Ο Κουμανταρέας είχε γράψει για το δολοφόνο του στο τελευταίο του βιβλίο

Κεντρικός ήρωας του έργου του είναι ο «Λούνα», που φαίνεται να είναι ο Στεφάν, ένας νεαρός που γνώριζε τουλάχιστον 10 χρόνια.

o-koumantareas-eixe-grapsei-gia-to-dolofono-tou-sto-teleutaio-tou-biblio
SHARE THIS
0
SHARES

9+1 αποτυπώματα ταυτοποίησαν τον 25χρονο Stefan Matasareanu, τον δολοφόνο του Μένη Κουμανταρέα. Το ένα βρέθηκε σε κάγκελο της εισόδου της πολυκατοικίας. Τα υπόλοιπα σε σημεία του διαμερίσματος που μόνο ο δράστης θα μπορούσε να είχε ακουμπήσει. Ένα από αυτά ήταν πάνω σε φάκελο τράπεζας, που πιθανότατα περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό, μέρος από τις 200.000 ευρώ που είχε πάρει ο συγγραφέας, τον περασμένο Μάιο,  από την πώληση του ακινήτου στην Κηφισιά.

Αυτό το τελευταίο βιβλίο ήταν αυτοβιογραφικό που σκιαγραφούσε προφίλ θύματος και δράστη, την γνωριμία και τις συναντήσεις τους σε underground μέρη, όπως έγραψε.

 Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται, ότι ο Μένης Κουμανταρέας, στο τελευταίο συγγραφικό του έργο, τον «Θησαυρό του Χρόνου», γράφει για τον δολοφόνο του. Κεντρικός ήρωας του έργου του είναι ο «Λούνα», που φαίνεται να είναι ο Στεφάν, ένας νεαρός που γνώριζε τουλάχιστον 10 χρόνια. Οι αστυνομικοί διάβασαν το προφητικό βιβλίο του συγγραφέα και εστίασαν τις έρευνές τους στο σπίτι της Κηφισιάς, που ο ίδιος πούλησε μετά τον θάνατο της γυναίκας του, την συντροφική φιλική τους σχέση, αλλά και τα «ξεπορτίσματά» του στην αθηναϊκή νύχτα. Αυτό το τελευταίο βιβλίο ήταν αυτοβιογραφικό που σκιαγραφούσε προφίλ θύματος και δράστη, την γνωριμία και τις συναντήσεις τους σε underground μέρη, όπως έγραψε.

Τους τελευταίους δύο μήνες ο Στεφάν, γνώριζε την πώληση του σπιτιού και μαζί με τον 29χρονο καταζητούμενο συνεργό του Kosmin Gaitan, ήταν ιδιαίτερα πιεστικός προς τον Μένη Κουμανταρέα, προκειμένου να του δώσει ένα μεγάλο «δάνειο» από τα χρήματα της πώλησης του σπιτιού. Μία τέτοια απειλητική προσέγγιση είχε καταγραφεί το ίδιο χρονικό διάστημα, όταν ο Μένης Κουμανταρέας βγαίνοντας από το ασανσέρ στην είσοδο της πολυκατοικίας του, βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο κουκουλοφόρους, τους οποίους όμως κατάφερε να προσπεράσει. Αυτή την επαφή την είχε εκμυστηρευτεί στον φίλο του, επίσης συγγραφέα, Θάνο Φωσκαρίνη, αναφέροντάς του πως θεωρούσε ότι ένας από τους κουκουλοφόρους ήταν ο Στεφάν.

Αυτές οι πιέσεις ήταν συνεχόμενες και ολοένα και πιο απειλητικές, έως το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου 2014. Οι αστυνομικοί αποτύπωσαν εικόνες της εισόδου των δύο δραστών στην πολυκατοικία της οδού Ζακύνθου 3 στην Κυψέλη, στις 17:35 και εξόδου τους στις 23:06. Ο βασικός μάρτυρας, που υπέδειξε την παρουσία του Στεφάν και τις κοινωνικές σχέσεις του με τον Μένη Κουμανταρέα, ήρθε μόνος του στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής. Σχεδόν ταυτόχρονα οι αστυνομικοί εντόπιζαν, ότι ο χρήστης κινητού τηλεφώνου «αχυρανθρώπου από το Πακιστάν», ήταν ο Στεφάν. Το είχε χρησιμοποιήσει τον Μάιο του 2013 στα Χανιά. Ο ίδιος αριθμός είχε προβεί σε πολλές κλήσεις πριν και μετά τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα ενεργοποιώντας κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή της Κυψέλης.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, εικάζουν ότι μέρος των χρημάτων που πιθανότατα απέσπασαν οι δράστες από το διαμέρισμα του συγγραφέα, το κατέχει ή το έχει κρύψει ο 29χρονος καταζητούμενος συνεργός του Στεφάν.

Το αποτύπωμα στο κάγκελο της εισόδου και εννέα ακόμη σε σημεία του διαμερίσματος που έδειχναν τον δράστη, ταυτοποιήθηκαν με τον Stefan Matasareanu, που είχε συλληφθεί στις 13 Μαΐου 2013 στα Χανιά κατηγορούμενος για παραβάσεις του νόμου περί Αλλοδαπών καθώς στην κατοχή του είχαν βρεθεί πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε η αναζήτηση του Στεφάν. Οι αστυνομικοί τον «φωτογράφισαν», έδειξαν την αποτύπωση στον βασικό μάρτυρα, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τον ύποπτο. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε, ότι έμενε στην Πλ. Κολιάτσου μαζί με την μητέρα και τον πατριό του. Στις 21:45 εντοπίστηκε στην οδό Προμηθέως στα Πατήσια, όπου προσπάθησε να διαφύγει και αντιστάθηκε στη σύλληψη. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, εικάζουν ότι μέρος των χρημάτων που πιθανότατα απέσπασαν οι δράστες από το διαμέρισμα του συγγραφέα, το κατέχει ή το έχει κρύψει ο 29χρονος καταζητούμενος συνεργός του Στεφάν.

Όλο αυτόν τον μήνα, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, και οι δύο δράστες δεν είχαν αλλάξει τίποτα από τις συνήθειες της κοινωνικής τους ζωής και φωτογραφίζονταν δίπλα στα… χριστουγεννιάτικα δέντρα!  


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook