Πειθαρχικές κυρώσεις για τον θάνατο της μικρής Μελίνας

Αποφασίστηκαν από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ Κρήτης πειθαρχικές κυρώσεις για την αναισθησιολόγο Νεκταρία Πολάκη, ως προς την υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας

peitharxikes-kurwseis-gia-ton-thanato-tis-mikris-melinas
SHARE THIS
0
SHARES

Αποφασίστηκαν από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ Κρήτης πειθαρχικές κυρώσεις ις βάρος της αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη, σχετικά με την υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας.

Η 4χρονη Μελίνα Παρασκάκη έχασε τη ζωή της στο Βενιζέλειο, όπου είχε πάει για να αφαιρέσει κρεατάκια από τη μύτη της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, η γιατρός που φέρεται να έδειξε ιατρική αμέλεια κατά τη διαχείριση του περιστατικού θα στερηθεί το μισθό της για μισό χρόνο, ενώ για δύο χρόνια της επιβλήθηκε το μέτρο της στέρησης της εργασιακής της εξέλιξης. 

Όσον αφορά την ποινή σε βάρος της διευθύντριας της Αναισθησιολογικής Κλινικής Ρεγγίνας Ρουχωτά, προβλέπει και αυτή στέρηση μισθού αλλά για πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΔΥΠΕ Κρήτης βρέθηκε στις 23 Απριλίου για να απολογηθεί, μετά την αναβολή της προηγούμενης συνεδρίασης, η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη για την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη. 

Δεν ήταν όμως η μόνη, αφού για την ίδια υπόθεση απολογήθηκε και η διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής του Βενιζελείου Ρεγγίνα Ρουχωτά. Η Νεκταρία Πολάκη επανέλαβε αυτό που υποστήριζε εξ αρχής, ότι έκανε αυτό που θεωρούσε επιστημονικά σωστό λαμβάνοντας υπόψιν τη σοβαρότητα του περιστατικού. 

Η κα Ρουχωτά κλήθηκε ως διευθύντρια του Τμήματος -ήταν σε άδεια, αλλά πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο εκείνη την ημέρα λόγω του έκτακτου περιστατικού που προέκυψε με το κοριτσάκι, ωστόσο δεν πρόλαβε να συμμετέχει εξαρχής στη διαχείρισή του. 

Το Σώμα Επιθεωρητών που επίσης ερεύνησε την υπόθεση διαπίστωσε βαριά ιατρική αμέλεια στη διαχείριση του περιστατικού στις 29 Δεκεμβρίου του 2015.

Πηγή Εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ", cretalive.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook