Νέο βίντεο-ντοκουμέντο με το μαύρο Opel Corsa

Nέο βίντεο-ντοκουμέντο με το μαύρο Opel Corsa που χρησιμοποιήθηκε για την βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ.

|
SHARE THIS
0
SHARES

Nέο βίντεο-ντοκουμέντο με το μαύρο Opel Corsa που χρησιμοποιήθηκε για την βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ.  Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι η βομβιστική επίθεση είχε προετοιμαστεί τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα. Μετά την διαπίστωση ότι το όχημα που χρησιμοποιήθηκε ήταν  το μαύρο Corsa αναζητούν πλέον την «γιάφκα», το οίκημα ασφαλείας ή το γκαράζ στάθμευσης του  ΙΧ  στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων.

Το όχημα που ανήκει σε γυναίκα είχε κλαπεί στις 18 Νοεμβρίου από την Νέα Ιωνία, περιοχή που και αυτή μπαίνει στο πεδίο των ερευνών, για πρόσφατες… ενοικιάσεις χώρων. Ο χρόνος κλοπής του οχήματος αν δεν έχει φθάσει στην κατοχή των τρομοκρατών από ποινικούς διαύλους,  αναδεικνύει είτε «κρυφό» χώρο στάθμευσης, είτε… κουκούλωμα του σε σημείο της πόλης, μακριά από σημεία διαμονής ή κίνησης των δραστών.

Το βίντεο με το μαύρο Opel 

Το ύποπτο όχημα φαίνεται να φθάνει στο «τυφλό» σημείο των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της εφημερίδας Καθημερινής, στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου, στη 01:47 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ο οδηγός, φαίνεται πως κλείνει την μεσαία σκάλα από τα φώτα πορείας. Ο συνοδηγός, ενδεχομένως οπλισμένος, καλύπτει τον τρίτο συνεργό, που πιθανόν κάθεται στο πίσω κάθισμα. Η ενεργοποίηση του ωρολογιακού μηχανισμού, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, είτε έγινε από το σημείο εκκίνησης του οχήματος, είτε καθ’ οδόν. Το αυτοκίνητο σταμάτησε, ο βομβιστής τοποθετεί και… κλειδώνει το σακίδιο με την βόμβα που περιέχει 7-10 κιλά εκρηκτικής ύλης πάνω στην προστατευτική μπάρα του δρόμου.

 Από τα βίντεο καμερών ασφαλείας, ο οδηγός του αθέατου αυτοκινήτου φαίνεται να ανάβει φώτα και να ξεκινά. Στη 01:48, από την δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, μπαίνει στην μεσαία και από εκεί στην αριστερή κάνοντας αναστροφή στο φανάρι που βρίσκεται μπροστά από τον τηλεοπτικό σταθμό, ακολουθώντας αντίστροφα την διαδρομή από την οποία πιθανότατα είχε ακολουθήσει κατά την προσέγγιση. Από άλλα βίντεο καταστημάτων και επιχειρήσεων, τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, φαίνεται πως έχουν εκτιμήσει, πως οι δράστες έχουν κινηθεί στην παραλιακή λεωφόρο προς Μοσχάτο, και στην οδό Θησέως ή Πειραιώς έστριψαν προς Καλλιθέα, με κατεύθυνση τα Άνω Πετράλλωνα. Οι αστυνομικοί από κάμερα ασφαλείας καταστήματος σε απόσταση 900 μέτρων από τον ΣΚΑΪ, εντοπίζουν διέλευση στη 01:46:18 προς τον τηλεοπτικό σταθμό και επιστροφή στο αντίθετο ρεύμα στη 01:48:54. Οι κάμερες έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό έχουν «πιάσει» την αναστροφή στη 01:47:18, δηλαδή στη συνέχεια χρειάστηκε περίπου μισό λεπτό για να διανύσει αντίστροφα την ίδια διαδρομή. 

 Από τα πρώτα στοιχεία ανάλυσης των εικόνων από βίντεο καμερών ασφαλείας που έχουν συλλέξει μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί δεν προκύπτει κάποιο όχημα διαφυγής από το σημείο καύσης του μαύρου OPEL CORSA, ή ακόμη και άλλου «υποστήριξης» της ομάδας κρούσης των βομβιστών. 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook