Ποιος είναι ο αστυνομικός που ήρθε τετ α τετ με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Από την… 17 Νοέμβρη, στη διοίκηση του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας και τώρα στην… αντιμετώπιση της Προέδρου της Βουλής. Ο αστυνομικός δ/ντης Β. Ρόκκος.

poios-einai-o-astunomikos-pou-irthe-tet-a-tet-me-ti-zwi-kwnstantopoulou
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Ρόκκος, ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που αντιμετώπισε με ιδιαίτερη στωικότητα και τον δέοντα σεβασμό την Πρόεδρο της Βουλής, είναι πτυχιούχος κοινωνικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με δύο μεταπτυχιακά στη διοίκηση υπηρεσιών υγείας και εθνικής σχολής δημόσιας υγείας, έχοντας εξειδίκευση στο «Εμπόριο Βρεφών» και τον «Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Αντιμετώπιση των Ευπαθών Ομάδων».

 

Μετά από 27 χρόνια θητείας βρέθηκε σε θέση να δώσει λεπτομερή αναφορά για τα όσα συνέβησαν στην πορεία των εργαζομένων στην υγεία και την «επαφή» του με την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο κ. Ρόκκος περιγράφει όλη την ακολουθία της πορείας από την πρώτη στιγμή και φθάνει στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Βουλής.

Η λεπτομερής αναφορά 

«Η Πρόεδρος απευθύνθηκε σε εμένα και μου ζήτησε τον λόγο για τον οποίο είχαμε προβεί σε αστυνομικό φραγμό στο συγκεκριμένο σημείο. Αφού της απέδωσα τον προβλεπόμενο χαιρετισμό της εξήγησα ότι ήταν μέρος επιχειρησιακού σχεδίου και ότι δεν είναι στην δική μου επιχειρησιακή δυνατότητα η αλλαγή του» γράφει στην αναφορά του ο αστυνομικός διευθυντής.

Στη συνέχεια καταγράφει τον διάλογο με την κα. Κωνσταντοπούλου, όπως έχει αποτυπωθεί στα σχετικά βίντεο.

Σε άλλο σημείο της αναφοράς του ο κ. Ρόκκος επισημαίνει: «Η κα. Πρόεδρος μου ζήτησε να δώσω γραπτές εξηγήσεις για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την τοποθέτηση του αστυνομικού φραγμού στο συγκεκριμένο σημείο»… «Η αρχική συνεννόηση με τους διαδηλωτές τους οποίους είχα ενημερώσει ότι υπάρχει φραγμός στα Λουλουδάδικα στο ύψος της Βουλής, ήταν πως θα έμεναν για λίγο στον φραγμό και αμέσως μετά θα αποχωρούσαν. Ποτέ δεν ανέφεραν ότι αντιπροσωπεία ήθελε να πάει στη Βουλή και να επιδώσει ψήφισμα».

Στελέχη του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός διευθυντής έχει χειριστεί περισσότερες από 500 πορείες στο κέντρο της Αθήνας από το 2006 έως και σήμερα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με ανακοίνωσή της εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια των αστυνομικών της χώρας για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε, από την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων σε «πηγαδάκι», ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των μέτρων τάξης και ασφάλειας, όσο και ο επικεφαλής των μέτρων, Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας. Μεταξύ άλλων η ΠΟΑΣΥ αναφέρει: «Η Πρόεδρος της Βουλής, όφειλε, ως εκ της θέσεώς της, να διαφυλάξει τόσο τον πολιτειακό θεσμό που υπηρετεί, όσο και τον θεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς, πρώτιστο μέλημα κάθε δημοκρατικής πολιτείας, είναι η προαγωγή των σχέσεων Αστυνομίας και πολιτών, μέσω των οποίων εδραιώνεται η κοινωνική αποδοχή της Αστυνομίας.

Είναι σαφές ότι με τέτοιες ενέργειες δεν υπηρετείται ο πρωταρχικός μας στόχος για τη βελτίωση των σχέσεων Αστυνομίας και πολιτών ούτε προωθείται η συμφιλίωση λαού και αστυνομίας, όταν εμφανίζεται η αστυνομία ως ‘εχθρός’ του, για διάφορους λόγους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook