Πώς αποχαιρέτισαν τον Β. Στεφανάκο οι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού

Ο Βασίλης Στεφανάκος έπεσε νεκρός μετά από ενεδρα θανάτου

SHARE THIS
0
SHARES

Ενός λεπτού σιγή κράτησαν στην πτέρυγα όπου ήταν κρατούμενος ο Βασίλης Στεφανάκος στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ δύο συγρατούμενοι του μίλησαν για τον πρώην βαρυποινίτη τον οποίο γάζωσαν με 22 σφαίρες στο Χαϊδάρι

«Δεν είναι κοντά μας σαν παρουσία ο Βασίλης. Θα είναι κοντά μας στο μυαλό μας όμως, στην καρδιά μας. Προσπάθησε να μας κάνει όλους καλύτερους. Σήμερα είναι η κηδεία του. Σήμερα τιμούμε την μνήμη του. Σκοτώθηκε πριν λίγες ημέρες, αλλά ξανασκοτώθηκε μετά ο Βασίλης Ο δεύτερος θάνατος του ήταν από τους δημοσιογράφους όπως τον παρουσίασαν. Εμείς τον ξέρουμε. Αγωνιστήκαμε μαζί του, γελάσαμε, γίναμε φίλοι μαζί του. Ο Βασίλης για όσα χρόνια ήταν στην Α’ πτέρυγα η πόρτα του ήταν πάντα ανοιχτή για όσους είχαν ανάγκη. Για να βοηθήσει, για όσους χρειαζόντουσαν χρήματα για δικηγόρους, για όσους είχαν ανάγκη. Προσπάθησε να αλλάξει τους φυλακές, δεν κοίταζε την πάρτη του αλλά τον συγκρατούμενο. Είτε τον συμπαθούσες, είτε όχι, είχε διαλέξει έναν καθαρό δρόμο και τον πήγε μέχρι τέλους ευθεία. Είχε δικό του κώδικα αξιών, είχε δικές τους αρχές, ήταν ιδιαίτερος. Οι λέξεις είναι φτωχές. Οσα έκανε εδώ μέσα, αλλά δεν θα τον ξεχάσουμε. Ο θάνατος δεν τον κέρδισε. Ο θάνατος κερδίζει μόνο όταν τον ξεχνάς. Και εμείς δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ». 

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Στεφανάκος έπεσε νεκρός μετά από ενεδρα θανάτου όπου άγνωστοι τον γάζωσαν με 22 σφαίρες στο Χαϊδάρι. 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook