Χανιά:Επική δίκη με 82 κατηγορούμενους,μέλη εγκληματικής οργάνωσης!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ληστείας που σχεδίαζαν σε βάρος μεγάλου επιχειρηματία της βορείου Ελλάδος με τους εμπλεκόμενους να μεταμφιέζονται σε …παπάδες.

xaniaepiki-diki-me-82-katigoroumenousmeli-egklimatikis-organwsis
SHARE THIS
0
SHARES

Mία δίκη που δεν έχει προηγούμενο σε επίπεδο Κρήτης. Οι υποθέσεις που θα απασχολήσουν την ακροαματική διαδικασία παραπέμπουν σε αστυνομικό μυθιστόρημα με πλοκή, σασπένς, ευρηματικότητα αλλά και κυνισμό. 

Σύμφωνα με το cretalive.gr, είναι μία εντυπωσιακή δίκη όχι μόνο σε επίπεδο ουσίας αλλά και αριθμών: στους 82 ανέρχονται οι κατηγορούμενοι και σε δεκάδες οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Πρόκειται για την εκδίκαση της υπόθεσης σύστασης εγκληματικής οργάνωσης η οποία είχε εξαρθρωθεί το 2014 για ναρκωτικά, εκβίαση και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Μία δίκη που αναπόφευκτα δεν μπορεί να εκδικαστεί σε καμία δικαστική αίθουσα γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει αίθουσα τέτοιας χωρητικότητας. 

Για το λόγο αυτό έγιναν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αίθουσα του ΜΑΙΧ, στα Χανιά. Η ακροαματική διαδικασία θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής και υπάρχει σκέψη να συνεχιστεί και στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Οι εμπλεκόμενοι είναι κυρίως από Ρέθυμνο και Χανιά με επίσης συμμετοχή κατηγορουμένων από Ηράκλειο και Λασίθι. 

Μιλάμε για την δράση δύο εγκληματικών οργανώσεων που δρούσαν σε ολόκληρη την Κρήτη ενώ έκαναν και «καταδρομικές» εξορμήσεις και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ληστείας που σχεδίαζαν σε βάρος μεγάλου επιχειρηματία της βορείου Ελλάδος με τους εμπλεκόμενους να μεταμφιέζονται σε …παπάδες.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2014. 

Μεταξύ των υποθέσεων που θα απασχολήσουν την ακροαματική διαδικασία περιλαμβάνονται: η ένοπλη επίθεση εναντίον κατοικίας Ρεθεμνιώτη επιχειρηματία, η απόπειρα ανατίναξης του σπιτιού και του Ι.Χ. του τότε δημάρχου Σφακίων και σημερινού αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, υπόθεση μεγάλης χασισοφυτείας 1.500 δενδρυλλίων που είχε εντοπιστεί το 2012 στο Άνω Βαλσαμόνερο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook