Οι πρόσφυγες έγιναν «αόρατοι» και στην πλατεία Σύνταγματος

To αίτημα τους για επανένωση των οικογενειών τους παραμένει διαρκές όπως έλεγαν μαζεύοντας τα υπάρχοντά τους.

oi-prosfuges-eginan-aoratoi-kai-stin-plateia-suntagmatos
SHARE THIS
0
SHARES

Μετά από 14 μέρες απεργίας πείνας που δυστυχώς δεν προκάλεσε καμιά ηχηρή πρωτοβουλία συμπαράστασης και αλληλεγγύης ( ούτε καν από τον βουλευτή Γιάννη Μιχελογιαννάκη)   οι πρόσφυγες και τα παιδάκια τους εγκαταλείπουν άπραγοι τις σκηνές που έμεναν στο Σύνταγμα.    

 

 To αίτημα τους για επανένωση των οικογενειών τους παραμένει διαρκές όπως έλεγαν μαζεύοντας τα υπάρχοντά τους.     

 

Απεργία πείνας και στην Λέσβο  

Απεργία πείνας κάνουν εδώ 15 περίπου μέρες στην πλατεία Σαπφούς στην πόλη της Μυτιλήνης, πρόσφυγες που ζητούν να  τους επιτραπεί να αναχωρήσουν από το νησί.

 

 

 

 

 

Στη Λέσβο από την  1η Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα Τρίτη 14 Νοεμβρίου έφθασαν και καταγράφηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια άλλοι 1.000 πρόσφυγες και Μετανάστες. Για την κατάσταση στη Μόρια σήμερα το πρωί έκαναν  διαμαρτυρία  οι ένστολοι ( αστυνομικοί λιμενικοί κλπ) και το απόγευμα οι πρόσφυγες. 

Συνολικά το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου στα νησιά του βορείου Αιγαίου έφθασαν 1.599 πρόσφυγες και μετανάστες. Σύμφωνα με στοιχεία της Τουρκικής Ακτοφυλακής από 1 έως και 13 Νοεμβρίου υπήρξαν 23 επιχειρήσεις μέσα στα τουρκικά χορικά ύδατα, σε σκάφη που μετέφεραν μετανάστες και πρόσφυγες σε ακτές νησιών του Αιγαίου και επαναπροωθήθηκαν σε τουρκικές ακτές συνολικά 1.196 άτομα.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook