Σε κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου θα πήγαινε ο τόνος κάνναβης

Σε γνωστό κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου εκτιμάται ότι θα έφτανε το φορτίο με τον περίπου ενάμιση τόνο κάνναβης τον οποίο εντόπισε το Λιμενικό.

se-kosmopolitiko-nisi-tou-aigaiou-tha-pigaine-o-tonos-kannabis
SHARE THIS
0
SHARES

Σε γνωστό κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου εκτιμάται ότι θα έφτανε το φορτίο με τον περίπου ενάμιση τόνο κάνναβης τον οποίο εντόπισε το Λιμενικό μέσα σε σκάφος με σημαία Ιταλίας ανοιχτά των Κυθήρων.

Οι άνδρες του Λιμενικού, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», είχαν την πληροφορία για την ύποπτη διέλευση, έθεσαν υπό στενή παρακολούθηση το σκάφος  και το προσέγγισαν πάνοπλοι το μεσημέρι. Σε αυτό επέβαιναν ένας Αλβανός και ένας Ιταλός. Μετά από έρευνα βρέθηκε η τεράστια ποσότητα κάνναβης, ενώ συνελήφθησαν οι δύο επιβαίνοντες. Η αξία των ναρκωτικών, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ξεπερνά τα 10.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από την Ιταλία, σταμάτησε στην Αλβανία, όπου έγινε η φόρτωση των ναρκωτικών, και συνέχισε με προορισμό κάποιο από τα νησιά του Αιγαίου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ενδεχομένως οι συλληφθέντες να είναι μέλη κυκλώματος που διοχετεύει με κάνναβη από την Αλβανία ελληνικά νησιά, στα οποία υπάρχει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μεγάλη ζήτηση για ναρκωτικά.

Το Λιμενικό ρυμούλκησε το σκάφος στο λιμάνι της Νεάπολης Λακωνίας. Η έρευνα συνεχίζεται σε συνεργασία με τις Αρχές των δύο εμπλεκόμενων χωρών για να εξακριβωθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του σκάφους αλλά και για να εντοπιστούν τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος. Τα άτομα δηλαδή που βοήθησαν στη φόρτωση του φορτίου στην Αλβανία, τους «εγκεφάλους» της οργάνωσης και τα μέλη που ενδεχομένως υπάρχουν στην Ιταλία.

Τόσο οι ελληνικές όσο και οι ιταλικές Αρχές έχουν πληροφορίες ότι τέτοιου είδους κυκλώματα που προχωρούν σε μεταφορές ναρκωτικών διά θαλάσσης γεμίζουν με ναρκωτικά τουριστικούς προορισμούς των δύο χωρών. 

Φωτό: Ευρωκίνηση (αρχείου)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook