Χρυσή Αυγή: Στο εδώλιο για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Το συμβούλιο εφετών στέλνει τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής και το σύνολο της προηγούμενης κοινοβουλευτικής ομάδας στο εδώλιο.

xrusi-augi-sto-edwlio-gia-sustasi-egklimatikis-organwsis
|
SHARE THIS
0
SHARES

Στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων στέλνει το συμβούλιο εφετών 72 κατηγορούμενους, ανάμεσα στους οποίους ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος και το σύνολο της προηγούμενης κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να δικαστούν για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άλλα αδικήματα, με το υπ' αριθμόν 215/2015 βούλευμα του. 

Στην απόφαση μειοψήφησε ένας δικαστής, ο εισηγητής της υπόθεσης Νίκος Σαλάτας, ο οποίος είχε την άποψη ότι θα πρέπει να εκπέσει η κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης υποστηρίζοντας ότι για να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία, σύμφωνα με τη σύμβαση του Παλέρμο, θα έπρεπε να έχει εντοπιστεί οικονομικό όφελος. 

Το συμβούλιο απαλλάσσει από την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση τους Αθανάσιο Καρατζά, Χρήστο Κυριτσόπουλο, Ανθή Μικελάτου, Μαργαρίτα Μικελάτου, Κωνσταντίνα Μπαξεβανάκη, Σάββα Σπυρίδη, Θεόδωρο Στέφα, Δήμο Φραγκάκη, Ιωάννη Φραγκούλη, Αλέξανδρο Χατζηπαυλίδη, Δημήτριο Μπίνο, Γεώργιο Μπολάνη και Δημήτριο Χρυσαφήτη. Επίσης απαλλάσσει από τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία τους Κωνσταντίνα Μπαξεβανάκη και Ιωάννη Φραγκούλη. Επίσης διατάσσουν να μη γίνει κατηγορία για εμπρησμό από πρόθεση κατά των Σάββα Γαροφαλάκη, Αριστόδημο Δασκαλάκη, Εμμανουήλ Μαυρικάκη, Γεώργιο Πετράκη και Εμμανουήλ Ψυλλάκη. 

Στο διατακτικό του βουλεύματός τους, οι δικαστές απορρίπτουν τις αιτήσεις και ενστάσεις των κατηγορουμένων, διατηρεί τα εντάλματα προσωρινής κράτησης για όσους είναι στη φυλακή και τους περιοριστικούς όρους για όσους είναι ελεύθεροι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook