Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης τίμησε τον Μίκη Θεοδωράκη

Με αφορμή την συμπλήρωση 95 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης, η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, τίμησε τον συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με μία όμορφη συναυλία.

i-estia-neas-smurnis-timise-ton-miki-theodwraki
SHARE THIS
0
SHARES

Σε μια βραδιά γεμάτη μουσική και συγκίνηση, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, με αφορμή την συμπλήρωση 95 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης τίμησε τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Η συναυλία διοργανώθηκε επί τη ευκαιρία του εορτασμού των 92ων γενεθλίων του μεγάλου συνθέτη. O προαύλιος χώρος του Μεγάρου της ΕΣΤΙΑΣ, η πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης γέμισε από τις χιλιάδες του κόσμου που προσέρχονταν από νωρίς για να παρακολουθήσουν την συναυλία της "Λαϊκής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης" με ερμηνευτές τους αξιόλογους Γεράσιμο Ανδρεάτο και Σοφία Παπάζογλου.

Ο κατάμεστος προαύλιος χώρος της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης
Ο κατάμεστος προαύλιος χώρος της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης

 

Ο ερμηνευτής Γεράσιμος Ανδρεάτος
Ο ερμηνευτής Γεράσιμος Ανδρεάτος

Ο Μικρασιατικής καταγωγής συνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, παρέστη στην εκδήλωση, κατά την οποία ανακηρύχθηκε επίτιμος Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης κ. Ιωάννης Παπαδάτος
Ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης κ. Ιωάννης Παπαδάτος

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης κ. Ιωάννης Παπαδάτος ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Απόψε είναι, αν μου επιτρέπετε τον όρο, μια «ειδική» βραδιά! Μια βραδιά σταθμός για εμάς, καθώς έχουμε την τιμή να υποδεχόμαστε στην ΕΣΤΙΑ μια από τις σημαντικότερες και πιο πολυσυζητημένες προσωπικότητες της νεότερης Ελλάδας, έναν σπουδαίο Έλληνα συνθέτη πολιτικό και συγγραφέα. Τον αγαπημένο μας Μίκη Θεοδωράκη!

Σήμερα με αφορμή τη συμπλήρωση 95 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης «Μικρασία Χαίρε» θέλουμε να τιμήσουμε έναν από τους σπουδαιότερους εν ζωή πνευματικούς ανθρώπους της χώρας μας. Γι’ αυτήν του την μεγαλειώδη προσφορά στο πνεύμα, γι’ αυτήν την υπέρτατη προσφορά του στην πατρίδα μας, αλλά και στην παγκόσμια πνευματική κοινότητα, το Σωματείο μας τον ανακηρύσσει σήμερα επίτιμο Πρόεδρο της Εστίας Ν. Σμύρνης  και του απονέμει τιμής ένεκεν Έπαινο και το Χρυσό Μετάλλιο της Εστίας.»

Ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης κ. Ιωάννης Παπαδάτος απονέμει τιμής ένεκεν Έπαινο και το Χρυσό Μετάλλιο της Εστίας στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη
Ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης κ. Ιωάννης Παπαδάτος απονέμει τιμής ένεκεν Έπαινο και το Χρυσό Μετάλλιο της Εστίας στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη

Από την πλευρά του, ο Μίκης Θεοδωράκης εμφανώς συγκινημένος, παρέλαβε το βραβείο και το χρυσό μετάλλιο της ΕΣΤΙΑΣ Ν. Σμύρνης  από τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Παπαδάτο και αφού ευχαρίστησε είπε: «Εδώ μεγάλωσα, εδώ ήταν τα στέκια μου, η γειτονιά μου, ο τόπος μου! Την συναυλία αυτή θα ήθελα να αφιερώσω στην μητέρα μου Ασπασία Πουλάκη από τον Τσεσμέ της Μικράς Ασίας. Νοιώθω περήφανος για την μικρασιατική μου ρίζα.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook