποσοστά είναι 60-40. Εξηγούν πως 60% πιθανότητες έχει η δολοφονία να προέρχεται από μέλη κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών και 40% από «εκδικητές της πλατείας» με τους οποίους ενδεχομένως το θύμα είχε έρθει σε ανοικτή αντιπαράθεση.

          Οι αστυνομικοί διαπιστώνουν πως ο «Χαμπίμπι», όπως φαίνεται να ήταν το ψευδώνυμό του, το 2013 είχε συλληφθεί όταν σε έλεγχο στην περιοχή των Πετραλώνων είχε στην κατοχή του έναν σουγιά. Το 2014 συνελήφθη όταν προσπάθησε να περάσει ναρκωτικά στο κρατητήριο του Τμήματος Ασφαλείας στου Ρέντη, όπου κρατούνταν ένας στενός του φίλος. Το 2015 σε έλεγχο στο Τμήμα Ασφάλειας Δραπετσώνας, συνελήφθη γιατί εκκρεμούσε σε βάρους του καταδικαστική απόφαση 19 μηνών για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

          Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν η εκτέλεση να προήλθε από κυκλώματα ναρκωτικών, αλλά ενδεχομένως «εξυπηρετούσε» και άλλους… χώρους.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook