theToc Magazine
Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
Magazine
royal-academy-of-arts-timi-ston-prwtathliti-tis-arxitektonikis-r-piano

Royal Academy of Arts: Τιμη στον πρωταθλητη τηΣ αρχιτεκτονικηΣ, Ρ. Πιανο

Από το The Shard στο Λονδίνο μέχρι το Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι, τα έργα του Ρέντζο Πιάνο έχουν δημιουργήσει σύγχρονα τοπόσημα σε πόλεις σε όλο τον κόσμο. Ο αρχιτέκτοντας με καταγωγή από τη Γένοβα ο οποίος δημιούργησε ένα από τα μεγαλύτερα έργα του στην Αθήνα του 21ου αιώνα, το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τιμάται με μια μεγάλη έκθεση στην Βασιλική Ακαδημία Τεχνών του Λονδίνου (Royal Academy of Arts) που έχει τίτλο: «Renzo Piano: The Art of Making Buildings».

Εστιάζοντας στα 16 πιο εμβληματικά κτίρια του Renzo Piano, η έκθεση παρουσιάζει τα αρχιτεκτονικά έργα του RPBW των τελευταίων τριάντα ετών, αναδεικνύοντας τη δημιουργική διαδικασία σχεδιασμού των κτιρίων, από το όραμα του αρχιτέκτονα έως την κατασκευή.

Από τις 15 Σεπτεμβρίου, 2018, έως τις 20 Ιανουαρίου, 2019, οι λάτρεις της αρχιτεκτονικής και οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια συλλογή από σπάνια σχέδια, αρχιτεκτονικά μοντέλα, φωτογραφίες και μακέτες, και να γνωρίσουν διαφορετικές πτυχές του έργου του αρχιτέκτονα. Η έκθεση διοργανώνεται από το Royal Academy of Arts, στο πλαίσιο της 250ης επετείου του, σε συνεργασία με το Renzo Piano Building Workshop (RPBW) και το Fondazione Renzo Piano.

 

 

 

Centro Botin, Ισπανία
Centro Botin, Ισπανία

 

The Shard, Λονδίνο
The Shard, Λονδίνο

 

Κέντρο Πολιτισμού Τζιμπάου, Νούμελ, Νέα Καληδονία
Κέντρο Πολιτισμού Τζιμπάου, Νούμελ, Νέα Καληδονία

 

Whitney Museum of American Art, Νέα Υόρκη
Whitney Museum of American Art, Νέα Υόρκη

Στην έκθεση θα παρουσιαστεί και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) που πραγματοποιήθηκε με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και αποτελεί ένα από τα πιο πρόσφατα έργα του RPBW.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ολικο «λιφτινγκ» για τον «Ποιητη» του Κωστα Βαρωτσου - ΕικονεΣ «Εγκατάσταση» του γλυπτού στην καρδιά της Λευκωσίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, σ’ ένα σημείο απ’ όπου κάποτε εκφωνούσαν τους λόγους τους οι ηγέτες της χώρας.
Ο ΧριστουγεννιατικοΣ ΛευκοΣ ΟικοΣ κι η «Πρωτη Κυρια» του Οι εργατοώρες, ο συμβολισμός, το αποτέλεσμα, το post της Μελάνια. Ο Λευκός Οίκος «ντύθηκε» γιορτινά και γιορτάζει - με νόημα...
Η απιστευτη ιστορια των κοσμηματων τηΣ ΜαριαΣ ΑντουανεταΣ Τα εξαιρετικά κοσμήματα που φυλάσσονταν επί δύο αιώνες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ανήκαν σε συλλογή που προερχόταν από τον Οίκο των Βουρβόνων-Πάρμας
Ο Μικυ ΜαουΣ εγινε 90 ετων! Το αφιέρωμα "Mickey's 90th Spectacular" μεταδόθηκε στις 4 Νοεμβρίου από το δίκτυο ABC με γνωστά ονόματα να γιορτάζουν τα γενέθλια του πιο διάσημου ποντικιού.
Η θρυλικη βιλα του Α.Μιαουλη που βγαινει στο σφυρι Δημοπρατείται από τον Οίκο Sotheby's με τιμή εκκίνησης το αστρονομικό ποσό των 4.500.000 ευρώ.
Το ατοφιο ναυαγιο τηΣ ΜαυρηΣ ΘαλασσαΣ που θα μεινει για παντα στο βυθο Σώζεται σχεδόν άθικτο στα 2.000 μέτρα όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα ανέλκυσης. Η μαγεία και το μυστήριο του αρχαιότερου ακέραιου ναυαγίου στα χρονικά.
Οταν ο Ξενοφων ΖολωταΣ συναντησε την Λιζ Τειλορ ΄Εκθεση με 12 στιγμιότυπα που έλαβαν χώρα στην Τράπεζα της Ελλάδος κι απαθανάτισε ο Κ. Μεγαλοκονόμος. Συνέντευξη με την επιμελήτριά της, Χάρις Κανελλοπούλου
ΑλεξανδροΣ ΙολαΣ: Η κληρονομια. Ο βιογραφοΣ του θρυλου στο TOC «Τον τσάκισε ο Αυριανισμός.Τον συνέτριψε. Όμως πλέον μιλάει η Ιστορια της Τέχνης για τον ιδιο. Ειναι μεγάλο αυτό. Και μοναδικό». Ο Ν. Σταθούλης για τη δικαίωση Ιόλα.
Ο πρωτοποροΣ ΓιαννηΣ ΤσεκλενηΣ και η ελληνικη κλωστοϋφαντουργια Ο σπουδαιότερος Έλληνας σχεδιαστής και τα μοναδικά ρούχα του σε μια αναδρομική έκθεση στο Ναύπλιο.
Reuters: Tα σκουπιδια στιΣ ελληνικεΣ θαλασσεΣ Υποβρύχιες λήψεις μοναδικών χρωμάτων που αποκαλύπτουν και μία άλλη εικόνα των ελληνικών θαλασσών: τα σκουπίδια.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook