theToc Magazine
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019
Magazine
royal-academy-of-arts-timi-ston-prwtathliti-tis-arxitektonikis-r-piano

Royal Academy of Arts: Τιμη στον πρωταθλητη τηΣ αρχιτεκτονικηΣ, Ρ. Πιανο

Από το The Shard στο Λονδίνο μέχρι το Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι, τα έργα του Ρέντζο Πιάνο έχουν δημιουργήσει σύγχρονα τοπόσημα σε πόλεις σε όλο τον κόσμο. Ο αρχιτέκτοντας με καταγωγή από τη Γένοβα ο οποίος δημιούργησε ένα από τα μεγαλύτερα έργα του στην Αθήνα του 21ου αιώνα, το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τιμάται με μια μεγάλη έκθεση στην Βασιλική Ακαδημία Τεχνών του Λονδίνου (Royal Academy of Arts) που έχει τίτλο: «Renzo Piano: The Art of Making Buildings».

Εστιάζοντας στα 16 πιο εμβληματικά κτίρια του Renzo Piano, η έκθεση παρουσιάζει τα αρχιτεκτονικά έργα του RPBW των τελευταίων τριάντα ετών, αναδεικνύοντας τη δημιουργική διαδικασία σχεδιασμού των κτιρίων, από το όραμα του αρχιτέκτονα έως την κατασκευή.

Από τις 15 Σεπτεμβρίου, 2018, έως τις 20 Ιανουαρίου, 2019, οι λάτρεις της αρχιτεκτονικής και οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια συλλογή από σπάνια σχέδια, αρχιτεκτονικά μοντέλα, φωτογραφίες και μακέτες, και να γνωρίσουν διαφορετικές πτυχές του έργου του αρχιτέκτονα. Η έκθεση διοργανώνεται από το Royal Academy of Arts, στο πλαίσιο της 250ης επετείου του, σε συνεργασία με το Renzo Piano Building Workshop (RPBW) και το Fondazione Renzo Piano.

 

 

 

Centro Botin, Ισπανία
Centro Botin, Ισπανία

 

The Shard, Λονδίνο
The Shard, Λονδίνο

 

Κέντρο Πολιτισμού Τζιμπάου, Νούμελ, Νέα Καληδονία
Κέντρο Πολιτισμού Τζιμπάου, Νούμελ, Νέα Καληδονία

 

Whitney Museum of American Art, Νέα Υόρκη
Whitney Museum of American Art, Νέα Υόρκη

Στην έκθεση θα παρουσιαστεί και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) που πραγματοποιήθηκε με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και αποτελεί ένα από τα πιο πρόσφατα έργα του RPBW.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νικη Γουλανδρη: Η γυναικα που αγαπησε με παθοΣ την ελληνικη φυση Μια άγνωστη συνέντευξή της: «Οι προκλήσεις ήταν πολύ δελεαστικές. Ποτέ όμως δεν μου πέρασε από το μυαλό η ιδέα να εγκαταλείψω την αφοσίωσή μου στην ελληνική φύση...»
ΟδοιπορωνταΣ στη «Χρονογραφια» για τα 180 ετη τηΣ ΑρχαιολογικηΣ ΕταιρειαΣ Μεταφερθείτε μέσω ξεναγήσεων στη Σαντορίνη πριν τον σεισμό του 56, στην Επίδαυρο πριν την αποκατάσταση του θεάτρου και στην αρχαία αγορά πριν την πλήρη ανάδυσή της
Μουσειο Πραδο: αφιερωμα για τα 200 χρονια Το Μουσείο Πράδο γιορτάζει τα διακόσια του χρόνια και η συναρπαστική ιστορία του ακολουθεί την ταραγμένη ιστορία της Ισπανίας.
Christian Dior: ΕναΣ θρυλοΣ στο V&A του Λονδινου Πώς μια έκθεση μπορεί να «αφηγηθεί» την ξεχωριστή διαδρομή μιας από τις μεγαλύτερες μορφές της μόδας του 20ου αιώνα
ΧονδροΣ - ΛιγνοΣ: «Δεμενοι» μαζι για μια ζωη Το «νήμα» που έδεσε μαζί το διασημότερο κωμικό δίδυμο στην ιστορία του σινεμά. Επιστρέφουν στις αίθουσες με μια κινηματογραφική βιογραφία.
Δωδεκα εκθεσειΣ για τη μεγαλη επετειο απο το θανατο του Ντα Βιντσι Διοργανώνονται ταυτόχρονα σε 12 γκαλερί της Βρετανίας για να τιμήσουν τα 500 χρόνια από το θένατο αυτής της ιδιοφυΐας της Αναγέννησης.
Ο ιδιοφυηΣ και απολαυστικα εκκεντρικοΣ κυριοΣ Λαγκερφελντ Οι εκπληκτικές δηλητηριώδεις δηλώσεις του εκκεντρικού "πάπα της μόδας" που ήθελε να παντρευτεί τη γάτα του και την άφησε κληρονόμο του.
Οι Αθηναιοι φωτογραφιζουν την πολη τουΣ Ετσι βλέπουν την πόλη πενήντα διαζωνιζόμενοι, οι οποίοι είναι αποκλειστικά δημότες και κάτοικοι των επτά Δημοτικών Κοινοτήτων της Αθήνας
Reuters: Οι 10 καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ του 2018 O φακός του Reuters «σκανάρει» το 2018 παρουσιάζοντας μέσα από τη δουλειά φωτογράφων από κάθε γωνιά του κόσμου
Ο «σκοτεινοΣ» κι ο «φωτεινοΣ» Ζεραρ Ντεμπαρντιε. Κλεινει τα 70 του χρονια Ενα ιερό τέρας της έβδομης τέχνης με πολλές αδυναμίες, ένας άνθρωπος που λατρεύεται και μισείται με πάθος.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook