Follow us

Αυτή είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα ΕΡΤ

Αποκατάσταση της ΕΡΤ και επιστροφή των απολυμένων της 11ης Ιουνίου περιλαμβάνει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα ΕΡΤ. Πόσα κανάλια και πόσα ραδιόφωνα προβλέπει.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Αυτή είναι η  πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα ΕΡΤ

Αποκατάσταση της ΕΡΤ, με ταυτόχρονη μεταρρύθμιση ώστε να γίνει πραγματικά δημόσια τηλεόραση, επιστροφή όσων εκ των εργαζομένων μπορούν ή επιθυμούν, οι οποίοι απολύθηκαν την 11η Ιουνίου 2013, με αξιολόγηση των προσόντων και των επιδόσεών τους (πριν και μετά την 11η Ιουνίου), διατήρηση όσων εργαζομένων προσλήφθηκαν στη ΝΕΡΙΤ μόνο μέσω ΑΣΕΠ, μετεξέλιξη του υπάρχοντος φορέα στην ΕΡΤ, χωρίς ούτε λεπτό με νέο «μαύρο», τρία τηλεοπτικά κανάλια (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3) συν ένα δορυφορικό, επτά ραδιοφωνικοί κεντρικοί και 19 περιφερειακοί σταθμοί, είναι μερικά από τα βασικά στοιχεία που συνιστούν την προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα ΕΡΤ.

Δείτε αναλυτικά την πρόταση, όπως δημοσιεύεται στο left.gr:

1. Εισαγωγή

Το κλείσιμο της ΕΡΤ επιβλήθηκε με την από 10/6/2013 ΠΝΠ («Τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 14Β του Ν. 3429/2005»), σύμφωνα με την οποία εκδόθηκε την επομένη η υπ’ αριθ. ΟΙΚ. 02/11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, κ. Κεδίκογλου, και του Υπουργού Οικονομικών, κ. Στουρνάρα. Τα νομικά και πολιτικά ζητήματα που εγείρονται από την μη κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου από την Ελληνική Βουλή είναι τεράστια και αφορούν την ίδια τη λειτουργία του Πολιτεύματος. Στο κείμενο αυτό θα επιχειρηθεί η παρουσιάση της υφιστάμενης πραγματικής κατάστασης που ορίζει και το πεδίο μέσα στο οποίο θα υλοποιηθεί η εναλλακτική πολιτική για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ στις 11/06/2013 η Ελλάδα έμεινε χωρίς δημόσια ραδιοτηλεόραση, εξέλιξη που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις επιταγές του Ελληνικού Συντάγματος. Αντιμέτωπη η κυβέρνηση με την διεθνή κατακραυγή οδηγήθηκε την 10η Ιουλίου στην ίδρυση της ΕΔΤ, μετέπειτα ΔΤ, η οποία εξέπεμψε από τις συχνότητες της ΕΡΤ κατά την παραπάνω ημερομηνία. Η Δημόσια Τηλεόραση ήταν ένα ad hoc μόρφωμα την ευθύνη του οποίου είχε ο Ειδικός Διαχειριστής Ενεργητικού και Παθητικού της πρώην ΕΡΤ ΑΕ που λειτούργησε ως υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Κατά την τρέχουσα περίοδο βρισκόμαστε σε μια μεταβατική φάση αφού ήδη έχει ψηφιστεί ο νόμος για την ίδρυση της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας Ίντερνετ Τηλεόρασης (ν.4173/2013) σύμφωνα με τον οποίο ιδρύεται ο φορέας που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ. Αν και έχει εκκινήσει σειρά διαδικασιών για την έναρξη λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ ακόμη βρισκόμαστε στο στάδιο μετάβασης. Ενω τυπικά το λογοτυπο της ΔΤ έχει αντικατασταθεί και η ευθύνη λειτουργίας έχει μεταβιβαστεί στο Εποπτικό Συμβούλιο και στο ΔΣ της ΝΕΡΙΤ δεν έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία για την πρόσληψη προσωπικού και οι νυν εργαζόμενοι εργάζονται με δίμηνες συμβάσεις όντες τυπικά υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών. Η κατάσταση αυτή όπως είναι λογικό δημιουργεί σειρά δυσκολιών για την εκπόνηση ενός σχεδίου δράσης καθώς η κατάσταση πραγμάτων αλλάζει καθημερινά.

Με δεδομένες τις παραπάνω δυσκολίες επιχειρείται εδώ η άρθρωση ενός συνεκτικού κατά το δυνατόν σχεδίου δράσης. Βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάργηση του νόμου 4173/2013 και όλων των διαγωνισμών και άλλων πράξεων που ερείδονται σε αυτόν με το μικρότερο δυνατό οικονομικό κόστος και φυσικά η επαναλειτουργία ενός ραδιοτηλεοπτικού φορέα με την επωνυμία ΕΡΤ. Η επαναλειτουργία αυτή δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση επιστροφή στα προ της 11/6 δεδομένα αλλά αντίθετα θα γίνει στη βάση της πλούσιας αυτοδιαχειριστικής εμπειρίας που αποκτήθηκε κατά την εξάμηνη κατάληψη του Ραδιομεγάρου και των άλλων εγκαταστάσεων της ΕΡΤ σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτό που η περίοδος της αυτοδιαχείρισης απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας είναι ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση αν απεγκλωβιστεί από τον στενό εναγκαλισμό από την κυβερνητική εξουσία και βασιστεί στις δεξιότητες και την έμπνευση των ίδιων των εργαζόμενών της έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει όχι απλώς ανταγωνιστικό προς την Ιδιωτική ραδιοφωνία και τηλεόραση φορέα αλλά πραγματική πρωτοπορία στους τομείς της ενημέρωσης, της πολιτιστικής παραγωγής, της ψυχαγωγίας και να κατοχυρώσει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις του ραδιοτηλεοπτικού κοινού τηρώντας τα υψηλότερα στάνταρ ποιότητας. Αυτός ακριβώς είναι και ο πολιτικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και μιας κυβέρνησης της Αριστεράς.

2. Η προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Βασικές αρχές λειτουργίας της ΕΡΤ

Αποκατάσταση της ΕΡΤ και του brand name ΕΡΤ, με ταυτόχρονη μεταρρύθμιση ώστε να γίνει πραγματικά δημόσια τηλεόραση. Επιστροφή όσων εκ των εργαζομένων μπορούν ή επιθυμούν, οι οποίοι απολύθηκαν την 11η Ιουνίου 2013, στο νέο καθεστώς λειτουργίας της ΕΡΤ με αξιολόγηση των προσόντων και των επιδόσεών τους πριν και μετά την 11η Ιουνίου 2013.

Ως αρχές της δημόσιας τηλεόρασης προσδιορίζονται:

Καθολική πρόσβαση (σε κάθε γωνιά της χώρα και από όλους, καθώς και από τους απόδημους έλληνες).

Αποτύπωση στο πρόγραμμα όλων των πολιτικών τάσεων και ιδεολογικών προτιμήσεων. Η αμεροληψία χαρακτηρίζει το περιεχόμενο και ιδιαίτερα την κάλυψη της πολιτικής και των επιμέρους απόψεων.

Ιδιαίτερη προσοχή στα μειονεκτούσες κοινωνικές ομάδες.

Αυτονομία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έναντι της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος, αλλά και έναντι των οργανωμένων ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων

Άμεση χρηματοδότηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από τους πολίτες μέσω ανταποδοτικού τέλους

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση αν και φροντίζει να εξασφαλίζει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης δεν ανταγωνίζεται τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα με όρους τηλεθέασης αλλά με όρους ποιότητας του προγράμματος και επιδιώκοντας ευεργετικά μορφωτικά και πολιτιστικά αποτελέσματα στη ζωή των πολιτών

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση προσπαθεί συνεχώς να δημιουργεί νέα, πρωτοποριακά προγράμματα και περιεχόμενο.

Οργάνωση και διοίκηση της ΕΡΤ στηριγμένη στην κοινωνία, στις οργανώσεις και φορείς με συνάφεια προς το αντικείμενο της ΕΡΤ. Στις ελληνικές συνθήκες, η δημόσια τηλεόραση πρέπει να προστατευτεί από τον κυβερνητισμό και τις κρατικές παρεμβάσεις, δια των οποίων εκτός των κομματικών – πολιτικών συμφερόντων εξυπηρετούνται και τα ιδιωτικά συμφέροντα, όπως έδειξε τόσο η εμπειρία της ΕΡΤ προ 11ης Ιουνίου 2013 όσο και πρόσφατα της ΔΤ και φυσικά της ΝΕΡΙΤ.

Ενσωμάτωση στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΡΤ, των χαρακτηριστικών που αναδείχθηκαν κατά την περίοδο της αυτοδιαχείρισης και ιδιαίτερα α) της οριζόντιας ιεραρχίας, της ομαδικότητας και ατομικής ευθύνης, β) της πολυφωνίας και πολυθεματικότητας, καθώς και γ) της αμφίδρομης δικτύωσης με τα νέα μέσα.

Μετεξέλιξη του υπάρχοντος φορέα στην ΕΡΤ, χωρίς ούτε λεπτό με νέο «μαύρο».

Στη νέα ΕΡΤ μεταφέρονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία και δικαιώματα της ΕΡΤ πριν την 11η Ιουνίου 2103 καθώς και όσα επιπροσθέτως αποκτήθηκαν και παραχωρήθηκαν στην κυβερνητική υπηρεσία με την επωνυμία ΔΤ ή οποιοδήποτε άλλο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό που δημιουργήθηκε με την κατάργηση της ΕΡΤ και χρηματοδοτείται άμεσα ή έμμεσα από το κράτος ή το ειδικό τέλος.

Στη νέα ΕΡΤ καταργείται η παρακράτηση του 25% υπέρ της πράσινης ενέργειας και όλα τα έσοδα διατίθενται για τους σκοπούς λειτουργίας της ΕΡΤ

Άνοιγμα της ΕΡΤ στον πολιτισμό κει εκτός του προγράμματος του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης στη βάση της δημόσιας υπηρεσίας με ειδικότερη φροντίδα στους νέους δημιουργούς από όλους τους τομείς του πολιτισμού.

Το θεσμικό πλαίσιο

Στόχος του νέου θεσμικού πλαισίου είναι ένα μοντέλο διοίκησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που να την προστατεύει από την αυθαιρεσία, τις κυβερνητικές παρεμβάσεις αλλά και την γραφειοκρατία την ίδια στιγμή που θα αξιοποιεί την εμπειρία της εξάμηνης αυτοδιαχείρισης αλλά και να αυξάνει την διαδραστικότητα με την ελληνική κοινωνία και τους φορείς της. Σε ότι αφορά πάντως την αξιοποίηση της εμπειρίας της αυτοδιαχείρισης αυτό μπορεί να γίνει κυρίως μέσω της υιοθέτησης ενός ριζοσπαστικού εσωτερικού κανονισμού και οργανογράμματος για την λειτουργία της ΕΡΤ.

Ιδιοκτησιακό καθεστώς

Η νέα ΕΡΤ έχει τη μορφή ανώνυμης εταιρείας το μετοχικό κεφάλαιο της οποίας ανήκει κατα αποκλειστικότητα στο ελληνικό δημόσιο με τη μορφή ενός ονομαστικού και αναπαλλοτρίωτου τίτλου.

Διοίκηση της ΕΡΤ

Η ΕΡΤ διοικείται από ένα εποπτικό συμβούλιο που διορίζεται με καθοριστική συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών. Το εποπτικό συμβούλιο είναι αρμόδιο για τον διορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο και εποπτεύει καθώς και για τον μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό της ΕΡΤ.

[στο συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε διαφωνία εντός της ομάδας καθώς υπάρχει η άποψη ότι το εποπτικό συμβούλιο προσθέτει γραφειοκρατικά βάρη στην λειτουργία της ΕΡΤ. επομένως προτείνεται η λύση του διορισμού ΔΣ μεσω διαγωνιστικής διαδικασίας που διεξάγεται με ευθύνη του αρμόδιου Υπουργού]

Αρμοδιότητες εποπτικού συμβουλίου

Επιλέγει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ με ανοιχτή προκήρυξη και σαφή και προσδιορισμένα αξιοκρατικά κριτήρια που προσιδιάζουν στο χαρακτήρα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Έχει δικαιώμα να ανακαλεί το διοικητικό συμβούλιο με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του.

Είναι υπεύθυνο για τον μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό της ΕΡΤ [αριθμός σταθμών, νεα μεσα, τεχνολογική ανάπτυξη και επενδύσεις]

Χαράσσει τις γενικές αρχές της οργάνωσης και λειτουργίας της ΕΡΤ, με βάση και τις εισηγήσεις που καταθέτουν το Διοικητικό Συμβούλιο και οι ομάδες των φορέων της ΕΡΤ.

Καθορίζει τις αρχές, την έκταση και τη μορφή των σχέσεων της ΕΡΤ με το κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον, εντός και εκτός Ελλάδας.

Το Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΡΤ ειναι εννεαμελές με εξαετή θητεία και διορίζεται από εκπροσώπους της κοινωνίας πολιτών με συνάφεια προς το αντικείμενο της ΕΡΤ.

Κατα την επαννίδρυση της ΕΡΤ διορίζεται με απόφαση του Αρμόδιου Υπουργού προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο με δωδεκάμηνη θητεία που μεριμνά για την έναρξη λειτουργίας των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και για την εύρυθμη λειτουργία της ΕΡΤ. Ο διορισμός του Εποπτικού Συμβουλίου οφείλει να ολοκληρωθεί εντός των 12 μηνών της θητείας του προσωρινού διοικητικού Συμβουλίου

3.Το περιεχόμενο του προγράμματος και οι σταθμοί της ΕΡΤ

Ως προς τα προγράμματα της ΕΡΤ πριν αυτή κλείσει, ο χρόνος και η σωρευμένη γνώση είχαν συντελέσει ώστε να υπάρχει μια καλή ισορροπία στο είδος των προγραμμάτων που παράγονταν. Στην τηλεόραση, υπήρχαν (και πρέπει να ανασυγκροτηθούν ως είχαν) ένα κεντρικό ενημερωτικό πρόγραμμα (ΝΕΤ), ένα ψυχαγωγικό και πολιτισμού (ΕΤ1), ένα που έδινε έμφαση στην περιφέρεια και ιδιαιτέρως στη Βόρεια Ελλάδα (ΕΤ3) και τέλος ένα υψηλής ευκρίνειας ( ΕΡΤ HD), το οποίο δεν είχε κόστος αφού το πρόγραμμά του συγκροτείτο από προγράμματα που μεταδίδονταν παράλληλα σε τυπική ευκρίνεια από τη ΝΕΤ ή την ΕΤ1. Τα προγράμματα αυτά μεταδίδονταν εντός Ελλάδας συνεπικουρούμενα από δύο τηλεοπτικά στούντιο που συνεισέφεραν ειδήσεις από το νότο, ένα στην Πάτρα και ένα στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Εκτός Ελλάδας, η ΕΡΤ είχε ένα διεθνές τηλεοπτικό πρόγραμμα, το ERTWorld που μεταδιδόταν σε όλο τον κόσμο με θέαση κυρίως στην ομογένεια των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νότιας Αφρικής.

Η νέα ΕΡΤ, ως προς τις τηλεοπτικές υπηρεσίες δεν χρειάζεται να εφεύρει τον τροχό. Θα πρέπει να ανασυγκροτήσει σταδιακά τους ίδιους τίτλους προγραμμάτων με μοναδική προσθήκη ενός ακόμα ξενόγλωσσου (αγγλόφωνου – ισπανόφωνου) διεθνούς προγράμματος που θα μεταδίδεται στο εξωτερικό και θα προβάλλει τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα, τα εξαγώγιμα προϊόντα, την παραγωγική ανασυγκρότηση και ειδήσεις από την Ελλάδα για τους ξένους, αλλά και την ομογένεια. Αξίζει να επισημανθεί ότι τα για το ERTWorld, η ΕΡΤ εισέπραττε χρήματα από τη μετάδοσή του αντί να πληρώνει, λόγω των συνδρομών που εισέπραττε από τις συνδρομητικές πλατφόρμες που εκμεταλλεύονταν το περιεχόμενό του.

Ως προς τα ραδιοφωνικά προγράμματα ισχύει το ίδιο. Η ΕΡΤ παρήγαγε 7επτά κεντρικά ραδιοφωνικά προγράμματα. Το Πρώτο (ενημερωτικό), το Δεύτερο (με έμφαση στο ελληνικό τραγούδι), το Τρίτο (με έμφαση στην κλασσική μουσική), την ΕΡΑ ΣΠΟΡ, το Κόσμος (με έμφαση στην ξένη παραδοσιακή μουσική), το Φιλία (για την ενσωμάτωση των μεταναστών) και την Φωνή της Ελλάδας, το πρόγραμμα που μεταδιδόταν από τα βραχέα και το διαδίκτυο για την ομογένεια και τους ναυτικούς μας. Όλα τα προγράμματα αυτά με μικρό σχετικά κόστος πρέπει να επανέλθουν γιατί –κάθε ένα- έχει την ιστορική προσφορά του σε αντίστοιχες κοινωνικές ομάδες. Ομοίως πρέπει να διατηρηθεί ο μεγαλύτερος αριθμός των 19 περιφερειακών σταθμών, όσων τουλάχιστον δεν διαλύθηκαν βιαίως μετά το λουκέτο, γιατί είναι σημαντική η προσφορά τους στην έμφαση που πρέπει να δοθεί στην περιφερειακή ανάπτυξη κατά την παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας. Εν τούτοις, σταδιακά θα πρέπει να μειωθεί για λόγους κόστους ο αριθμός τους με στόχο να υπάρχει ένας σταθμός ανά περιφέρεια, λαμβάνοντας όμως υπόψη και τις ιδιαίτερες συνθήκες σε παραμεθόριες περιοχές. Τέλος πρέπει να διατηρηθούν οι δύο ραδιοσταθμοί της Θεσσαλονίκης (ένας ενημερωτικός και ένας μουσικός).

Σημαντική πρέπει να είναι η ενίσχυση του διαδικτύου με συνεχείς ειδήσεις και ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση όλων των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων.

Ως προς τη μετάδοση μέσω μεσαίων κυμάτων, θα πρέπει να διατηρηθεί ο κεντρικός πομπός στον Άγιο Στέφανο καθώς και ένα μικρό δίκτυο περιφερειακά της χώρας, ώστε ακόμα και σε έκτακτες συνθήκες να υπάρχει η σίγουρη ακρόαση από μεγάλες αποστάσεις από τον πομπό που προσφέρουν τα μεσαία κύματα. Οι πομποί αυτοί που θα παραμείνουν θα εξοπλιστούν με σύγχρονους ενισχυτές ώστε να μειωθεί το λειτουργικό τους κόστος σε κατανάλωση ενέργειας.

Επανασυγκροτούνται τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ με συμφωνική ορχήστρα, ορχήστρα σύγχρονης μουσικής και χορωδία.

Τέλος, θα ενισχυθεί το πρόγραμμα υψηλής ευκρίνειας της ΕΡΤ με στόχο να υπάρχει καθημερινό οκτάωρο πρόγραμμα ενώ θα υπάρξει συμφωνία για την αναμετάδοση από την ψηφιακή πλατφόρμα της νέας ΕΡΤ της ελληνόφωνης έκδοσης του ευρωπαϊκού ενημερωτικού προγράμματος Euronews.

1η ψηφιακή πλατφόρμα:

ΝΕΤ, ΕΤ3, ΕΡΤ HD

2η ψηφιακή πλατφόρμα

ΕΤ1, ΒΟΥΛΗ, ΡΙΚ Sat, Euronews, BBC World, TV5, Deutsche Welle

Στη δεύτερη ψηφιακή πλατφόρμα θα μεταδίδονται και 6 ραδιόφωνα της ΕΡΤ:

Πρώτο, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑΣΠΟΡ, Κόσμος, Ενημερωτικό Θεσσαλονίκης

Γ. Η μετάβαση στη νέα ΕΡΤ

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η άμεση κατάργηση της ΝΕΡΙΤ και η επανίδρυση της ΕΡΤ. Ο ΣΥΡΙΖΑ τιμά τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ που αντιστάθηκαν στο «μαύρο» και μετέδωσαν τα προγράμματα της ΕΡΤ επί πολλούς μήνες εθελοντικά και με αυταπάρνηση. Εν τούτοις, δεν επιφυλάσσει καμία εκδικητική διάθεση όσων εξαιτίας του εκβιασμού της κυβέρνησης και για λόγους οικονομικής ανάγκης υπέγραψαν στο μόρφωμα της ΔΤ.

Ο ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ως προς το θέμα του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα θα είναι οι ακόλουθες:

- Όλοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ Α.Ε. που υπηρετούσαν την 11/06/2013 με οποιοδήποτε είδος σύμβασης ορισμένου ή αορίστου χρόνου, εξαιρουμένου του Προσωπικού Ειδικών Θέσεων, των Ειδικών Συμβούλων, των Γενικών Διευθυντών που δεν ήταν υπάλληλοι της ΕΡΤ και των εργαζομένων που έχουν ζητήσει εν τω μεταξύ να συνταξιοδοτηθούν. Οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν επαναπροσλαμβάνονται με το ίδιο είδος σύμβασης που είχαν κατα την ημέρα κατάργησης της ΕΡΤ ΑΕ.

- Όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί στη ΝΕΡΙΤ με σύμβαση αορίστου χρόνου αποκλειστικά μέσα από διαδικασίες ΑΣΕΠ διατηρούν τη θέση τους.

- Όλοι οι εργαζόμενοι που υπηρετούσαν στην ΕΡΤ Α.Ε. ως συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου στις 31/12/2012 και η σύμβασή τους είχε λήξει έως τις 11/06/2013, επανέρχονται με το ίδιο είδος σύμβασης.

Όλοι οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν με σύμβαση αορίστου χρόνου εισπράττουν τους μισθούς υπερημερίας από τις 11/06/2013 έως την επιστροφή τους και επιστρέφουν (με συμψηφισμό) τα ποσά που τους έχουν καταβληθεί για αποζημίωση και για επίδομα ανεργίας. Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ με σύμβαση αορίστου χρόνου κατά την 11/06/2013, οι οποίοι εν τω μεταξύ συνταξιοδοτήθηκαν.

Οι διακριτικοί τίτλοι και τα λογότυπα των υπαρχόντων προγραμμάτων μετατρέπονται στα αντίστοιχα που υπήρχαν πριν τις 11/06/13.

Βάσει του νέου νόμου για την ΕΡΤ Α.Ε. ξεκινά διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού της ΕΡΤ για τη στελέχωση των υπηρεσιών κατα την οποία θα δοθεί ειδική μοριοδότηση σε όσους και όσες συμμετείχαν στο αυτοδιαχειριστικό εγχείρημα.

Βασικά στοιχεία για τη βιωσιμότητα και την παραγωγικότητα της νέας ΕΡΤ θα αποτελέσουν η συγκρότηση δίκαιου μισθολογίου για όλους τους εργαζόμενους, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της κρίσης, η ελαχιστοποίηση του επιμίσθιου για διευθυντικά στελέχη, ο έλεγχος της εργασίας με πλήρες ωράριο, η αύξηση της παραγωγικότητας, η μείωση των υπερωριών προς όφελος της εργασίας μεγαλύτερου αριθμού εργαζομένων κανονικής απασχόλησης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Τι ετοιμάζει ο Γιάννης Μπέζος στο θέατρο Άνεσις;

Αγαπάμε τον Άντον Τσέχοφ! Παραμένει διαχρονικός, με χιούμορ λεπτό και ανθρώπινο, που φωτίζει τις αδυναμίες μας. Αυτή την οξυδερκή ματιά αγαπά και ο Γιάννης Μπέζος, παρουσιάζοντας μια απολαυστική συνάντηση με τον κωμικό του κόσμο στην νέα παράσταση στο θέατρο Άνεσις.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ ΣΥΡΙΖΑ 08 Δεκ 2025 | 13:23

Γ. Μπουλέκος για πρωτοσέλιδο Αυγής: Δεν παραιτούμαι - Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το άρθρο μου ερμηνεύτηκε ως μομφή σε Τσίπρα

Τι είπε ο υπεύθυνος για τα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουλέκος, με αφορμή το πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης Αυγής και την παραίτηση του διευθυντή της εφημερίδας

ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ 08 Δεκ 2025 | 09:45

Νέος εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Τσίπρα: Το παρασκήνιο της παραίτησης του διευθυντή της "Αυγής"

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου αναζήτησε εκτόνωση στην απομάκρυνση του Σπ. Σουρμελίδη και τη διαρροή πως δεν απηχεί το πρωτοσέλιδο τη γραμμή του κόμματος.

ΣΦΟΔΡΑ ΠΥΡΑ 08 Δεκ 2025 | 08:32

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας δεν έχει καμία αξιοπιστία - Στο Παλλάς έκανε τον επικήδειο του ΣΥΡΙΖΑ

"Μόνο που θα σταθώ δίπλα στον Τσίπρα, θα πάθει συγκοπή. Γιατί ξέρει ότι είναι ένοχος", είπε ο Παναγιωτης Λαφαζάνης.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 07 Δεκ 2025 | 16:51

Πηγές Τσίπρα: Η "Ιθάκη" έβαλε τέλος στη στασιμότητα - Ανοίγει η συζήτηση για μια νέα μεταπολίτευση

Όπως λένε, η "πέτρα" που έριξε ο Τσίπρας έβαλε τέλος στη στασιμότητα του πολιτικού βάλτου

ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ «ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ» ΔΡΟΜΟΥΣ 07 Δεκ 2025 | 16:07

Παραιτήθηκε ο διευθυντής της "Αυγής", μετά το πρωτοσέλιδο για τον Τσίπρα: "Δεν απηχεί τις απόψεις μας" απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή της Αυγής ο Σπύρος Σουρμελίδης, λόγω του σημερινού κυριακάτικου πρωτοσέλιδου

ΑΙΧΜΗΡΟΣ 05 Δεκ 2025 | 09:57

Νέες βολές Αλαβάνου κατά Τσίπρα: "Να γονατίσει και να πει συγγνώμη, είναι ντροπή για την Αριστερά"

Νέες βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 04 Δεκ 2025 | 09:20

Γεωργιάδης για παρουσίαση βιβλίου Τσίπρα: Ο μόνος που έλειπε ήταν ο Πολάκης

"Χρειάζονταν τόση φασαρία για να απαλλαγούν από τον Παύλο;", έγραψε σε ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ 04 Δεκ 2025 | 07:33

O Τσίπρας ζητά "σοκ δημοκρατίας" και ο Μητσοτάκης παίζει το χαρτί της σταθερότητας - "Μας γυρίζει στο 2015"

Πώς θα αντιμετωπίσει η Νέα Δημοκρατία το rebranding του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 03 Δεκ 2025 | 17:41

ΕΡΤ: Πώς θα δοθούν τα μπόνους των 6,5 εκατ. ευρώ - Αφορούν 1.798 εργαζόμενους

Το ποσό του μπόνους στο προσωπικό της ΕΡΤ δεν μπορεί να υπερβαίνει το 15% των ετήσιων αποδοχών

03 Δεκ 2025 | 12:09

Ο Τσίπρας και τα "σκληρά παιδιά"

Μένω έκπληκτος διαβάζοντας (παρά τα νεύρα μου) το βιβλίο του πρώην, και διαπιστώνοντας πόσο δεν έμαθε τίποτα απολύτως από την κρίση

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ 03 Δεκ 2025 | 11:09

Ξεχωριστά προγράμματα από την ΕΡΤ για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η ΕΡΤ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, παρουσιάζει ξεχωριστά προγράμματα, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στις ψηφιακές πλατφόρμες.

ΣΤΗΝ ΕΡΤ3 02 Δεκ 2025 | 10:31

Κασσελάκης: Ο Τσίπρας υπονόμευσε τον ΣΥΡΙΖΑ για να επανέλθει ως κεντρώος

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε εκτενώς στις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, επί προεδρίας του, εξαπολύοντας "βολές" κατά του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 02 Δεκ 2025 | 08:11

Λαφαζάνης: "Δεν είναι δίλημμα το Μητσοτάκης ή Τσίπρας - Είμαι καταζητούμενος στην Ουκρανία"

Ο κ. Λαφαζάνης αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο για "πολιτική αλητεία"

ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ 01 Δεκ 2025 | 10:45

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για το Ιδρυμα Νεολαίας: Εδιναν 180.000 ευρώ για ανύπαρκτα γεύματα εν μέσω lockdown

Δημοσίευμα του tvxs αναφέρει ότι εν μέσω καθολικού lockdown, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ κατέβαλε χιλιάδες ευρώ σε εταιρεία catering για παροχή γευμάτων σε φοιτητική εστία.

«ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ» 28 Νοε 2025 | 12:53

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ξεκινάει εκπομπή στην ΕΡΤ: Ολες οι πληροφορίες για το πρωτοποριακό project

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες για τη νέα, πρωτοποριακή εκπομπή της ΕΡΤ, την οποία θα παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

ΣΥΡΙΖΑ 28 Νοε 2025 | 08:09

Η Αχτσιόγλου επιβεβαίωσε την πρόταση Τσίπρα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: "Δεν συμφώνησα με την παραίτησή του"

Η πρώην υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι δεν αποδέχθηκε την πρόταση, καθώς θεωρούσε πως ο Τσίπρας δεν έπρεπε να παραιτηθεί εκείνη τη χρονική στιγμή.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ STAR 27 Νοε 2025 | 21:22

Δημοσκόπηση GPO: 7 στους 10 θέλουν νέα κυβέρνηση, αλλά η ΝΔ έχει διπλάσια διαφορά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ

Στο 25,2% το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας και στο 12,6% το ΠΑΣΟΚ, υποχωρούν κι άλλο Πλεύση Ελευθερίας και ΣΥΡΙΖΑ - Στο 21% ένα πιθανό κόμμα Τσίπρα

ΓΙΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ "ΙΘΑΚΗ" 27 Νοε 2025 | 12:19

Ο Ανδρέας Ψυχάρης για τη συνάντηση του πατέρα του με τον Τσίπρα: "Ηταν τέσσερις, όχι μία και εκείνος ζητούσε διάφορα"

Σην περίφημη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πατέρα του, Σταύρο Ψυχάρη, και όσα γράφει για αυτή ο πρώην πρωθυπουργός στο βιβλίο του, μίλησε ο γιος του εκδότη, Ανδρέας Ψυχάρης.

ΝΕΑ ΕΝΤΑΣΗ 27 Νοε 2025 | 10:17

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Καλούν εκ νέου τον "Φραπέ" που επικαλείται το δικαίωμα της σιωπής- Αίτημα για τη βίαιη προσαγωγή του

Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η στάση της ΝΔ στην Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ συνιστά "μεθόδευση".

ΠΗΡΑΝ ΘΕΣΗ 26 Νοε 2025 | 19:16

Πηγές ΝΔ για κατάθεση Αντωνόπουλου: "Ο φίλος του Ανδρουλάκη είχε στενές σχέσεις με την οικογένεια Ξυλούρη"

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την κατάθεση Αντωνόπουλου - Επιτακτική την προσαγωγή του επονομαζόμενου "Φραπέ" θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ

"ΜΕ ΛΥΠΕΙ Ο ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ" 26 Νοε 2025 | 11:01

Κασσελάκης: Στο Σούνιο ο Τσίπρας μου είπε ότι θα επέστρεφε στην πολιτική για μεγαλύτερη θέση από αυτή που έφυγε

"Κάθε ημέρα δείχνει πόσο ανήκει στο παρελθόν", είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα.

ΠΑΤΡΟΚΤΟΝΙΑ 25 Νοε 2025 | 22:39

Πώς ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τη θέση του Αλέκου Αλαβάνου- Η κόντρα τους και το debate των αρχηγών που τον εκτόξευσε

Ο Αλέκος Αλαβάνος τον ήθελε κομπάρσο, αλλά το debate των πολιτικών αρχηγών εκτόξευσε τον Αλέξη Τσίπρα στην κορυφή

"ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ" 25 Νοε 2025 | 15:42

Λαφαζάνης για βιβλίο Τσίπρα: Σκέψη πολιτικού βρυκόλακα να τα βάζει με όλους και να βγάζει λάδι τον εαυτό του

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κάνει λόγο για "παραλήρημα" ενός "πανικόβλητου" Τσίπρα.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 25 Νοε 2025 | 06:30

Πώς διάβασε το Μαξίμου το βιβλίο Τσίπρα: "Για όλα τα λάθη έφταιγαν οι άλλοι και ποτέ ο ίδιος"

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα βγήκε στην κυκλοφορία χθες και οι προπαραγγελίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 2015 24 Νοε 2025 | 21:33

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας μετέθεσε το ραντεβού μας για να γίνει η συγκυβέρνηση με Καμμένο - Η περιγραφή είναι μυθιστόρημα

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε στην Κουμουνδούρου με τον Αλέξη Τσίπρα και τη στιχομυθία με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, είπε πως δεν ειπώθηκε η περιβόητη φράση "Σταύρο, σε πρόλαβε άλλος"

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΙΛΕΡ 24 Νοε 2025 | 18:19

Σκληρή απάντηση Κασσελάκη σε Τσίπρα: Χειρότερα τα αγγλικά της Μπέτυς από του Αλέξη - Ομοφοβικός

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ανάρτησε βίντεο στο Instagram στο οποίο κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για "κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού"

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 24 Νοε 2025 | 17:02

Καμμένος για Τσίπρα: Το κλειδί για το 2015 είναι το τηλεφώνημα με τον Πρόεδρο Ομπάμα από τις Βρυξέλλες...

Ο Πάνος Καμμένος φαίνεται πώς έσπευσε να προμηθευτεί το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού που κυκλοφόρησε σήμερα Δευτέρα στα βιβλιοπωλεία

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 24 Νοε 2025 | 14:23

Χαρίτσης για το "δαχτυλίδι" Τσίπρα σχετικά με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: Με προβλημάτισε και με βασάνισε

"Δεν θα μπορούσε να διασφαλιστεί ακριβώς η ενότητα και η βιωσιμότητα του εγχειρήματος", λέει ο Αλέξης Χαρίτσης για την πρόταση Τσίπρα για τη διαδοχή

ΤΟ "ΝΑΥΑΓΙΟ" ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 24 Νοε 2025 | 12:17

Η αποκάλυψη του Τσίπρα: Πώς έδωσε σε Αχτσιόγλου και Χαρίτση το "δαχτυλίδι" το 2023 και εκείνοι αρνήθηκαν

Ο Αλέξης Τσίπρας περιγράφει το σχέδιό του για την ομαλή διαδοχή στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που γρήγορα ναυάγησε.

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 24 Νοε 2025 | 11:30
ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 24 Νοε 2025 | 10:44

Σκουρλέτης για βιβλίο Τσίπρα: Δεν αντιμετωπίζει με θαρραλέο τρόπο τα αίτια της εκλογικής συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ

"Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την αντιφατική περίοδο της διακυβέρνησης 2015-2019, έφτασε στην εκλογική συντριβή του '23", σημείωσε ο πρώην υπουργός.

ΒΙΒΛΙΟ ΤΣΙΠΡΑ 24 Νοε 2025 | 09:33

Επικός διάλογος Κασσελάκη - Μπαζιάνα: "Πώς θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας στο Μαξίμου;" - "Αγάπη να υπάρχει"

"Μου φάνηκε υπερφίαλος. Είχε τη βεβαιότητα όχι μόνο ότι θα εκλεγεί πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ότι σύντομα θα εκλεγεί και πρωθυπουργός", γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του.

ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 22 Νοε 2025 | 09:55

Το ανταποδοτικό τέλος ανέβασε τα κέρδη της ΕΡΤ στα 48,7 εκατ. ευρώ - Πόσα πληρώνουμε κάθε μήνα

Πιο συγκεκριμένα ο συνολικός κύκλος εργασιών της ΕΡΤ πέρυσι έκλεισε στα 243,55 εκατ. ευρώ από 218,29 εκατ. ευρώ το 2023

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 21 Νοε 2025 | 23:47

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την υπόθεση των υποκλοπών

Συγκεκριμένα, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά εξαπέλυσαν ευθεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη για συγκάλυψη.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 20 Νοε 2025 | 21:50

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 30% η ΝΔ - Μπαίνουν Βουλή ΜέΡΑ25 και Φωνή Λογικής

Τόσο το "κόμμα" του Αλέξη Τσίπρα όσο και το "κόμμα" του Αντώνη Σαμαρά, δείχνουν να ανεβάζουν τα ποσοστά τους σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Pulse

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ 20 Νοε 2025 | 20:16

Δημοσκόπηση MRB: Πάνω από 15 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ - Οι πολίτες θέλουν νέα κόμματα

Στο 29,1% το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, στο 13,5% του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB - Δυσαρέσκεια στους πολίτες για ΕΛΤΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ 20 Νοε 2025 | 17:03

Σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης για την κατάθεση Χασάπη: "Δεν είδε, δεν άκουσε - Παρίστανε και το θύμα"

"Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι απαντήσεις του για τη σχέση του με τον πρώην υπουργό κ. Βορίδη", σημειώνουν οι πηγές του ΠΑΣΟΚ

ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 20 Νοε 2025 | 11:10

Μιμή Ντενίση: Εντυπωσιάζουν οι εικόνες από τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ "Η γυναίκα πίσω από τον Έλγιν"

Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα, Μυτιλήνη, Αίγινα, Λάρισα, Ελευσίνα, Λαύριο, Λονδίνο και Κωνσταντινούπολη, εξιστορώντας το ιστορικό ταξίδι των Μαρμάρων του Παρθενώνα — από την Αθήνα του 19ου αιώνα έως τη σύγχρονη συζήτηση για τον επαναπατρισμό τους.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 19 Νοε 2025 | 15:33

Παύλος Μαρινάκης: Η αύξηση της προμήθειας των παρόχων ενέργειας για την είσπραξη του τέλους υπέρ της ΕΡΤ δεν είναι δώρο

"Έχουν την υποχρέωση κάθε ευρώ που δεν εισπράττουν να αποδεικνύουν γιατί δεν το εισπράττουν" ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ 18 Νοε 2025 | 18:01

Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου για την απώλεια του Αλέκου Φλαμπουράρη

Θλίψη προκάλεσε στον πολιτικό κόσμο η είδηση θανάτου του Αλέκου Φλαμπουράρη σε ηλικία 87 ετών

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 18 Νοε 2025 | 15:13

ΠΑΣΟK και ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κυβερνητική απόφαση είναι το "gov.gr" - 100% σκάνδαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μετά την κατάθεση του Διευθυντή Πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εξεταστική Επιτροπή

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 18 Νοε 2025 | 15:04

Πέθανε ο Αλέκος Φλαμπουράρης σε ηλικία 87 ετών

Στα 87 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ 17 Νοε 2025 | 20:54

Πολυτεχνείο: Με μεγαλειώδη πορεία τιμήθηκε η επέτειος - Για 23.000 κόσμο κάνει λόγο η ΕΛΑΣ - 13 συλλήψεις [εικόνες - βίντεο]

Με μια μεγάλη πορεία, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, συλλογικότητες και απλοί πολίτες τίμησαν την 52η επέτειο από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου - Χωρίς επεισόδια

CHIC ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ 14 Νοε 2025 | 10:54

H Μιμή Ντενίση σε παραδοσιακή ταβέρνα στα Καλύβια - "Μετά το γύρισμα"

Χαλαρή εξόρμηση για τη Μιμή Ντενίση μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γυρίσματος για το ντοκιμαντέρ "Η γυναίκα πίσω από τον Έλγιν" που θα προβληθεί στην ΕΡΤ

ΓΙΑ ΤΟ ACTION 24 13 Νοε 2025 | 19:51

Δημοσκόπηση Opinion Pοll: Μεγάλη η διαφορά της ΝΔ από τα υπόλοιπα κόμματα - Δεν κάνουν "γκελ" Τσίπρας και Σαμαράς

Αξιοσημείωτη είναι η πολυκομματική μάχη για τις θέσεις πίσω από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως καταγράφει η δημοσκόπηση της Opinion Pοll

ΒΟΥΛΗ 12 Νοε 2025 | 14:42

"Μάχη" ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την κατάθεση του αντιπροέδρου της Cognitera

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση του Ιωάννη Κάτρη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

«ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ» 11 Νοε 2025 | 12:25

H Mιμή Ντενίση σε γύρισμα στο Μουσείο της Ακρόπολης - Κοντά της η κόρη της, Μαριτίνα

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του νέου ντοκιμαντέρ με τίτλο "Η γυναίκα πίσω από τον Έλγιν" σε σενάριο της Μιμής Ντενίση που θα προβληθεί στην ΕΡΤ

ΠΑΣΟΚ 11 Νοε 2025 | 09:15

Ο Τσίπρας διχάζει και τη Νέα Αριστερά - Την Παρασκευή η μονομαχία Μητσοτάκη με Ανδρουλάκη στη Βουλή

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να αξιοποιήσει το εναπομείναν ατού του, το μόνο που διαθέτει σε επίπεδο επικοινωνίας: Τα τετ α τετ στη Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΓΓ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10 Νοε 2025 | 21:56

Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της ΕΡΤ και των ΜΜΕ που κατατέθηκε στη Βουλή

Ρυθμίσεις με στόχο τη βελτίωση της εισπραξιμότητας του ανταποδοτικού τέλους υπέρ ΕΡΤ στους λογαριασμούς ενέργειας

ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ 10 Νοε 2025 | 09:09

Προς διάσπαση η Νέα Αριστερά: Χαρίτσης - Αχτσιόγλου θέλουν Τσίπρα, οι άλλοι θέλουν Βαρουφάκη

Στο δίλημμα " με τον Τσίπρα" ή "με τον Βαρουφάκη", Χαρίτσης και Αχτσιόγλου επιλέγουν τον Τσίπρα. Αντιδρά η ομάδα Σακελλαρίδη, Τσακαλώτου και πρώην "Ομπρέλα".

ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 07 Νοε 2025 | 16:38

Επίθεση της αντιπολίτευσης στον Χρυσοχοΐδη για τις "μπαλωθιές": Τώρα έμαθε το υπουργείο ότι υπάρχουν νταήδες;

"Τώρα έμαθε το υπουργείο ότι υπάρχουν νταήδες; Έπρεπε να συμβεί το μακελειό στα Βορίζια για να αντιληφθεί την ανάγκη παρουσίας ισχυρής αστυνομικής δύναμης;", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 07 Νοε 2025 | 12:22

Φάμελλος για ενεργειακά: Τυφλή στήριξη των συμφερόντων Τραμπ - Κυβέρνηση του καρτέλ των ορυκτών καυσίμων

"Χωρίς στρατηγική ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και με λάθος ενεργειακή στρατηγική, τα συμφέροντα της χώρας δεν εξυπηρετούνται", λέει ο κ. Φάμελλος.

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 06 Νοε 2025 | 19:02

Κόντρα Πιερρακάκη - Φάμελλου για το πώς φορολόγησαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - "Η υποκρισία και ο... Μίκι Μάους"

"Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε 77 καταστήματα ΕΛΤΑ", τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης - "Το Μαξίμου γνώριζε από τον Οκτώβριο", απάντησε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 06 Νοε 2025 | 17:17

"Σφάχτηκαν" Γιαννούλης και Παππάς: "Σαλτιμπάγκος και ορτινάντσα του Κασσελάκη" - "Παρακαλάς στα 4 τον Τσίπρα"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Παππάς, ξέφυγαν στον αέρα του Mega News, όταν ο δεύτερος έκανε κριτική στο Ινστιτούτο Τσίπρα

AVANT PREMIERE 06 Νοε 2025 | 09:29

Ενθουσιώδης υποδοχή για τη νέα δραματική σειρά της ΕΡΤ "Αύριο" [εικόνες]

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό υποδέχθηκε το κοινό την avant première της νέας δραματικής σειράς της ΕΡΤ "Αύριο", του Γιώργου Γκικαπέππα, που πραγματοποιήθηκε στο 66ο Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσ/νίκης.

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 05 Νοε 2025 | 15:10
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Γ. ΓΚΙΚΑΠΕΠΠΑ 05 Νοε 2025 | 09:42

"Αύριο": Αvant premiere της νέας δραματικής σειράς της ΕΡΤ με Γουλιώτη και Λούλη, στο Φεστιβάλ Θεσ/νίκης [εικόνες]

Το "Αύριο" αποτελεί την πρώτη ιστορία διάσωσης στην ελληνική τηλεόραση, γυρισμένη κάτω από ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες.

ΠΥΡΑ ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ 04 Νοε 2025 | 13:31

Εντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνεδρίασης στη Βουλή για τα ΕΛΤΑ

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την αναβολή της συνεδρίασης για τα ΕΛΤΑ στη Βουλή.

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ 03 Νοε 2025 | 18:47

Στρατάκος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο "Φραπές" δεν εννοούσε τα περί δολοφονίας της Τυχεροπούλου - Δεν τα έπαιρνα στα σοβαρά

"Ο διάλογος είναι καθ’ υπερβολήν - Συνεχώς έλεγε διάφορα. Τα περισσότερα δεν τα εκλάμβανα ως σοβαρά", τόνισε ο Γιώργος Στρατάκος στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΤΕΛΟΣ! 03 Νοε 2025 | 11:36

EUROVISION 2026: 264 συμμετοχές υποβλήθηκαν για την ανάδειξη του τραγουδιού της Ελλάδας

Η ανάδειξη του τραγουδιού και του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2026 γίνεται μέσα από μια αναβαθμισμένη διαδικασία που θα περιλαμβάνει δύο Ημιτελικούς κι έναν Τελικό.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 02 Νοε 2025 | 12:15

Κατερίνα Λάσπα: "Έχω 3 "καμένα" συμβόλαια. Ενα με την ΕΡΤ... για τρίτη σεζόν δεν έγινε η συνεργασία μας"

"Δε βρίσκω το λόγο ύπαρξης των πρωινών εκπομπών" σχολίασε η Κατερίνα Λάσπα

"ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ" 31 Οκτ 2025 | 16:01
ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 31 Οκτ 2025 | 15:07

ΕΛΤΑ: Αυτά είναι τα 204 υποκαταστήματα που κλείνουν - Στη Βουλή το θέμα, αντιδράσεις και από βουλευτές ΝΔ

Συγκαλούνται οι αρμόδιες επιτροπές της Βουλής για το ζήτημα των ΕΛΤΑ, μετά το αίτημα του Νίκου Παππά.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 31 Οκτ 2025 | 12:04

Εντονες αντιδράσεις για το λουκέτο 204 καταστημάτων των ΕΛΤΑ - Τι θα γίνει με τις συντάξεις στην επαρχία

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ, το επιστολικό έργο έχει μειωθεί κατά 90% την τελευταία δεκαετία, γεγονός που καθιστά μη βιώσιμη τη διατήρηση τόσων φυσικών καταστημάτων.

ΟΠΕΚΕΠΕ 31 Οκτ 2025 | 10:16

Ο Φεύγας της ΝΔ για τους αγρότες της Κρήτης: "Γιατί ξεσηκώνονται μόνο αυτοί;" - Οργή από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

"Ποιος μας το λέει ότι είναι πραγματικοί οι αγρότες που βγήκαν στα μπλόκα στην Κρήτη;" σχολίασε ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ 31 Οκτ 2025 | 09:24

Πώς ο Τσίπρας "χτίζει" κόμμα με τους 41 τεχνοκράτες - Επανέρχεται η εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ με γκρίνιες και αιχμές

Το ΠΑΣΟΚ ανησυχεί για την επαναδραστηριοποίηση του πρώην πρωθυπουργού, από την εποχή ήδη που το "κόμμα Τσίπρα" δεν ήταν παρά ένα σενάριο.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 30 Οκτ 2025 | 20:11

Πυρά Μωραΐτη κατά Τσίπρα για το επιστημονικό συμβούλιο: "Δεν ακούει τον κόσμο που λέει μη φέρεις τους ίδιους, τους σιχαινόμαστε"

Στο πλαίσιο της κριτικής του επισημαίνει πως η κοινωνία έχει στείλει πολλάκις μήνυμα ανανέωσης, το οποίο, κατά την άποψή του, ο Αλέξης Τσίπρας "δεν ακούει"

ΣΥΡΙΖΑ 30 Οκτ 2025 | 14:20

Νέο άνοιγμα Φάμελλου σε Τσίπρα: Οι δρόμοι μας μπορούν και οφείλουν να συγκλίνουν

Ο Σωκράτης Φάμελλος ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί κάθετα με την εκτίμηση ότι "η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν διασπαστική".

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ 30 Οκτ 2025 | 11:03

Βουλή: Ψηφίστηκε ο "χρονοκόφτης" - Πώς τοποθετήθηκαν τα κόμματα

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι προτάσεις του προέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Οκτ 2025 | 09:16

Τέμπη: Οργή στην Κουμουνδούρου μετά τη δήλωση Βούλτεψη: "Από τον ΣΥΡΙΖΑ πέθαναν τα παιδιά, που πουλήσατε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ"

"Μνημείο αθλιότητας αλλά και τοξικότητας" χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις δηλώσεις της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σοφίας Βούλτεψη.

ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 30 Οκτ 2025 | 08:59

Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ

Ακαδημαϊκοί, τεχνοκράτες, πρόσωπα από την Κοινωνία των Πολιτών, δημοσιογράφοι και πρώην συνεργάτες αναμένεται να συγκροτήσουν την "επιστημονική επιτροπή" του Ινστιτούτου Τσίπρα.

ΒΟΥΛΗ 29 Οκτ 2025 | 16:25

Γεωργιάδης: Δεν εκφράζει τη Νέα Δημοκρατία η άποψη που εξέφρασε ο Δρυμιώτης για τους Αριστερούς

"Ο κ. Δρυμιώτης δεν είναι κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ένας Έλληνας πολίτης, έχει όποια άποψη θέλει. Έτσι δουλεύει η Δημοκρατία", σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 29 Οκτ 2025 | 12:55

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ΝΔ είπε όχι στην άμεση κλήση "Φραπέ" και Σεμερτζίδου - Συγκάλυψη καταγγέλλουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Τα δύο κόμματα έκαναν λόγο για "συνειδητή επιλογή συγκάλυψης" με αφορμή τη μη κλήτευση του Γιώργου Ξυλούρη ("Φραπές") και της Πόπης Σεμερτζίδου.

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ 29 Οκτ 2025 | 10:34

Δημοσκόπηση Interview: Στο δίλημμα "Μητσοτάκης ή χάος" το 42% επιλέγει "χάος" και το 30% Μητσοτάκη - Στο 2,6% ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρά την πολιτική κόπωση, η πλειονότητα των πολιτών φαίνεται να προτιμά την επανάληψη της κάλπης από μια συνεργασία κομμάτων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 28 Οκτ 2025 | 18:17
"ΠΥΡΑ" ΑΠΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗ 27 Οκτ 2025 | 19:30

28η Οκτωβρίου: Οργή στη Θεσσαλονίκη για την κάλυψη της παρέλασης από την Αθήνα - Στάση εργασίας στην ΕΡΤ3

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας Θράκης γίνεται λόγος για απαξίωση του δημοσιογραφικού προσωπικού της ΕΡΤ3 για το πώς καλυφθεί η στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 26 Οκτ 2025 | 15:13

"Δεν έχουμε χρήματα για να ζήσουμε": Τέσσερις μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι σε "Αυγή" και "Κόκκινο"

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για τέσσερις μήνες, πραγματοποίησαν την κινητοποίηση την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 24 Οκτ 2025 | 17:09

Σκέρτσος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαχρονικό το πρόβλημα - Κυνική ομολογία ότι γνώριζαν το σκάνδαλο από το 2019, λέει η αντιπολίτευση

"Αυτό που κατάλαβε ο κ. Γερουλάνος[...]χωρίς να εγείρει κανένα ζήτημα για όσα είπα ως προς τα θέματα του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν το κατάλαβε το ΠΑΣΟΚ" λέει ο Άκης Σκέρτσος

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Οκτ 2025 | 11:43

Γιαννούλης υπέρ της συμπόρευσης: Να μην υπάρχει στις εκλογές και ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ και κόμμα Τσίπρα

Θέση για τις χθεσινές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, πήρε ο Χρήστος Γιαννούλης.

ΗΜΕΡΑ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 23 Οκτ 2025 | 21:18

Στην αγκαλιά του Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο τρεις διαφώνησαν με την πρόταση Φάμελλου για συμπόρευση - "Απασφάλισε" ο Πολάκης

Η συντριπτική πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος που έκανε ο Σωκράτης Φάμελλος στον Αλέξη Τσίπρα - Ποιοι συμφώνησαν με τον Παύλο Πολάκη που καταγγέλλει διάσπαση

ΣΤΟ FACEBOOK 23 Οκτ 2025 | 19:59

Πολάκης εναντίον Φάμελλου: "Εγώ ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ - Αυτά που ακούω από τον Τσίπρα δεν με εμπνέουν"

"Εγώ ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καλώ όλους να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους", έγραψε ο Παύλος Πολάκης μετά την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος

ΣΗΜΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ 23 Οκτ 2025 | 17:57

"Ανοιγμα" Φάμελλου στον Τσίπρα: Η σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι αντιπαραθετική - Στα κάγκελα ο Πολάκης

"Αυτό που θεωρούμε ότι είναι σημαντικό είναι η ενωτική και συνθετική προοδευτική διέξοδος", είπε ο Σωκράτης Φάμελλος για τον Αλέξη Τσίπρα

ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 17:10

Σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την κατάθεση Τυχεροπούλου στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

"Διαχρονικά "γαλάζιο" το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σημειώνουν πηγές ΣΥΡΙΖΑ, για σύστημα φόβου, συγκάλυψης και διαφθοράς κάνουν λόγω πηγές ΠΑΣΟΚ

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 22 Οκτ 2025 | 15:22

ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιβεβαιώθηκε από την κατάθεση Σατολιά ότι υπουργοί της ΝΔ γνώριζαν για παράνομες επιδοτήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά "πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών στους πραγματικούς ενόχους για τη λεηλασία στον ΟΠΕΚΕΠΕ".

22 Οκτ 2025 | 06:54

Η ΕΡΤ αποχαιρετά τον Διονύση Σαββόπουλο με συναυλίες και αφιερώματα σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και ERTFLIX

Ο αγαπημένος "Νιόνιος" είχε συνεργαστεί με τη δημόσια τηλεόραση, αφήνοντας πίσω του ένα έργο που σφράγισε εποχές και ενέπνευσε γενιές.

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ 21 Οκτ 2025 | 21:19

Η δήλωση Δένδια για τον Άγνωστο Στρατιώτη, η απουσία του από τη Βουλή, οι μπηχτές ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση της ΝΔ

Ο υπουργός Άμυνας παραβρέθηκε σε εκδήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων για το στρατιωτικό ημερολόγιο της περιόδου 1940-41, σε πολύ κοντινή απόσταση από το Κοινοβούλιο, στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία"

ΒΟΥΛΗ 21 Οκτ 2025 | 19:50

Φάμελλος για Άγνωστο Στρατιώτη: "Αντισυνταγματική και ντροπιαστική η τροπολογία - Ρεντίκολο η κυβέρνηση"

Ο Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση φοβάται τις λαϊκές διαμαρτυρίες

ΕΝΤΟΝΗ ΚΟΝΤΡΑ 21 Οκτ 2025 | 11:10

H συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία του Αγνωστου Στρατιώτη - Αίτημα ονομαστικής ψηφορορίας από το ΚΚΕ

'Εντονη η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την τροπολογία που αφορά το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2023 20 Οκτ 2025 | 11:18

"Εμφύλιος" και στη Νέα Αριστερά: Τα καρφιά Αχτσιόγλου για το άδειασμα Τσακαλώτου - "Αστοχη και ανακριβής δήλωση"

Η Έφη Αχτσιόγλου χαρακτήρισε ως "άστοχη και ανακριβή" τη δήλωση Τσακαλώτου για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2023.

ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΗ 17 Οκτ 2025 | 12:54

Δυναμική παρουσία της ΕΡΤ στη Σύνοδο της EBU Mediterranean Leadership και στο συνέδριο MED – Mediterranean Dialogues

Το διεθνές αποτύπωμα και την εξωστρέφεια της ΕΡΤ υπογράμμισε η παρουσία της δημόσιας τηλεόρασης στη Νάπολη της Ιταλίας.

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 17 Οκτ 2025 | 08:12

Κωνσταντόπουλος: Ο Τσίπρας έχει στοιχεία αμοραλισμού - Εχω ευθύνη που τον στήριξα

Κριτική προς τον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι είναι αμοραλιστής, άσκησε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:49

Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ως κυβέρνηση δεν αναγνωρίσατε το κράτος Παλαιστίνης; Σας άφησε στα κρύα του λουτρού ο Τσίπρας

"Αφού ήσασταν φιλοπαλαιστίνιοι γιατί επί τέσσερα χρόνια δεν το αναγνωρίσατε;", είπε για την Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:29

Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του: Κυβερνητικά ψέματα και παραπλάνηση στην εξωτερική πολιτική

Ο Σωκράτης Φάμελλος αμφισβήτησε ότι η μείωση των παραβιάσεων του εναέριου χώρου ήταν αποτέλεσμα της Διακήρυξης των Αθηνών και παρέθεσε στοιχεία που δείχνουν ότι αυτό έγινε νωρίτερα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 16 Οκτ 2025 | 16:50

Φάμελλος: Δεν σας κατηγορούμε για μιλιταρισμό, σας κατηγορούμε για ανεπάρκεια και ανικανότητα

"Η παρακαταθήκη σας στην εξωτερική πολιτική της χώρας είναι μία παρακαταθήκη ηττών, υποχωρήσεων, λανθασμένων και πρόχειρων επιλογών" είπε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 13:28

Το καρφί Μητσοτάκη σε Φάμελλο για Τσίπρα: "Διακρίνω μια νευρικότητα, μάλλον οφείλεται στους απόντες"

Ο πρωθυπουργός απάντησε με αιχμές στις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 16 Οκτ 2025 | 10:37

Πιερρακάκης στη σύνοδο του ΔΝΤ: Η Ελλάδα θα μειώσει το δημόσιο χρέος της από το 210% του ΑΕΠ σε 137,6% το 2026

Όπως ανέφερε ο υπουργός, οι επικαιροποιημένες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναθεωρούν προς τα πάνω τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 16 Οκτ 2025 | 10:00

Σάλος με φράση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: "Υπάρχουν τριτοκοσμικοί που αντέχουν περισσότερο στο θερμοκήπιο"

Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι "οι λευκότεροι δυσκολεύονται", ενώ "οι τριτοκοσμικοί, από χώρες πιο ψημένες στον ήλιο, αντέχουν περισσότερο".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 16 Οκτ 2025 | 09:42

Το άδειασμα Τσακαλώτου σε Τσίπρα: Δεν ήταν κοστολογημένο το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2023

"Θεωρούσαμε πως είμαστε στην αντιπολίτευση και μπορούμε να λέμε και κάτι παραπάνω" είπε ο κ. Τσακαλώτος.