theToc Magazine
Κυριακή, 23 Απριλίου 2017
Magazine
apisteuto-oi-tainies-tou-xoligount-se-othwmanikes-miniatoures

Απιστευτο: Οι ταινιεΣ του Χολιγουντ σε ΟθωμανικεΣ μινιατουρεΣ

Ο καλλιτέχνης Mural Palta δημιούργησε φανταστικές σειρές έργων στα οποία αντιπαραθέτει ένα φημισμένο καρέ από ένα διάσημο έργο με μια σκηνή από τύπου «Ottoman miniature» ζωγραφιά. Τα αποτελέσμα μπορεί να αλλάξει την αντίληψη ενός θεατή για πολλές διάσημες ταινίες καθώς οι ήρωες του Palta «φορούν» ανέκφραστα πρόσωπα στους πίνακές του. Η πρώτη του απόπειρα είχε να κάνει με τη θρυλική ταινία Star Wars και είχε τόσο μεγάλη προσοχή ώστε αποφάσισε να να συνεχίσει με μερικές ακόμα «μνημειώδεις» σκηνές. Στους παρακάτω πίνακες μπορεί να δει κανείς να παρελαύνουν σκενές από έργα - σταθμοί στην ιστορία της Εβδομης τέχνης, όπως τα Killl Bill. Pulp Fiction (ο καλλιτέχνης έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία σε έργα του Κουέντιν Ταραντίνο), και ταινίες όπως το Ghostbusters, Sarface, Alien, The Big Lebowski, Terminator 2: The Judjment Day, Dawn of the dead κ.α. 

 

Alien
Alien

 

Λεπτομέρεια από τον πίνακα με αναφορές στην ταινία Alien
Λεπτομέρεια από τον πίνακα με αναφορές στην ταινία Alien

 

Εμπνευσμένο από τα Big Kanuna Burgers του Ταραντίνο
Εμπνευσμένο από τα Big Kanuna Burgers του Ταραντίνο

 

Dawn of the dead
Dawn of the dead

 

Ghostbusters
Ghostbusters

 

Kill Bill
Kill Bill

 

Pulp Fiction
Pulp Fiction

 

Goodfellas
Goodfellas

 

Terminaton 2: The Judgment day
Terminaton 2: The Judgment day

 

The Big Lebowski
The Big Lebowski

 

Scarface
Scarface

 

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι μεγαλυτερεΣ ληστειεΣ τραπεζων στο σινεμα και στη ζωη Γύρω από τις «περιπέτειες» των ληστών τραπεζών στήνονταν ιστορίες που κανείς δεν γνώριζε πότε ξέφευγαν από την πραγματικότητα και αποκτούσαν μυθικές διαστάσεις
Τα καλυτερα ποστερ στην ιστορια του Φεστιβαλ των Καννων Από τη Μάρλεν Ντήντριχ στον Μαρτσέλλο Μαστρογιάνι, κι από τη Ζυλιέτ Μπινός στον Ακίρα Κουροσάβα: ΜΙα ματιά στις σημαντικότερες αφίσες του θεσμού
41 φονοι στη Μανιλα "χαρισαν" το Πουλιτζερ στον D. Berehulak των NY Times Πενήντα επτά σώματα. Η αιματηρή «εσοδεία» του φωτογράφου των New York Times, D. Berehulak, που κατέγραψε θηριωδίες στις Φιλιππίνες και του χάρισε το Πούλιτζερ
ΑπαγορευμενεΣ εικονεΣ απο τη Θεσσαλονικη τηΣ ΚατοχηΣ Το κατεστραμένο εβραΐκό νεκροταφείο. Ενας λουστράκος γυαλίζοντας τις μπότες ενός Γερμανού. Το επιταγμένο σινεμά. Εικόνες Θεσσαλονίκης δια χειρός των κατακτητών της.
Ο αρχιτεκτοναΣ απο το ΜπαγκλαντεΣ που «αγγιξε» τουΣ ουρανουΣ τηΣ Ν.Υ. Είναι ένας από τους πρωτοπόρους αρχιτέκτονες μηχανικούς του 20ου αι Η Google τιμά τον αρχιτέκτονα από το Μπαγκλαντές που «σήκωσε» τα ψηλότερα κτήρια των ΗΠΑ.
Συνορα ΗΠΑ - Μεξικου: Απελπισια κι ονειρα στον φρακτη του ΜπουΣ Ενα φωτογραφικό οδοιπορικό στο τείχος με μήκος 930 χιλιόμετρα, που ήδη εδώ και αρκετά χρόνια έχει υψωθεί στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.
Thomas Gallant: Η ιστορια απο το 1821 εωΣ σημερα σε...αψογα ελληνικα «Νεώτερη Ελλάδα. Από τον Πόλεμο τη Ανεξαρτησίας μέχρι τις μέρες μας» είναι το νέο βιβλίο του διάσημου ιστορικού που με αφορμή την έκδοσή του μιλά στο TheTOC.
ΤεμενοΣ Βαγιαζητ: Ενα απο τα σημαντικοτερα ισλαμικα μνημεια Πότε και γιατί χτίστηκε, οι μαρτυρίες στο «σώμα» του, η ιστορία του Τεμένους που παραδόθηκε στη φωτιά. Η προανάκριση και οι προσπάθειες για αποκατάσταση.
Κι ομωΣ αυτεΣ οι σταρ εχουν πατησει τα 80! Πως μπορεί να «συνάψει» κανείς συμμαχία με το χρόνο;
Αθηνα - Αλβαρο και η καταρα των Ωναση: Απο τον ερωτα στο διχασμο Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφασιστεί το ποσό της μηνιαίας διατροφής που θα λαμβάνει ο Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο από την Αθηνά Ωνάση εφ' όρου ζωής.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook