theToc Magazine
Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018
Magazine
royal-academy-of-arts-timi-ston-prwtathliti-tis-arxitektonikis-r-piano

Royal Academy of Arts: Τιμη στον πρωταθλητη τηΣ αρχιτεκτονικηΣ, Ρ. Πιανο

Από το The Shard στο Λονδίνο μέχρι το Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι, τα έργα του Ρέντζο Πιάνο έχουν δημιουργήσει σύγχρονα τοπόσημα σε πόλεις σε όλο τον κόσμο. Ο αρχιτέκτοντας με καταγωγή από τη Γένοβα ο οποίος δημιούργησε ένα από τα μεγαλύτερα έργα του στην Αθήνα του 21ου αιώνα, το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τιμάται με μια μεγάλη έκθεση στην Βασιλική Ακαδημία Τεχνών του Λονδίνου (Royal Academy of Arts) που έχει τίτλο: «Renzo Piano: The Art of Making Buildings».

Εστιάζοντας στα 16 πιο εμβληματικά κτίρια του Renzo Piano, η έκθεση παρουσιάζει τα αρχιτεκτονικά έργα του RPBW των τελευταίων τριάντα ετών, αναδεικνύοντας τη δημιουργική διαδικασία σχεδιασμού των κτιρίων, από το όραμα του αρχιτέκτονα έως την κατασκευή.

Από τις 15 Σεπτεμβρίου, 2018, έως τις 20 Ιανουαρίου, 2019, οι λάτρεις της αρχιτεκτονικής και οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια συλλογή από σπάνια σχέδια, αρχιτεκτονικά μοντέλα, φωτογραφίες και μακέτες, και να γνωρίσουν διαφορετικές πτυχές του έργου του αρχιτέκτονα. Η έκθεση διοργανώνεται από το Royal Academy of Arts, στο πλαίσιο της 250ης επετείου του, σε συνεργασία με το Renzo Piano Building Workshop (RPBW) και το Fondazione Renzo Piano.

 

 

 

Centro Botin, Ισπανία
Centro Botin, Ισπανία

 

The Shard, Λονδίνο
The Shard, Λονδίνο

 

Κέντρο Πολιτισμού Τζιμπάου, Νούμελ, Νέα Καληδονία
Κέντρο Πολιτισμού Τζιμπάου, Νούμελ, Νέα Καληδονία

 

Whitney Museum of American Art, Νέα Υόρκη
Whitney Museum of American Art, Νέα Υόρκη

Στην έκθεση θα παρουσιαστεί και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) που πραγματοποιήθηκε με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και αποτελεί ένα από τα πιο πρόσφατα έργα του RPBW.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οταν ο Ξενοφων ΖολωταΣ συναντησε την Λιζ Τειλορ ΄Εκθεση με 12 στιγμιότυπα που έλαβαν χώρα στην Τράπεζα της Ελλάδος κι απαθανάτισε ο Κ. Μεγαλοκονόμος. Συνέντευξη με την επιμελήτριά της, Χάρις Κανελλοπούλου
ΑλεξανδροΣ ΙολαΣ: Η κληρονομια. Ο βιογραφοΣ του θρυλου στο TOC «Τον τσάκισε ο Αυριανισμός.Τον συνέτριψε. Όμως πλέον μιλάει η Ιστορια της Τέχνης για τον ιδιο. Ειναι μεγάλο αυτό. Και μοναδικό». Ο Ν. Σταθούλης για τη δικαίωση Ιόλα.
Οταν ο ΠοσειδωναΣ «επισκεφθηκε» το Σουνιο Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα από τον φωτογράφο του AFP στην Ελλάδα, Αρη Μεσσήνη.
Ο πρωτοποροΣ ΓιαννηΣ ΤσεκλενηΣ και η ελληνικη κλωστοϋφαντουργια Ο σπουδαιότερος Έλληνας σχεδιαστής και τα μοναδικά ρούχα του σε μια αναδρομική έκθεση στο Ναύπλιο.
Reuters: Tα σκουπιδια στιΣ ελληνικεΣ θαλασσεΣ Υποβρύχιες λήψεις μοναδικών χρωμάτων που αποκαλύπτουν και μία άλλη εικόνα των ελληνικών θαλασσών: τα σκουπίδια.
ΚαρολοΣ: Γινεται 70 ετων και σπαει ρεκορ ωΣ διαδοχοΣ Μια ματιά στη ζωή του αιώνιου διαδόχου που κλείνει τα 70 του με πανηγυρικές εκδηλώσεις χωρίς, ωστόσο, να έχει καθήσει ποτέ στον βρετανικό θρόνο.
Φραπε, ο ... ελληνικοΣ. Ανακαλυφθηκε στη Διεθνη Εκθεση Θεσ/κηΣ Μια απίστευτη ιστορία για τη γέννηση του περίφημου καφέ που δεν παρασκευάζεται και δεν σερβίρεται πουθενά αλλού στη Διεθνή ΄Εκθεση Θεσσαλονίκης
Kaepernich: Τα εβαλε με το κατεστημενο κι εγινε το προσωπο τηΣ Nike Γονατίζει την ώρα της ακρόασης του αμερικανικού εθνικού ύμνου για τα δικαιώματα των αφροαμερικανών, έχει θυμώσει τον Τραμπ και ...γίνεται πρόσωπο της Nike
Αριθα Φρανκλιν: Με φωνη "εθνικο αγαθο" των ΗΠΑ Θυμόμαστε τον βίο και το έργο της "βασίλισσας της σόουλ"
Στα πολιτιστικα μονοπατια του Καστελοριζου Ο τόπος, οι άνθρωποι, οι ταινίες, οι Ελληνες και ξένοι κινηματογραφιστές, η ιστορία. Ενα ξεχωριστό αφιέρωμα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook