Μέτσοβο: Eπιστήμονες σε συνέδριο για τη θρόμβωση & την αντιθρομβωτική αγωγή

Το διεθνές επιστημονικό συνέδριο ALPIC 2018 διοργανώνεται για 8η φορά στη χώρα μας και απευθύνεται σε επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων.

metsobo-epistimones-se-sunedrio-gia-ti-thrombwsi--tin-antithrombwtiki-agwgi
SHARE THIS
0
SHARES

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο στο Μέτσοβο για τη θρόμβωση και την αντιθρομβωτική αγωγή

Το διεθνές επιστημονικό συνέδριο ALPIC 2018 διοργανώνεται για 8η φορά στη χώρα μας και απευθύνεται σε επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων που ασχολούνται κλινικά ή ερευνητικά με θέματα σχετικά με τη θρόμβωση και τα αντιθρομβωτικά φάρμακα.

Φέτος, διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα μεταφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις στους συμμετέχοντες και θα συζητήσουν όλες τις τρέχουσες εξελίξεις στην αντιθρομβωτική αγωγή. Επίσης, θα δοθούν απαντήσεις σε δυσεπίλυτα ερωτήματα που αφορούν στην πρόληψη της θρόμβωσης και την ορθή χρήση των αντιθρομβωτικών φαρμάκων στην καθημερινή κλινική πράξη. Οι διοργανωτές επικεντρώνονται στην αξία της ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων. Ο τελικός αποδέκτης είναι ο ασθενής, αφού η επικοινωνία νέων δεδομένων βελτιώνει και τη θεραπεία, που είναι άλλωστε και το μεγάλο ζητούμενο.

Το συνέδριο αυτό διοργανώνεται από τον διεθνή επιστημονικό οργανισμό ‘European and Mediterranean League Against Thrombotic Diseases (EMLTD)’ υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Ινστιτούτου Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή (ΙΜΕΘΑ) και έχει εγκριθεί από τη Διεθνή Εταιρεία Θρόμβωσης και Αιμόστασης (International Society on Thrombosis and Haemostasis ISTH).

Υπεύθυνοι της διοργάνωσης είναι οι καθηγητές κ. Αλέξανδρος Τσελέπης και Ιωάννης Γουδέβενος, μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Ερευνητικού Κέντρου Αθηροθρόμβωσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Info:

Το ALPIC 2018 πραγματοποιείται στις 23-25 Μαρτίου 2018, στους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου «Διάσελο» στο Μέτσοβο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook