Μουλόπουλος δίνει Ψυχάρη για το ναυάγιο με τον «επενδυτή»

Στον Ψυχάρη ρίχνει την ευθύνη για το ναυάγιο με τον «επενδυτή» ο Βασίλης Μουλόπουλος.

moulopoulos-dinei-psuxari-gia-to-nauagio-me-ton-ependuti
SHARE THIS
0
SHARES

«Πολύ λίγες» είναι σύμφωνα με τον Βασίλη Μουλόπουλος οι ελπίδες για τον ΔΟΛ καθώς όπως ανέφερε ο επενδυτής που εμφανίστηκε δεν προχώρησε και όχι με δική του ευθύνη ή ευθύνη των τραπεζών.       

 Ο κ. Μουλόπουλος ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε ότι επρόκειτο για τον κ. Ιβάν Σαββίδη αλλά αναφέρθηκε στην απροθυμία του επενδυτή να καλύψει και μέρος των δανείων, που, όπως διευκρίνισε, δεν ήταν μόνο του συγκροτήματος, αλλά και προσωπικά δάνεια.

Όπως είπε τα χρήματα ήταν απαραίτητα για την επανεκκίνηση του Ομίλου, ο οποίος «έχει πολλούς σκελετούς στο ντουλάπι του».

Ο κ. Μουλόπουλος  επέρριψε εμμέσως την ευθύνη στον κ. Ψυχάρη αφού εξαίρεσε τον επενδυτή και τις τράπεζες.  Σημείωσε μάλιστα πως δεν γνωρίζει «πια» τις προθέσεις του κ. Ψυχάρη σε σχέση με την κατάσταση, που έχει περιέλθει ο ΔΟΛ .

Οσον αφορά στις αιτιάσεις για τις πολιτικές ευθύνες, είπε ότι «υπάρχουν αλλά δεν συμψηφίζονται» ρίχνοντας το βάρος της ευθύνης στην ΝΔ.

Υπογράμμισε, ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε συναίνεση στην Βουλή, ώστε να κατατεθεί τροπολογία, που θα εξασφάλιζε ενδιάμεση χρηματοδότηση και θα έδινε τον απαραίτητο χρόνο στους εργαζόμενους του ΔΟΛ και τον όμιλο να εξετάσουν κι άλλες προοπτικές.

 Όπως είπε ο κ. Μουλόπουλος, αυτή την τροπολογία «την είχε πάει η επιτροπή διάσωσης του ΔΟΛ, οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ δηλαδή και αυτή την τροπολογία ο κ. Μητσοτάκης την απέρριψε μετά βδελυγμίας, αν θυμάμαι καλά…».

Συνοψίζοντας τις ευθύνες, όσων οδήγησαν τον ΔΟΛ στην σημερινή κατάσταση, ο κ. Μουλόπουλος τις απέδωσε, αφενός στις τράπεζες για τον αλόγιστο δανεισμό και αφετέρου στην κακή διαχείριση, κάνοντας λόγο για «αλόγιστη σπατάλη χρημάτων» και παραλληλίζοντας την ιστορία του ΔΟΛ με αυτήν της κρίσης στην Ελλάδα: «Αποδείχθηκε ότι δεν λειτουργούσε διαφορετικά … μάλλον ήταν ταυτισμένος με την χώρα…» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουλόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook