Θρήνος χωρίς τέλος στη Μάνδρα αγνοούνται άλλοι 3 άνθρωποι

Θρήνος χωρίς τέλος στη Μάνδρα. 'Αλλοι τρεις άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί. 'Αλλοι τρεις παραμένουν αγνοούμενοι.

thrinos-xwris-telos-sti-mandra-agnoountai-alloi-3-anthrwpoi
SHARE THIS
0
SHARES

 Χωρίς ρεύμα, καθώς έχουν καταστραφεί από τα νερά οι ηλεκτρικές παροχές στα πλημμυρισμένα σπίτια, και χωρίς πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ ( εντός των επομένων ωρών θα υπάρξουν τα αποτελέσματα των ελέγχων) προσπαθούν να αναδιοργανώσουν όπως όπως την ζωή τους οι κάτοικοι της Μάνδρας και της Νέας Περάμου.  

 

Την ίδια στιγμή εξανεμίζονται οι ελπίδες για τους 3 ανθρώπους που παραμένουν στην λίστα όσων έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι μετά την ανεύρεση σήμερα Σάββατο 3 σορών.  

Οι δύο σοροί εντοπίστηκαν το πρωί από στελέχη του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας και ανήκουν σε έναν 28χρονο οδηγό ΙΧ και στον 57χρόνο κυνηγό που αναζητείτο από την πρώτη μέρα καθώς είχε εντοπιστεί νεκρός και ο αδελφός του. 

Η σορός που βρέθηκε νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου σε μεγάλη αποθήκη στη Μάνδρα ανήκει σε 38χρονο οδηγό βυτιοφόρου που κατέληξε εκεί μαζί με το όχημά του.  

 

 

«Δεν μπορούμε να θάψουμε ούτε τους νεκρούς μας» 

Δραματική εκκληση από τη Δήμαρχο Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη που είπε το αυτονόητο ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι τραγική. «Ζητώ διάνοιξη των ρεμάτων τώρα, οι τοίχοι οικημάτων είναι μισογκρεμισμένοι, είναι κατεστραμμένα όλα τα ισόγεια της Μάνδρας. Θρηνούμε νεκρούς και δεν μπορούμε ούτε να τους θάψουμε, δεν υπάρχει ούτε νεκροταφείο» είπε μιλώντας στον Σκάι το πρωί του Σαββάτου.

Και όντως η εικόνα από το νεκροταφείο της πόλης είναι σοκαριστική. 

 

 

 

Είναι δυνατόν μας λένε ότι η μελέτη είναι στα συρτάρια τρια χρόνια;   

«Το αντιπλημμυρικό πρέπει να γίνει αύριο το πρωί... Κάθε μέρα μιλούσαμε με την περιφέρεια, αλλά υπάρχει γραφειοκρατία που καθυστερεί τα πάντα, δεν είναι υπηρεσίες της περιφέρειας;», διερωτήθηκε η δήμαρχος της περιοχής. 

Στον δήμο όπως είπε εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα με το ρεύμα, και το νερό, αφού «το δίκτυο ύδρευσης έχει πολλά προβλήματα και με μεγάλον αγώνα προσπαθούμε να λύσουμε το τεράστιο πρόβλημα». 

 «Ο δήμος είναι υποχρεωμένος να καταγράψει τις ζημιές και μέχρι χθες είχαμε καταγράψει περίπου 300. Η Περιφέρεια καταγράφει τα καταστήματα, εμείς καταγράφουμε και τα αυτοκίνητα γιατί δεν υπάρχει κανένα αυτοκίνητο στη Μάνδρα που δεν έχει ζημιά».

Επίσης τόνισε  πως «τα ρέματα είναι αποκλειστική αρμοδιότητα και μοναδική της περιφέρειας, εμείς δεν έχουμε ούτε πολεοδομία, εμείς δεν έχουμε καμία σχέση ούτε με άδειες, ούτε με καταγγελίες».

Είναι δυνατόν να μας λένε ότι η μελέτη για τα αντιπλημμυρικά της Μάνδρας είναι τρία χρόνια στο δασαρχείο και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, είπε σχετικά. 

Οσον αφορά την επίσκεψη Τσίπρα στην περιοχή σχολίασε πως «δεν τον είδα τον πρωθυπουργό, γιατί δεν μπήκε στην πόλη, αλλά του λέω να αλλάξει αμέσως το πλαίσιο ώστε να γίνονται τα αντιπλημμυρικά με συνοπτικές διαδικασίες πρέπει μεγάλες εταιρίες να τα αναλαμβάνουν και να γίνονται άμεσα». 

 

Η καταγραφή των ζημιών σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο

Τα ευρήματα των αυτοψιών που διενεργήθηκαν στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής από τα τεχνικά κλιμάκια:

 

Στις 770 έχουν φτάσει οι διενεργηθείσες αυτοψίες στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και στη Δ.Ε της Νέας Περάμου, από τα εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια (120 μηχανικοί) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ειδικότερα:

· Στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 544 αυτοψίες συνολικά. Τα 428 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης.

Συγκεκριμένα: 319 κατοικίες, 62 επαγγελματικοί χώροι, 1 δημόσιο κτίριο και 46 αποθήκες – υπόγεια.

· Στο Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 226 συνολικά αυτοψίες.

Τα 216 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 122 κατοικίες, 50 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 42 αποθήκες – υπόγεια.

Οι αυτοψίες, από το σύνολο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

 

φωτό Eurokinissi

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook