Δραματικές εξελίξεις: Κίνδυνος για «μαύρο» στο Mega

Τον κώδωνα του κινδύνου για την πιθανότητα ″μαύρου″ στο Mega, ίσως και από απόψε, κρούουν οι εργαζόμενοι του σταθμού.

dramatikes-ekselikseis-kindunos-gia-mauro-sto-mega
SHARE THIS
0
SHARES

Τον κώδωνα του κινδύνου για την πιθανότητα ″μαύρου″ στο Mega, ίσως και από απόψε, κρούουν οι εργαζόμενοι του σταθμού.

Αυτή την ώρα, συνεδριάζει το Δ.Σ. του παρόχου Digea με εισηγήσεις για διακοπή του σήματος του σταθμού εξαιτίας οφειλών της Τηλέτυπος Α.Ε. 

Η συνεδρίαση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, στην οποία παρίστανται οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών Ant1, Tv Μακεδονια, Alpha και Σκάι, ενώ απουσίαζε από τη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος του Star και πριν από λόγο αποχώρησε κι ο εκπρόσωπος του Mega.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η απόφαση της Digea που θα παραδοθεί στο Mega είναι πως αν δεν καταβάλλουν τις συνολικές οφειλές έως την ερχόμενη Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου τότε θα «σπάσει» το σήμα του σταθμού.

Την ίδια ώρα, στο κανάλι της Μεσογείων και με τον κίνδυνο του «μαύρου» υπάρχει έντονη δραστηριότητα από τους εργαζόμενους να βγάλουν τη Δευτέρα δελτίο ειδήσεων.

H ανακοίνωση των εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι στον περίπου ένα χρόνο που έχει ξεκινήσει γι’ αυτούς η περιπέτεια να κρατήσουν ανοικτό τον τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος συνεχίζει και έχει διαφημιστικά έσοδα, χωρίς ζωντανό πρόγραμμα, οι μόνοι που ουσιαστικά έχουν πληγεί είναι οι ίδιοι. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, επισημαίνουν, φαίνεται να ικανοποιεί μετόχους, τράπεζες, κυβέρνηση. «Οι μέτοχοι συνεχίζουν να συζητάνε μεταξύ τους την ώρα που ο δανεισμός της Τηλέτυπος μειώνεται, οι τράπεζες συνεχίζουν να εισπράττουν χρήματα από τη λειτουργία του καναλιού και η κυβέρνηση παρακολουθεί με απάθεια τα όσα συμβαίνουν», υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται μια κινητικότητα στο Mega, κάτι που επιβεβαιώνεται από την κυβέρνηση και από τους μετόχους. «Αυτή την κρίσιμη ώρα» τονίζουν οι εργαζόμενοι, «έρχεται ένα ακόμα ″χτύπημα″ που μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο. Το εξώδικο της Digea και το τελεσίγραφο που έχει στείλει για υποβάθμιση του τηλεοπτικού σήματος». «Το ″μαύρο″ είναι πιθανότερο από ποτέ» υπογραμμίζουν.

«Να αναλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τις ευθύνες τους»

Οι εργαζόμενοι ζητούν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι τράπεζες να απελευθερώσουν μέρος των εσόδων του καναλιού, προκειμένου να συνεχισθεί η λειτουργία του, ειδικά τώρα που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων σχέδιο για επιστροφή στην ″κανονικότητα″. Η κυβέρνηση να ακούσει επιτέλους τα αιτήματα των εργαζομένων και να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση, που θα δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Και οι μέτοχοι να ολοκληρώσουν άμεσα τις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις για την ″επόμενη μέρα″.

«Οι εργαζόμενοι, με την έως και σήμερα αξιοπρεπή και υπεύθυνη στάση μας, αποτρέψαμε τα χειρότερα για το κανάλι. Δεν είμαστε εμείς που θα κλείσουμε το Mega», καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων του σταθμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook