Ψαλίδι στα αναδρομικά των ενστόλων

«Κουτσουρεμένη» η μισθολογική αποκατάσταση των εντόλων, λόγω προϋπολογισμού, οπως τους ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Τη Δευτέρα η τροπολογία.

psalidi-sta-anadromika-twn-enstolwn
|
SHARE THIS
0
SHARES

 Στις 27 Νοεμβρίου και «μισή» θα είναι η μισθολογική αποκατάσταση των ένστολων σε σχέση με την απόφαση του ΣτΕ, μαζί με την αναδρομική καταβολή έξι μηνών του 2014.

 Η παραπάνω εξέλιξη έγινε γνωστή σήμερα κατά τη διάρκεια συνάντησης των προεδρείων των συνδικαλιστικών ομοσπονδιών αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Αντικείμενο της συνάντησης υπήρξε η διαδικασία αποκατάστασης των μισθολογικών αδικιών, μετά την προσφυγή και δικαίωσή των ένστολων από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν  ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, με πρωτοβουλία του οποίου ορίστηκε η συνάντηση, καθώς και οι βουλευτές κ.κ. Δ. Κυριαζίδης, Η. Βλαχογιάννης και Θ. Νταβλούρος.

   Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σταϊκούρας γνωστοποίησε στα συνδικαλιστικά προεδρεία τα βασικά στοιχεία της τροπολογίας την οποία θα καταθέσει την προσεχή Δευτέρα στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για να ψηφιστεί εντός της εβδομάδας. Η τροπολογία θα περιλαμβάνει:

- την αποκατάσταση κατά 50% των περικοπών που επιβλήθηκαν με τον Ν. 4093/2012 στα μισθολόγια Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, από 1/8/2012. Ειδικότερα, με τη μισθοδοσία μηνός Δεκεμβρίου που θα  πραγματοποιηθεί στις 27/11/2014 θα καταβληθούν και τα αναδρομικά έξι μηνών, από 1/7/2014. Από 1/1/2015 θα συνεχιστεί η καταβολή των υπολοίπων αναδρομικών για τους 23 μήνες (από 1/8/2012 έως 30/6/2014) σε 36 μηνιαίες δόσεις. Τα αναδρομικά ποσά μέχρι και 250 ευρώ θα καταβληθούν άπαξ με την μισθοδοσία του Ιανουαρίου του 2015.

- την αποκατάσταση των συντάξιμων αποδοχών των αποστράτων, κατά 50% η οποία θα πραγματοποιηθεί με την καταβολή της σύνταξής τους στις 22 Δεκεμβρίου 2014 και θα περιλαμβάνει μέρος των αναδρομικών από 1/7/2014.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα η πλήρης αποκατάσταση των αποδοχών και η επιστροφή των αναδρομικών στο σύνολό τους επειδή εγγράφονται στο έτος νομοθέτησής τους, δηλαδή εντός του 2014, θα οδηγούσε σε υπέρβαση του προϋπολογισμού και εκτροχιασμό του ελλείμματος, που θα πρέπει να βρίσκεται εντός των πλαισίων που έχει δεσμευτεί η χώρα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook