Η ΕΛ.ΑΣ έγινε εφευρέτης... Κύρος Γρανάζης. Διέλυσε... 3.000 παλιά ακινητοποιημένα περιπολικά για να έχει ανταλλακτικά για τα «γερασμένα» που κινούνται. Η οικονομική κρίση και η ανυπαρξία πόρων για αγορά νέου στόλου, οδήγησε σε «έξυπνες σκέψεις» για την κίνηση των... ηλικιωμένων περιπολικών και κάλυψη των βλαβών τους χωρίς μεγάλο κόστος.
Δένδιας: Η πενία κατεργάζεται τέχνας.
Σε αυτή την αποκάλυψη προχώρησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, όταν ρωτήθηκε για την έλλειψη καυσίμων, ελαστικών και ακινησία περιπολικών λόγω ανυπαρξίας συντήρησης.
«...θα ήταν ευχής έργον η μεταρρύθμιση στην Αστυνομία, απαραίτητη εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια, να μπορούσε να γίνει υπό συνθήκες οικονομικής ευμάρειας. Εάν χρειαζόταν να γίνει το 2004, ας πούμε, που φαινόταν ότι είχαμε χρήματα, θα ήμουνα ευτυχής να την κάνω με πολύ πιο απλό τρόπο» είπε ο κ. Δένδιας για να συμπληρώσει την ανάγκη... εφευρέσεων.
Ο αρμόδιος υπουργός εξέπληξε όσους δεν γνώριζαν, δηλώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή, πρέπει να εφευρίσκουμε πράγματα. Για να σας πω ένα παράδειγμα: Στα περιπολικά έχουμε πράγματι έναν γερασμένο στόλο, πράγματι μία μεγάλη κατανάλωση καυσίμων και με δυσκολία εύρεση ανταλλακτικών. Τι κάναμε; Αντί να έχουμε 3.000 ακινητοποιημένα οχήματα λόγω παλαιότητος, αντί να τα πουλήσουμε για σκπραπ, όπως ήταν μέχρι τώρα η λογική, διαλύοντάς τα δημιουργήσαμε αποθήκες ανταλλακτικών, ώστε να μπορούμε να έχουμε ανταλλακτικά σε μηδενικό κόστος, για να μπορέσουμε να συντηρήσουμε τον υπόλοιπο στόλο. Η πενία κατεργάζεται τέχνας. Όμως είμαστε υποχρεωμένοι και να μεταρρυθμίσουμε και να πετύχουμε το αποτέλεσμα, έστω και υπό συνθήκες άκρας οικονομικής στενότητας».
Καλές οι εφευρέσεις και οι «πατέντες» αρκεί να μην παγιωθούν, γιατί το έγκλημα και η τρομοκρατία αυξάνουν το «επαναστατικό ταμείο» και τρέχουν με... Φεράρι, σχολίασαν συνδικαλιστές των σωμάτων ασφαλείας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr