Η πάρασταση Project CHRONOS στο Gazarte με τη μοναδική Δήμητρα Γαλάνη

Chronos. Η συνάντηση της Δήμητρας Γαλάνη με ένα κουαρτέτο εξαιρετικών μουσικών με κεντρικό άξονα τραγούδια που έχουν γράψει οι μεγάλοι μας δημιουργοί.

SHARE THIS
0
SHARES

Το Project Chronos πρωτοπαρουσιάστηκε ένα χρόνο πριν με τη μορφή ανοιχτής πρόβας στο Gazarte (Δεκέμβριος 2014) σε δύο παραστάσεις που αμέσως έγιναν sold out. Το καλοκαίρι που μας πέρασε παρουσιάστηκε στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της χώρας και γνώρισε την αποδοχή του κοινού κερδίζοντας παράλληλα καλές κριτικές από τα MΜΕ. Παρουσιάζεται ξανά τον Ιανουάριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τι είναι το Project Chronos

Chronos: Η συνάντηση της Δήμητρας Γαλάνη με ένα κουαρτέτο καλών Ελλήνων μουσικών με κεντρικό άξονα τραγούδια που έχουν γράψει οι μεγάλοι μας δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες. «Chronos είναι αυτά τα τραγούδια που πάντα έχουμε ανάγκη να ανακαλούμε για να επαναπροσδιορίζουμε τον πολιτισμό μας», λένε οι εμπνευστές του. 

 

Οι ενορχηστρώσεις της ομάδας αυτών των μουσικών αναδεικνύουν τις επιρροές της ελληνικής μουσικής από την Ανατολή και τη Δύση. Ο Πέτρος Κλαμπάνης στο κοντραμπάσο, ο Θωμάς Κωνσταντίνου στο ούτι, λαούτο και κιθάρα, ο Σπύρος Μάνεσης στο πιάνο, ο Χρήστος Ραφαηλίδης στο βιμπράφωνο γίνονται ένα «σώμα» με την Δήμητρα Γαλάνη, την «κορυφαία αυτού του χορού». Η ερμηνεύτρια συμπυκνώνει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, καθώς είναι κι η ίδια μέρος αυτής μιας και διδάχτηκε από αυτούς τους σπουδαίους δημιουργούς από τα πρώτα της βήματα. Σαν ένας συνδετικός κρίκος ενώνει το παρελθόν με το σήμερα.

Μουσικοί

CHRONOS
Δήμητρα Γαλάνη

Πέτρος Κλαμπάνης | κοντραμπάσο
Θωμάς Κωνσταντίνου | ούτι, λαούτο, κιθάρα
Σπύρος Μάνεσης | πιάνο
Χρήστος Ραφαηλίδης | βιμπράφωνο

info

GAZARTE Theater Stage
Τρίτη 5 & Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016 | 21:00
Online αγορά εισιτηρίων εδώ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 Ι 21:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
Πληροφορίες: 2310 895938-9 | www.tch.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook