Θέατρο Χώρος: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για τη σεζόν 2017 - 2018

Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός για τη σεζόν 2017 - 2018 της Εταιρείας Θεάτρου Χώρος.

theatro-xwros-to-kallitexniko-programma-gia-ti-sezon-2017---2018
SHARE THIS
0
SHARES

Greek Freak! / Fire and Fury

Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας, από τις 3 Νοεμβρίου

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21.00 

© Karol Jarek
© Karol Jarek
© Karol Jarek
© Karol Jarek

Το «Greek Freak!», η παράσταση που πρώτη παραδόθηκε στη χλεύη του κοινού το καλοκαίρι, ντροπιάζοντας το Φεστιβάλ Αθηνών και τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, επιστρέφει ακόμη χειρότερη (μεταεμετική) από τις 3 Νοεμβρίου στο θέατρο Χώρος: Greek Freak/Fire and Fury! σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα.

Μια παράσταση που ακολουθεί πιστά την επικαιρότητα πηγαίνοντας και αυτή από το κακό στο χειρότερο. Όλα τριγύρω αλλάζουν; Greek Freak/Fire and Fury! Σταθερά φριχτή ποιότητα χωρίς "ευχάριστες" εκπλήξεις. Νέα νούμερα (πραγματικοί καθημερινοί άνθρωποι) που θα προκαλέσουν τα όρια του κοινού με τη συνδρομή χιλιάδων διαφορετικών guest(s) σχεδόν κάθε βδομάδα. Παιχνίδια με πλούσια δώρα για το κοινό. Πραγματοποίηση επιθυμιών, διαγραφή χρεών κ.ά.

Με τους: Σίμο Κακάλα, Δήμητρα Κούζα, Μιχάλη Βαλάσογλου, Κωνσταντίνο Μωραΐτη κ.ά.

* Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.

* Απαγορεύεται η ρίψη φιστικιών στους ηθοποιούς. Τους ταΐζει η Διεύθυνση.

 

Ανεμοδαρμένα Ύψη

Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας, από τις 9 Φεβρουαρίου

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21.00 

Ανεμοδαρμένα Ύψη, Δ. ΚΟΥΖΑcredit Γιώργος Καπλανίδης
Ανεμοδαρμένα Ύψη, Δ. ΚΟΥΖΑcredit Γιώργος Καπλανίδης
Ανεμοδαρμένα Ύψη, Ε. ΜΑΥΡΙΔΟΥ
Ανεμοδαρμένα Ύψη, Ε. ΜΑΥΡΙΔΟΥ

Τα Ανεμοδαρμένα Ύψη (Wuthering Heights), το σπουδαίο μυθιστόρημα της Έμιλυ Μπροντέ, με αφορμή μια ιδέα της Έλενας Μαυρίδου, σε διασκευή της ίδιας και σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα, έρχονται από τις 9 Φεβρουαρίου στο θέατρο Χώρος. Μια δημιουργία-γυναικεία κατάθεση πάνω σε ζητήματα της ανθρώπινης ψυχής, τοποθετημένη σ’ ένα επιβλητικό και ερημικό περιβάλλον, όπου ο άνθρωπος βρίσκεται σε διαρκή αναφορά με το περιβάλλον του. Μια ταξική όσο και φυλετική σύγκρουση, που συμπαρασύρει στην καταστροφή όσους αγγίζει. Το ξένο στοιχείο έρχεται να καταστρέψει και όχι να μπολιάσει.

Ανεμοδαρμένα Ύψη, Σ. ΚΑΚΑΛΑΣcredit Γιώργος Καπλανίδης
Ανεμοδαρμένα Ύψη, Σ. ΚΑΚΑΛΑΣcredit Γιώργος Καπλανίδης
Ανεμοδαρμένα Ύψη, ΡΑΝΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ
Ανεμοδαρμένα Ύψη, ΡΑΝΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ

Με έντονη εικονοποιητική διάθεση, χάρη στην εικαστική μελέτη της Ράνιας Εμμανουηλίδου, θα επιχειρηθεί η δημιουργία και η απεικόνιση της σκοτεινής ενστικτώδους πλευράς των χαρακτήρων και του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο κινούνται. Έξι ηθοποιοί θα ενσαρκώσουν όλες τις πιθανότητες και τους χαρακτήρες επί σκηνής. 

Στον ρόλο της Κάθριν η Δήμητρα Κούζα.

Με τους: Μιχάλη Βαλάσογλου, Κωνσταντίνο Μωραΐτη κ.ά.

 

GODOT2

Σκηνοθεσία: Έλενα Μαυρίδου, από τις 12 Απριλίου

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή

GODOT2, Ε. Μαυρίδουcredit Γιώργος Καπλανίδης
GODOT2, Ε. Μαυρίδουcredit Γιώργος Καπλανίδης

Στο θέατρο Χώρος ανεβαίνει από τις 12 Απριλίου το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Έλενας Μαυρίδου, το GODOT2. Καρπός ετήσιας έρευνας και συνεργασίας με μια ομάδα νέων ηθοποιών, το GODOT2, όπως προδίδει και ο τίτλος, είναι μια παράσταση εμπνευσμένη από το πιο γνωστό και ανοιχτό σε αναγνώσεις κι ερμηνείες έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, το Περιμένοντας τον Γκοντό.

Πολλοί θεώρησαν το έργο μια αλληγορία του Ψυχρού Πολέμου, πολλοί το συνέδεσαν με τις ψυχαναλυτικές θεωρίες του Φρόυντ και του Γιουνγκ, άλλοι με το ρεύμα του Υπαρξισμού και άλλοι με τον Χριστιανισμό. Και, μολονότι, πολλοί χαρακτήρισαν τον Μπέκετ απαισιόδοξο, ο ίδιος κατάφερνε πάντοτε με τα απλούστερα των μέσων, να μετατρέπει το δυσάρεστο γεγονός σε μια αποδεκτή, ακόμα και κωμική, εκδοχή της πραγματικότητας.

Η ζωή αποτελείται νομοτελειακά από συνεχείς επαναλήψεις. Οι ανθρώπινες δραστηριότητες μοιάζουν να συνεχίζονται για γενιές, για αιώνες. Μοτίβα δράσεων επαναλαμβάνονται στις ζωές μας. Τι θα συνέβαινε, αν έβλεπε κανείς τον εαυτό του σε μια άλλη εκδοχή του· έχοντας άλλο φύλο ή έναν διαφορετικό σύντροφο; Πόσες από τις πράξεις του θα επαναλαμβάνονταν; Πόσες όχι; Μπορεί κανείς να ξεφύγει από τη φύση της ύπαρξης του ανθρώπου; 

 

Εργαστήρια - Εκδηλώσεις

Ετήσιο Εργαστήρι Υποκριτικής, από τις 2 Οκτωβρίου

Εργαστήρι, Ε. ΜΑΥΡΙΔΟΥ - Σ. ΚΑΚΑΛΑΣcredit Γιώργος Καπλανίδης
Εργαστήρι, Ε. ΜΑΥΡΙΔΟΥ - Σ. ΚΑΚΑΛΑΣcredit Γιώργος Καπλανίδης

Η Εταιρεία Θεάτρου Χώρος συνεχίζει για 2η χρονιά την επιτυχημένη λειτουργία του Εργαστηρίου Υποκριτικής. Μέσα από μια ολοκληρωμένη μεθοδολογία, το Εργαστήρι στοχεύει στην καλλιέργεια της συναισθηματικής και αναλυτικής νοημοσύνης του περφόρμερ και την κατανόηση νου και σώματος ως μιας αδιαίρετης οντότητας. Ένα εργαστήρι ετήσιας λειτουργίας για όσους επιθυμούν να ασκήσουν τις δεξιότητές τους στην υποκριτική. Ένας χώρος για προπόνηση πάνω σε στοιχειώδεις αρχές της υποκριτικής μέσα απο μία διαφορετική μεθοδολογική προσέγγιση πάνω στις Σωματικές Δράσεις. Απεικόνιση, Αναπνοή, Χαλάρωση, Ορθοσωμική, Κυκλική προπόνηση, Αυτοσχεδιασμός, Ουδέτερη Μάσκα, Χαρακτήρες, Σύνολα.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς.

Διδάσκουν: Σίμος Κακάλας, Έλενα Μαυρίδου
Τοποθεσία: Θέατρο Χώρος
Κόστος συμμετοχής: 120€
Πληροφορίες & Εγγραφές: 6988292728

Συναντήσεις, από τον Δεκέμβριο

Η Εταιρεία Θεάτρου Χώρος εγκαινιάζει μια σειρά έξι συναντήσεων με μέλη της επιστημονικής κοινότητας (θεατρολόγους, συγγραφείς κ.ά.), οι οποίες θα είναι ανοιχτές στο κοινό. Το σύνολο των συζητήσεων θα μαγνητοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο, με σκοπό την ευρύτερη διάδοση του περιεχομένου τους.

Πληροφορίες: 6988292728

* Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων

Θέατρο Χώρος

Πραβίου 6, Βοτανικός | 210 3426736 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook