Το υπουργείο «κουρεύει» το βάρος της σχολικής τσάντας

«Λιγότερα μαθήματα και ύλη» είναι ο στόχος του υπουργείου Παιδείας με στόχο να «κουρέψει» το βάρος της τσάντας των μαθητών χωρίς να «κουρέψει» τις γνώσεις τους.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Το υπουργείο Παιδείας συζητά τη μείωση τον αριθμό των μαθημάτων και κατ' επέκταση και του βάρους της σχολικής τσάντας για τους μαθητές.

Σε σύσκεψη στο υπουργείο παιδείας με θέμα "λιγότερα μαθήματα και ύλη", στόχος του υπουργείου είναι να «κουρέψει» το βάρος της τσάντας του μαθητή χωρίς να «κουρέψει» τις γνώσεις τους.

Η πρόταση του υπουργείου είναι λιγότερα βιβλία, λιγότερα μαθήματα και διδακτέα ύλη, προετοιμασία των μαθητών στην πρωινή ζώνη για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας, λιγότερη δουλειά στο σπίτι, έμφαση στη δημιουργική απασχόληση, άθληση, καλλιτεχνικά και περισσότερη ενασχόληση σε ζητήματα που ολοκληρώνουν το παιδί.

Στη σύσκεψη για τις αλλαγές στο Δημοτικό θα εκφράσουν τις απόψεις τους πανεπιστημιακοί, δάσκαλοι, διευθυντές σχολείων και εκπρόσωποι του υπουργείου, του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και της ΟΙΕΛΕ.

Το υπουργείο «κουρεύει» το βάρος της σχολικής τσάντας