Ροκ γενέθλια για δυο σε ένα καυτό συναυλιακό φεστιβάλ

Το «An Club» και το «Gagarin 205» γιορτάζουν τα γενέθλιά τους –30 και 15 χρόνια αντιστοίχως– με ένα τετραήμερο­ (23-26/11) γεμάτο δυνατές συναυλίες

rok-genethlia-gia-duo-se-ena-kauto-sunauliako-festibal
SHARE THIS
0
SHARES

Δύο ιστορικά rock "λαϊβάδικα" της Αθήνας, το «An Club» και το «Gagarin 205», γιορτάζουν τα γενέθλιά τους –30 και 15 χρόνια αντιστοίχως– με ένα τετραήμερο­ (23-26/11) γεμάτο δυνατές συναυλίες και ονόματα που έχουν γράψει ιστορία στα δύο ­αυτά κλαμπ.

Το «An Club» μετράει πάνω από 30 χρόνια λειτουργίας -άνοιξε το 1987- τόσο ως μουσική σκηνή, όσο κι ως ένα underground rock στέκι με πολύ σπουδαία live. Από το κλαμπ έχει περάσει ένας πραγματικός... γαλαξίας εγχώριων και διεθνών ροκ και μέταλ ονομάτων.

Τον Σεπτέμβριο του 2002 άνοιξε τις πύλες του το «Gagarin 205 - Live Music Space». Ψυχή του ήταν ο αείμνηστος φίλος Νίκος Τριανταφυλλίδης.

 

Το εορταστικό τετραήμερο είχε ξεκινήσει από την Πέμπτη και την Παρασκευή που από τα δυο κλαμπ έπαιξαν ονόματα όπως Nightstalker, The Dive, Maplerun, Space Slavery, Hypnotic Nausea, ο Φοίβος Δεληβοριάς, τα Παιδιά της Παλαιότητας, Blaine Reininger, Bocomolech, Wedding Singers, Closer, Διάφανα Κρίνα, Echo Tattoo, Στάθης Δρογώσης και Sexy Christians, το βορειοϊρλανδικό γκρουπ Therapy?, Day Oof, Cellar Dogs και One Block Society. 

Ωστόσο θα κορυφωθεί με πάσα μεγαλοπρέπεια το Σάββατο, που στο «An Club» έχει βραδιά αφιερωμένη στο hip hop με μια μεγάλη ποικιλία από ονόματα της ελληνικής σκηνής (Άυλος 542 & Fer De Lance, Hatemost, Rationalistas, Τάκι Τσαν κ.ά.), το «Gagarin 205» φιλοξενεί τους Paradise, το σούπερ γκρουπ που δημιουργήθηκε ως επιθυμία του Sivert Hoyem και του Rob McVey, με τη συμμετοχή του Rob Ellis και της Simone Butler, και πρόσφατα κυκλοφόρησε το πολύ καλό EP «Yellow».

Τέλος, η Κυριακή ολοκληρώνει­ το επετειακό αυτό τετραήμερο­ με δύο γερές μαζώξεις που στο «An Club» ενσαρκώνουν οι hardcore punk Γκούλαγκ, οι post-everything Last Drive και οι συνεχιστές μιας παράδοσης Coyote’s Arrow, Distortion Tamers και Raindogs, ενώ στο «Gagarin 205» έχουμε μια μεταλλική ποικιλία με ενδιαφέρουσες power, thrash, death, metalcore κ.λπ. παραμέτρους από τους Innerwish, Acid Death, Karma Violens και Dreamlong Dead. 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook