Συγκλονιστικό βίντεο: Η αποκόλληση του βράχου στο Ναυάγιο

Στο βίντεο καταγράφεται η στιγμή της αποκόλλησης και ο πανικός που επικράτησε στην παραλία.

SHARE THIS
0
SHARES

Ένα ακόμη βίντεο από την αποκόλληση του βράχου στην Παραλία του Ναυαγίου σήμερα το πρωί, όπως αυτό καταγράφηκε από λουόμενο, ήλθε στο φως της δημοσιότητας. Στο βίντεο καταγράφεται η στιγμή της αποκόλλησης και ο πανικός που επικράτησε στην παραλία.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες των αντρών της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του Λιμενικού σώματος. Στη διάσημη παραλία βρίσκονται κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από τη Αθήνα, κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα και την επιχείρηση συντονίζει ο ταξίαρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υπεύθυνος για τα Ιόνια Νησιά,  κ. Κυριακόπουλος.

Εκπαιδευμένο σκυλί της ΕΜΑΚ ερεύνησε δύο φορές τα συντρίμμια των βράχων, δίχως να βρει κάτι, ενώ υπεύθυνοι της πυροσβεστικής με θερμικές κάμερες έστειλαν, στο εργαστήριό στη Αθήνα, υλικό για εξέταση.

Να σημειωθεί, ότι δεν έχει αναφερθεί κανένας αγνοούμενος από την καταμέτρηση των επιβαινόντων στα τουριστικά σκάφη. Όπως επισημαίνεται από το Λιμενικό Σώμα η παραλία έχει, προληπτικά, εκκενωθεί, ενώ έχει απαγορευθεί από τη λιμενική αρχή Ζακύνθου η προσέγγιση σκαφών μέχρι νεωτέρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του ermisnews, μετά την αποκόλληση του βράχου τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες ιδιοκτητών σκαφών που ήταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες. «Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ μέλος πληρώματος που βρίσκονταν στο σημείο. Στη παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / imerazente.gr / ermisnews.gr, ionian channel

Φωτό: imerazante.gr / ermisnews.gr  / EUROKINISSI

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook