Ο κινεζικός κολοσσός των social media που αξίζει πιο πολύ από το Facebook

Ομως, ενώ το Tencent ξεπερνάει το Facebook από άποψη αξίας, εξακολουθεί να υπολείπεται σε ένα μεγάλο κριτήριο.

o-kinezikos-kolossos-twn-social-media-pou-aksizei-pio-polu-apo-to-facebook
SHARE THIS
0
SHARES

Οι μετοχές του Tencent έκλεισαν με άνοδο 2% στο Χονγκ Κονγκ, εκτιμώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα παιχνίδια σε περίπου 522 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το FactSet. Το Facebook αξίζει σήμερα λίγο περισσότερο από 519 δισ. δολάρια.

Το Tencent, είναι γνωστό για το messenger στο κινητό το WeChat, σύμφωνα με το CNN, απειλούσε να ανατρέψει τον ανταγωνιστή στη Silicon Valley, μετά από μια συγκλονιστική χρονιά, που είδε την τιμή της μετοχής του να υπερδιπλασιάζεται. Οι επενδυτές έχουν στοιχηματίσει στην είσοδο της εταιρείας σε κινητά παιχνίδια και video streaming.

Ομως, ενώ το Tencent ξεπερνάει το Facebook από άποψη αξίας, εξακολουθεί να υπολείπεται σε ένα μεγάλο κριτήριο.

Το Facebook  εξακολουθεί να παραμένει το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, με περίπου δύο δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, την ώρα που το Tencent είναι ελάχιστα γνωστό εκτός Κίνας και παρόλο που το WeChat έχει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο χρήστες.

Η κινεζική εταιρεία βρίσκεται επίσης σε προνομιακή θέση στην εγχώρια αγορά της, όπου οι αντίπαλοι της από τη Δύση, όπως το Facebook και το Twitter έχουν μπλοκαριστεί  από την κυβέρνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook