Νέα στοιχεία: Είχε προειδοποιήσει ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου;

Μία πληροφορία ίσως αλλάζει τα δεδομένα στο δυστύχημα με το στρατιωτικό ελικόπτερο στην Ελασσόνα.

nea-stoixeia-eixe-proeidopoiisei-o-pilotos-tou-moiraiou-elikopterou
SHARE THIS
0
SHARES

Μία νέα πληροφορία αλλάζει τα δεδομένα στο δυστύχημα με το στρατιωτικό ελικόπτερο στην Ελασσόνα. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Δημοκρατία", ο πιλότος του Χιούι φέρεται να είχε ζητήσει από την 1η Στρατιά άδεια για να πραγματοποιήσει την πτήση αργότερα.

Πιο συγκεκριμένα, ο χειριστής του στρατιωτικού ελικοπτέρου, όπως αναφέρει η Δημοκρατία, είχε ζητήσει να γίνει η πτήση στις 10:00 το πρωί (αντί στις 07:30) εξαιτίας της πρόγνωσης για άσχημες καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν στην περιοχή. Η άδεια όμως δεν δόθηκε.

Παράλληλα, πληροφορίες που επικαλείται η «Εφημερίδα των Συντακτών», στους αεροπορικούς χάρτες της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου σημειώνονται τα ύψη στα οποία με ασφάλεια μπορεί να πετάξει ένα πτητικό μέσο, ορίζονται ως όριο ασφαλείας στη συγκεκριμένη περιοχή τα 7.200 πόδια από την επιφάνεια της θάλασσας.

Με δεδομένο ότι ορισμένες περιοχές του Σαρανταπόρου βρίσκονται σε υψόμετρο 3.500 πόδια και με δεδομένη τη νέφωση, η βάση της οποίας ήταν σε ύψος μόλις 50 ποδών από το έδαφος, έμπειροι αξιωματικοί της Αεροπορίας ανέφεραν ότι η πτήση ήταν παρακινδυνευμένη και γι’ αυτό θα πρέπει να εκτιμηθεί πρώτα ο βαθμός αναγκαιότητάς της και μετά να διερευνηθεί εάν σημειώθηκε κάποιο λάθος από τους χειριστές του ελικοπτέρου, οι οποίοι αναγκάστηκαν να πετούν σε χαμηλό έδαφος.

 

Φωτό: Ευρωκίνηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook