Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου μέχρι και Μεγάλη Τρίτη

Λίγες ημέρες πριν το φινάλε της χειμερινής θεατρικής περιόδου (τουλάχιστον) δύο πολύ καλές παραστάσεις, για όσους δεν πρόλαβαν, στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου»

sto-theatro-tou-neou-kosmou-mexri-kai-megali-triti
|
SHARE THIS
0
SHARES

Μία από τις καλύτερες παραστάσεις της σεζόν, οι «Αστερισμοί» του Νικ Πέιν, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με το εξαιρετικό ντουέτο, Στεφανία Γουλιώτη και τον Μάκη Παπαδημητρίου, συνεχίζουν μέχρι και και τις 13 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων.

Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη, οι δύο τελευταίες παραστάσεις του έργου «Γιοι και κόρες», που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, από την ομάδα Sforaris, με τους Γιώργο Γλάστρα, Άννα Ελεφάντη, Αλεξία Μπεζίκη, Γιώργο Παπαπαύλου, σε διπλή διανομή η Μαρία Κοσκινά και η Στέφη Πουλοπούλου (η παράσταση, ούτως ή άλλως, παιζόταν δευτερότριτα).

Κατά τα λοιπά το πρόγραμμα του Θεάτρου έχει ως εξής :

«Ο Μουνής», της Λένας Κιτσοπούλου, σκηνοθεσία Παντελής Δεντάκης, από την ομάδα 4Frontal. Παίζουν: Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Ελένη Κουτσιούμπα, Νεφέλη Μαϊστράλη, Αριστέα Σταφυλαράκη (μέχρι 13/4)

«Οι δανειστές», του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, σκηνοθεσία Θέμελης Γλυνάτσης, από την Πολιτιστική Εταιρεία KNOT. Παίζουν: Συμεών Τσακίρης, Σοφία Μαραθάκη, Νέστωρ Κοψιδάς, Αλεξάνδρα Ντεληθέου (μέχρι 13/4).

«Εσωτερικό», του Μώρις Μαίτερλινκ, σκηνοθεσία Σοφία Μαραθάκη, από την ομάδα ΑΤΟΝΑλ. Παίζουν: Νέστωρ Κοψιδάς, Εύα Νικηφόρου, Αλεξάνδρα Ντεληθέου, Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Σωτήρης Τσακομίδης (μέχρι 15/4).

«Μεσοπέλαγα», του Σ. Μρόζεκ, σκηνοθεσία Αγγελική Γκιργκινούδη, από την ομάδα Μπονόμπο. Παίζουν: Γιάννης Νιάρρος, Βασίλης Παγανόπουλος, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Ρίνος Τζάνης, Ηλίας Κιάμα Τζογόνας (μέχρι 11/4).

«Περσινή αρραβωνιαστικιά», της Ζυράνα Ζατέλη, σκηνοθεσία Δημήτρης Αγαρτζίδης και Δέσποινα Αναστάσογλου, από την ομάδα Elephas tiliensis. Παίζουν: Ξένια Θεμελή, Σύρμω Κεκέ, Τατιάνα Άννα Πίττα (μέχρι 13/4).

«Φάουστ …εγώ μέσα στον κόσμο που ζω», διασκευή για εφήβους, σκηνοθεσία Τζωρτζίνα Κακουδάκη, από την ομάδα 4Frontal. Παίζουν: Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Απόστολος Κουτσιανικούλης, Ελένη Κουτσιούμπα, Αριστέα Σταφυλλαράκη (μέχρι 12/4)

Καλοκαίρι και «Η κοιμωμένη ξύπνησε»

Όσο για το καλοκαίρι, το Θέατρο του Νέου Κόσμου θα παρουσιάσει σε περιοδεία το έργο για παιδιά «Η κοιμωμένη ξύπνησε» της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου (δεν έχει ολοκληρωθεί η διανομή). Και στη λογική του Θεάτρου αλληλεγγύης για παιδιά, που, όπως σημειώνει ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου του Νέου Κόσμου «υπηρετούμε εδώ και 12 χρόνια, θα συνεργαζόμαστε με τις κατά τόπους δομές αλληλεγγύης, ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την παράσταση δωρεάν ένας αριθμός παιδιών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν εισιτήριο».


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook