theToc Magazine
Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018
Magazine
thetoc-merrython-2017-ola-gia-ti-megali-dromiki-giorti-tis-polis

TheTOC Merrython 2017: Ολα για τη μεγαλη δρομικη γιορτη τηΣ ποληΣ της Κατερίνας Λυμπεροπούλου

«Το TheTOC Merrython είναι θεσμός. Χωρίς να συμμετάσχουμε σ' αυτή τη δρομική γιορτή δεν θα μπορούσαμε να υποδεχτούμε τα Χριστούγεννα...»

 

 

Στιγμιότυπο από την εκκίνηση
Στιγμιότυπο από την εκκίνηση

Προσφορά και άθληση

Αυτές ήταν κάποιες από τις δηλώσεις των εκατοντάδων συμμετεχόντων του TheTOC Merrython. Για ακόμη μία χρονιά -τέταρτη κατά σειρά- το TheTOC Merrython, ο γιορτινός αγώνας αλληλεγγύης ένωσε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς, περιπατητές αλλά και οικογένειες, μικρούς και μεγάλους για ένα κοινό σκοπό: Την προσφορά μέσα από την άθληση.

Σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αθηναίων, στηρίζουμε τις δράσεις του ΚΥΑΔΑ.

 

Μέγα πλήθος στο φετινό TheTOC Merrython
Μέγα πλήθος στο φετινό TheTOC Merrython

Κοινωνοί μιας θετικής εμπειρίας

Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνα και μέσα από δύο αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων, όλοι οι συμμετέχοντες επεδίωξαν να γίνουν κοινωνοί της θετικής εμπειρίας του TheTOC Merrython στηρίζοντας οικονομικά το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Και ένα είναι σίγουρο: Σκοπός επετεύχθη, αν υπολογίσει κανείς τα χαμόγελα και τα φωτεινά πρόσωπα στην εκκίνηση, στον τερματισμό, καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Η Αθήνα έτρεξε στο TheTOC Merrython, λοιπόν, και το καταευχαριστήθηκε.

 

Κόσμος κάθε ηλικίας έδωσε το «παρών»
Κόσμος κάθε ηλικίας έδωσε το «παρών»

Ο καιρός τελικά ήταν μαζί μας

Κάποιες όχι τόσο θετικές προγνώσεις δεν πτόησαν κανέναν. Ούτε... τον ίδιο τον καιρό. Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό, λοιπόν, την εξαιρετική διοργάνωση αλλά και τους δεκάδες εθελοντές που αποτέλεσαν με την καλή τους τη διάθεση την «ψυχή» του αγώνα, οι δρομείς συγκεντρώθηκαν από το πρωί για να κάνουν το απαραίτητο ζέσταμα πριν την εκκίνηση...

 

Και η Ελλη Στάη ανάμεσα στους δρομείς του The TOC Merrython
Και η Ελλη Στάη ανάμεσα στους δρομείς του The TOC Merrython

On time

Ο αγώνας ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο στις 9.00, ενώ οι διαδρομές και οι απονομές των μεταλλίων ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τις 11. Για ακόμη μια χρονιά, η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή με πάνω από 1.600 δρομείς (2.200 συμμετοχές) να τερματίζουν στον αγώνα που εξελίσσεται πλέον σε θεσμό.

 

Ολη η Αθήνα, μια δρομική γιορτή
Ολη η Αθήνα, μια δρομική γιορτή

Πολύ καλές επιδόσεις

Αποτέλεσμα, ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα, Νίκος Πολιάς, να μιλήσει στο TheTOC για νέο ρεκόρ συμμετοχών (περίπου 300 περισσότερες από πέρσι) υπογραμμίζοντας παράλληλα τις πολύ καλές επιδόσεις,

 

O Σπύρος Γκότζιας τερματίζει πρώτος στα 5 χιλιόμετρα
O Σπύρος Γκότζιας τερματίζει πρώτος στα 5 χιλιόμετρα

Οι πρώτοι στα 5 χιλιόμετρα

Στη διαδρομή των 5 χλμ για τους άνδρες, νικητής αναδείχθηκε ο τριαθλητής Σπύρος Γκότζιας με χρόνο 18:03. Τον ακολούθησαν οι Ανδρέας Νίνης και Κίμων Σταθόπουλος με χρόνους 18:36 και 18:41 αντίστοιχα. Στην ίδια διαδρομή για τις γυναίκες, νικήτρια αναδείχθηκε η επί 35 χρόνια δρομική αθλήτρια Φιλίπα Πουλίδου με χρόνο 20:28. Δεύτερη τερμάτισε η Ελισάβετ Μαγιάκου με χρόνο 21:48 και τρίτη η Λίντα Λαουμπέργκα με χρόνο 22:36.

 

 

Οι πρώτοι στα 10 χιλιόμετρα

Στη διαδρομή των 10 χλμ για τους άνδρες πρώτος τερμάτισε ο βαλκανιονίκης Ιωάννης Παπαδόπουλος με χρόνο 34:22. Ακολούθησαν οι Σταμάτης Ρώμας και Απόστολος-Ανέστης Γκουγκούλιας με χρόνους 37:39 και 39:20 αντίστοιχα. Τέλος στη διαδρομή των 10 χλμ για τις γυναίκες, νικήτρια αναδείχθηκε - για ακόμη μια φορά - η Χριστίνα Σαμπατακάκη με χρόνο 43:33. Δεύτερη τερμάτισε η Ελένη Στεφανιδάκη με χρόνο 45:22 και τρίτη η Τατιάνα Ιβανούσκαγια με χρόνο 46:18. 

 

Η Ελλη Στάη έκανε τις απονομές των νικητών στα 10 χιλιόμετρα (κατηγορία ανδρών).Δεύτερος από αριστερά ο Ιω. Παπαδόπουλος
Η Ελλη Στάη έκανε τις απονομές των νικητών στα 10 χιλιόμετρα (κατηγορία ανδρών).Δεύτερος από αριστερά ο Ιω. Παπαδόπουλος

Οι απονομές

Την απονομή των μεταλλίων στα 10 χιλιόμετρα ανδρών έκανε η δημοσιογράφος, πρόεδρος του TheTOC, Ελλη Στάη. Απονομές έκαναν ακόμα η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου και εκπρόσωποι των χορηγών εταιρειών, του μεγάλου μας χορηγού Notos και του αθλητικού μας χορηγού, New Balance.

 

Το απαραίτητο ζέσταμα
Το απαραίτητο ζέσταμα

Από το ζέσταμα στον αγώνα

Από τις 8 το πρωί, οι πρώτοι δρομείς άρχισαν να συγκεντρώνονται στο προκαθορισμένο σημείο προκειμένου να πραγματοποιήσουν το απαραίητο ζέσταμα, με τη βοήθεια των ειδικών.

 

Τα αναμνηστικά μετάλλια της συμμετοχής μετά το τέλος του αγώνα
Τα αναμνηστικά μετάλλια της συμμετοχής μετά το τέλος του αγώνα

Βαλκανιονίκες και μωρά στα καρότσια

Η εκκίνηση του αγώνα για τις δύο διαδρομές ξεκίνησε όπως ήταν προγραμματισμένο στις 9:00 σε blocks επειδή η συμμετοχή ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Η όλη διοργάνωση κύλησε απολύτως ομαλά, χωρίς να υπάρξει κανένας τραυματισμός. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες μπορούσε να δει κανείς από βαλκανιονίκες και επαγγελματίες δρομείς μέχρι παιδιά ή ακόμη και... σκυλιά με μπλούζες του TOC Merrython. Με λίγα λόγια, το TheTOC Merrython αποτέλεσε για ακόμη μια χρονιά την αποτύπωση, την έκφραση και την κινητοποίηση του δρομικού κινήματος σε όλο του το μεγαλείο.

 

Ολες οι ηλικίες αγωνίστηκαν
Ολες οι ηλικίες αγωνίστηκαν

Συμμετοχές - ρεκόρ

Οι εμπνευστές, οι συντελεστές μα πάνω απ' όλα οι δρομείς, κι όλοι όσοι βρέθηκαν το πρωινό της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στο τέταρτο TheTOC Merrython 2017 μας μίλησαν γι' αυτή τη μοναδική γιορτή - κίνημα λίγο πριν τα Χριστούγεννα που γιγαντώνεται ολοένα και περισσότερο.

 

Ελλη Στάη
Ελλη Στάη

Έλλη Στάη, Πρόεδρος TheTOC 

«Κοιτάξτε αυτό το φως του ήλιου πάνω από την Ακρόπολη... Θετική ενέργεια, λοιπόν. Θα ασκηθούμε, θα περάσουμε καλά και θα κάνουμε και τα καλά που θέλουμε να κάνουμε σ' εκείνους που μπορούμε. Εχει πολύ κόσμο σήμερα εδώ, κάθε χρονιά ολοένα και περισσότερο. Εχουμε πολύ χαρά, πολύ ενέργεια, κι ο κόσμος σήμερα με εντυπωσίασε. Καταγράψαμε πάρα πολύ καλές συμμετοχές από ανθρώπους που θέλουν να τρέξουν και να αθληθούν, να περάσουν καλά το πρωί, ένα πρωινό Κυριακής Δεκεμβρίου σ' αυτή την απίστευτη διαδρομή και μ' αυτή την ενέργεια της περιοχής του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Κι αυτή τη χαρά θέλουμε να τη μεταφέρουμε κι αλλού».

 

Αγώνας TheTOC Merrython δεν γίνεται χωρίς τον Βασίλη, τη Μαριλένα και το σκυλάκι τους, τη Μαλού
Αγώνας TheTOC Merrython δεν γίνεται χωρίς τον Βασίλη, τη Μαριλένα και το σκυλάκι τους, τη Μαλού

Νίκος Πολάς, τεχνικός διευθυντής αγώνα

«Είμαστε χαρούμενοι, όλα πήγαν άψογα, ο καιρός μας έκανε τη χάρη γι αυτό, παρ' ότι η διαδρομή είναι απαιτητική είχαμε πολύ καλούς χρόνους: Τόσο ο Παπαδόπουλος στα 10 χιλιόμετρα όσο κι ο Κοτζιάς στα 5 χιλιόμετρα πέτυχαν καλούς χρόνους - το ίδιο και οι Πολύζου και Σαμπατακάη - ενώ το γεγονός ότι είχαμε 300 συμμετέχοντες περισσότερους από πέρσι δείχνει ότι αυτή είναι μια πετυχημένη διπργάνωση. Είμαστε χαρούμενοι που δώσαμε σε περισσότερους από 1.600 δρομείς (2.200 συμμετοχές) την ευκαιρία να τερματίσουν σ' αυτή τη διαδρομή και να βελτιώσουν τη ζωή τους».

 

Αλέξανδρος Παπανδρέου
Αλέξανδρος Παπανδρέου

Αλέξανδρος Παπανδρέου, chef 

«Το να τρέχεις γύρω από του Φιλιπάππου είναι ότι καλύτερο και φυσικά για ένα καλό σκοπό. Ευχόμαστε ο κόσμος να τρέχει και να ξανασυναντηθούμε στο TheTOC Merrython 2018. Εγώ τρέχω τα τελευταία 10 χρόνια και πολύ πιο σοβαρά τα τελευταία τρία κι έχω δει ότι σε συνδυασμό με μια καλή διατροφή, αυτό βοηθάει πολύ το σώμα μου. Το να τρώμε δηλαδή τα 5 γεύματα σωστά, βοηθά να είμαστε υγιείς, όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στο μυαλό και στην ψυχή. Εγώ τρώω πάντα ρύζι και μέλι πριν τον αγώνα, ενώ την προηγούμενη ημέρα προτιμώ τους υδατάνθρακες. Και μετά τον αγώνα πρωτεϊνη: 'Ενα καλό κρέας, ή συκώτι - προσέξτε, όχι πολύ καλά ψημένο».

 

(Από αριστερά) Ευγενία Πλώτα, Ελλη Στάη, Χριστίνα Παπαέλληνα, Ελίνα Μαμμή, Φωτεινή Φαρμάκη
(Από αριστερά) Ευγενία Πλώτα, Ελλη Στάη, Χριστίνα Παπαέλληνα, Ελίνα Μαμμή, Φωτεινή Φαρμάκη

Ευγενία Πλώτα, προπονήτρια

«Εχω μια πολύ καλή ομάδα εδώ και πολλά χρόνια, τρέχουν σε ανηφόρες και σε κατηφόρες παντού μαζί, κι είμασταν και πάλι μαζί σήμερα. Ηταν ωραία διαδρομή, λίγο δύσκολη αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να μην τα καταφέρουμε διότι - εκτός όλων των άλλων -  κι ο καιρός ήταν μαζί μας».

 

Αυτό ήταν το πνεύμα της γιορτής
Αυτό ήταν το πνεύμα της γιορτής

Κατερίνα Αγγέλη Διευθύντρια Μarketing Πολυκαταστημάτων notos

«Δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από δίπλα σας. Είναι η δεύτερη χρονιά που χορηγούμε το TheTOC Merrython και ευελπιστούμε να το κάνουμε όσο το συνεχίζετε. Είναι βασικό για εμάς να στηρίζουμε την άθληση, την πόλη μας, ειδικά όταν πρόκειται για φιλανθρωπικό σκοπό. Ο καιρός είναι πολύ καλός παρά τα προγνωστικά κι ο κόσμος το χαίρεται απίστευτα».

 

Μέλος ομαδικής συμμετοχής
Μέλος ομαδικής συμμετοχής

Κοντομανώλης Κωνσταντίνος, Διευθυντής Marketing New Balance 

«Είναι μια εξαιρετική μέρα. τρέχουμε για καλό σκοπό πέρα από την αθλητική διοργάνωση. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το ρεύμα αθλητών - και όχι μόνο - κι ανθρώπων που βγαίνουν στους δρόμους και τρέχουν, κι έτσι η προσέλευση του κόσμου γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Το διαπιστώνουμε πολύ έντονα στο TheTOC Merrython».

 

Η Μαρία Πολύζου με αθλητές του αγώνα
Η Μαρία Πολύζου με αθλητές του αγώνα

Μαρία Πολύζου, Μαραθωνοδρόμος, προπονήτρια

«Τα μεγαλύτερα ρεκόρ είναι όλα αυτά τα παιδιά που τρέχουν σήμερα μαζί μου (σ.σ. η ομάδα της). Η ομάδα που προπονώ έχει κλείσει πέντε χρόνια. Η σημερινή διαδρομή δεν είναι αυτό που λέμε "γρήγορη", κάποιοι, όμως, θα προσπαθήσουν και για ρεκόρ. Εχουν έρθει και πολλά παιδάκια μαζί μας. Οταν υπάρχει θέληση, και πίστη θα φθάσει κανείς στον τερματισμό οπουδήποτε προσωπικού άθλου».

 

Εντυπωσιακός αριθμός συμμετοχών από παιδιά
Εντυπωσιακός αριθμός συμμετοχών από παιδιά

Ιω. Παπαδόπουλος (πρώτος στην κατηγορία ανδρών 10 χλμ)

«Είναι ένα μοναδικό μέρος για να αγωνίζεσαι. Μετά το πρώτο χιλιόμετρο είχε κάποιες ανηφόρες που ήταν δύσκολες, αλλά μ' άρεσε ιδιαίτερα το τελευταίο μέρος και φυσικά η θέα που την έβλεπες από παντού. Συμβουλευω όσους δεν τρέχουν συστηματυικά να μην απογοητεύονται. Ναί, υπάρχει ένα δρομικό κίνημα ολοένα και πιο έντονο στη χώρα μας. Πριν από καμιά δεκαετία όταν τρέχαμε στον Μαραθώνιο της Αθήνας δεν είμασταν πολλοί. Τώρα όλα έχουν αλλάξειι. Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο που ο κόσμος τρέχει στους αγώνες».

 

Χριστίνα Σαμπατακάκη
Χριστίνα Σαμπατακάκη

Χριστίνα Σαμπατακάκη (πρώτη στην κατηγορία γυναικών 10 χλμ)

«Αυτό είναι το καθιερωμένο μας ραντεβού. Αν δεν τρέξω στο TheTOC Merrython δεν θα μου μπει καλά ο καινούργιος χρόνος. Ηρθαμε σήμερα να τρέξουμε σ' αυτή τη μαγική διαδρομή και να στηρίξουμε την αγαπημένη μας διοργάνωση που προσφέρει, που επιτελεί κοινωνικό έργο».

 

Από τη βράβευση των νικητών (κατηγορία ανδρών) στα 5 χιλιόμετρα. (Δεύτερος από σριστερά ο Σπύρος Γκότζιας
Από τη βράβευση των νικητών (κατηγορία ανδρών) στα 5 χιλιόμετρα. (Δεύτερος από σριστερά ο Σπύρος Γκότζιας

Σπύρος Γκότζιας (πρώτος στην κατηγορία ανδρών 5 χλμ)

«Η διαδρομή είναι απαιτητική. εχω ξανατρέξει, είναι η τρίτη χρονιά που τρέχω σ' αυτή τη διαδρομή, την ήξερα, την είχα στο μυαλό μου, ήξερα που πρέπει να προσέξω κι έκανα καλή διαχείριση των δυνάμεών μου. να γιατί τερμάτισα χωρίς να ταλαιωρηθώ».

 

Φιλίππα Πουλίδου
Φιλίππα Πουλίδου

Φιλίππα Πουλίδου (πρώτη στην κατηγορία γυναικών 5 χιλμ)

Οι μεγάλες αποστάσεις θέλουν εμπειρία. Αυτό είναι το Α και το Ω ειδικά για τον Μαραθώνιο: Να έχεις εμπειρία και πολλούς δρόμους στα πόδια σου. Κάπως έτσι λειτουργούν αυτοί οι αγώνες σαν το σημερινό για εμάς... Οτταν τρέχεις σκέφτεσαι το επόμενο χιλιόμετρο αλλά κυρίως το πως θα τερματίσεις. Καθώς μεγαλώνουμε μπορεί το σώμα να κουράζεται, αλλά το μυαλό, η ψυχή, η καρδιά και τα πόδια σου δεν κουράζονται ποτέ. 

 

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα:

Βεβαίως δεν έλειψαν κι οι Χριστουγεννιάτικες πινελιές στις αμφιέσεις
Βεβαίως δεν έλειψαν κι οι Χριστουγεννιάτικες πινελιές στις αμφιέσεις

 

Μια υπέροχη διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας
Μια υπέροχη διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

 

Στιγμιότυπο από τη διαδρομή
Στιγμιότυπο από τη διαδρομή

 

Στη Διονυσίου Αεροπαγίτου
Στη Διονυσίου Αεροπαγίτου

 

Με φόντο την Ακρόπολη
Με φόντο την Ακρόπολη

 

Στη Διονυσίου Αεροπαγίτου
Στη Διονυσίου Αεροπαγίτου

 

Και φυσικά η υπέροχη θέα της Ακρόπολης
Και φυσικά η υπέροχη θέα της Ακρόπολης

 

Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα
Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα

 

Οι συγκεντρωμέμένοι δρομείς
Οι συγκεντρωμέμένοι δρομείς

 

Οι selfie είχαν την τιμητική τους
Οι selfie είχαν την τιμητική τους

 

Δεν τρέχει κανείς άλλωστε κάθε μέρα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας
Δεν τρέχει κανείς άλλωστε κάθε μέρα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

 

Ετοιμοι για την εκκίνηση
Ετοιμοι για την εκκίνηση

 

Το παρών έδωσε φυσικά και η δημοσιογραφική ομάδα του TheTOC

Η Ελλη Στάη μαζί με τη δημοσιογράφο του TOC Κατερίνα Λυμπεροπούλου
Η Ελλη Στάη μαζί με τη δημοσιογράφο του TOC Κατερίνα Λυμπεροπούλου

 

Η Ελλη Στάη μαζί με τη δημοσιογράφο του TOC Ελίνα Μαμμή
Η Ελλη Στάη μαζί με τη δημοσιογράφο του TOC Ελίνα Μαμμή

To TheTOC ευχαριστεί τους χορηγούς του: Τον μεγάλο χορηγό, τα πολυκαταστήματα notos, τον αθλητικό χορηγό Νew Balance, αλλά και τους υποστηρικτές του: Ασφάλειαι Μινέττα, Όμιλος Υγεία, Contrex, GranCereale, Μακεδονικός Χαλβάς, Amstel Free, Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης, Physiomedica και φυσικά την ομάδα εθελοντών ethelon.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το TheTOC Merrython 2018. 

(Φωτογραφίες: Άγγελος Ζυμάρας www.azsportsimages.com,  Ελίνα Μαμμή).

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οταν ο Ξενοφων ΖολωταΣ συναντησε την Λιζ Τειλορ ΄Εκθεση με 12 στιγμιότυπα που έλαβαν χώρα στην Τράπεζα της Ελλάδος κι απαθανάτισε ο Κ. Μεγαλοκονόμος. Συνέντευξη με την επιμελήτριά της, Χάρις Κανελλοπούλου
ΑλεξανδροΣ ΙολαΣ: Η κληρονομια. Ο βιογραφοΣ του θρυλου στο TOC «Τον τσάκισε ο Αυριανισμός.Τον συνέτριψε. Όμως πλέον μιλάει η Ιστορια της Τέχνης για τον ιδιο. Ειναι μεγάλο αυτό. Και μοναδικό». Ο Ν. Σταθούλης για τη δικαίωση Ιόλα.
Royal Academy of Arts: Τιμη στον πρωταθλητη τηΣ αρχιτεκτονικηΣ, Ρ. Πιανο Τα 16 εμβληματικότερα κτήρια του «πρωταθλητή της δημόσιας αρχιτεκτονικής», Ρέντζο Πιάνο, σε μια αναδρομική έκθεση στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών του Λονδίνου
Οταν ο ΠοσειδωναΣ «επισκεφθηκε» το Σουνιο Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα από τον φωτογράφο του AFP στην Ελλάδα, Αρη Μεσσήνη.
Ο πρωτοποροΣ ΓιαννηΣ ΤσεκλενηΣ και η ελληνικη κλωστοϋφαντουργια Ο σπουδαιότερος Έλληνας σχεδιαστής και τα μοναδικά ρούχα του σε μια αναδρομική έκθεση στο Ναύπλιο.
Reuters: Tα σκουπιδια στιΣ ελληνικεΣ θαλασσεΣ Υποβρύχιες λήψεις μοναδικών χρωμάτων που αποκαλύπτουν και μία άλλη εικόνα των ελληνικών θαλασσών: τα σκουπίδια.
ΚαρολοΣ: Γινεται 70 ετων και σπαει ρεκορ ωΣ διαδοχοΣ Μια ματιά στη ζωή του αιώνιου διαδόχου που κλείνει τα 70 του με πανηγυρικές εκδηλώσεις χωρίς, ωστόσο, να έχει καθήσει ποτέ στον βρετανικό θρόνο.
Φραπε, ο ... ελληνικοΣ. Ανακαλυφθηκε στη Διεθνη Εκθεση Θεσ/κηΣ Μια απίστευτη ιστορία για τη γέννηση του περίφημου καφέ που δεν παρασκευάζεται και δεν σερβίρεται πουθενά αλλού στη Διεθνή ΄Εκθεση Θεσσαλονίκης
Kaepernich: Τα εβαλε με το κατεστημενο κι εγινε το προσωπο τηΣ Nike Γονατίζει την ώρα της ακρόασης του αμερικανικού εθνικού ύμνου για τα δικαιώματα των αφροαμερικανών, έχει θυμώσει τον Τραμπ και ...γίνεται πρόσωπο της Nike
Αριθα Φρανκλιν: Με φωνη "εθνικο αγαθο" των ΗΠΑ Θυμόμαστε τον βίο και το έργο της "βασίλισσας της σόουλ"

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook