«Υγρασία στους Τοίχους»: Το μανιφέστο ενός μυθοπλαστικού μακελλάρη

Η «Υγρασία στους Τοίχους», το 2ο μέρος της «πικρής τριλογίας του Νεοφασισμού», είναι το μανιφέστο ενός μυθοπλαστικού μακελλάρη. Πρεμιέρα στο Επί Κολωνώ στις 25/11.

ugrasia-stous-toixous-to-manifesto-enos-muthoplastikou-makellari
SHARE THIS
0
SHARES

Μετά την διακεκριμένη πορεία της παράστασης «Mall» του Αναστάση Πινακουλάκη, το δεύτερο μέρος της «πικρής τριλογίας του Νεοφασισμού» κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 21:30 στο Black Box του Επί Κολωνώ

Η «Υγρασία στους Τοίχους», είναι το μανιφέστο ενός μυθοπλαστικού μακελλάρη που έβαλε φωτιά στο Πανεπιστήμιό του για να το «ανακαινίσει». Τον ρόλο * υποδύεται ο Στέφανος Παπατρέχας.

Αγοράστε τα εισιτήριά σας εδώ

photo: Πάτροκλος Σκαφιδάς
photo: Πάτροκλος Σκαφιδάς

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο αποτελεί την μεταγραφή του πραγματικού «μύθου» του Μπρέβικ, υπεύθυνου για την μαζική δολοφονία 77 ανθρώπων στο νησί Οτόγια το 2011 στη Νορβηγία. Στην Υγρασία, ο * είναι ένας Έλληνας φοιτητής που καταδικάστηκε για μία παρόμοια πράξη που διέπραξε στο αμφιθέατρο της Σχολής του. Ο ίδιος δεν βρίσκει εγκληματική την πράξη του. Εγκληματική βρίσκει την στάση της Κυβέρνησης προς την χώρα του και ειδικότερα προς τον ίδιο. Μέσω της δημοσιότητας που πήρε μπορεί πια ν' απευθύνει το μανιφέστο του για την ανακαίνιση του εκπαιδευτικού συστήματος και την απελευθέρωση της ατομικής σκέψης. 

 

Με την «Υγρασία στους Τοίχους», γίνεται μία προσπάθεια κατανόησης του φαινομένου-μάστιγα των μακελειών που σημειώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα ανά τον κόσμο. Η σύγχρονη Ψυχολογία εντοπίζει σε περιπτώσεις όπως τον Μπρέβικ, το σύνδρομο της Ναρκισσιστικής Διαταραχής. Πρόκειται για ένα σύνδρομο που καλλιεργείται σε περιβάλλοντα όπου το άτομο θεωρεί πως η ιδιαίτερη ευφυΐα του δεν αναγνωρίζεται όπως του αξίζει και προσπαθεί να την επιδείξει συχνά μέσω ενός άλλου συνδρόμου, αυτού της μεγαλομανίας. Οι Γερμανοί, χρησιμοποιούν τον όρο «Schadenfreude» για να περιγράψουν την χαρά του να βλέπεις κάτι να καταστρέφεται. Πόσο ξένος είναι τελικά ο νεοφασισμός;

«Δεν μου δίνουν σπίρτα. Φοβούνται την φωτιά. Την φοβούνται όσο κι αν την ζηλεύουν.»

Συντελεστές

Κείμενο/Σκηνοθεσία: Αναστάσης Πινακουλάκης         

Βοηθός σκηνοθέτη / Δραματουργικός συνεργάτης: Λάζαρος Βαρτάνης

Ηχητικός σχεδιασμός: Σπύρος Λυμπερόπουλος

Φωτισμοί: Ευγενία Μακαντάση

Φωτογραφίες/Βίντεο: Πάτροκλος Σκαφιδάς

Ερμηνεύει: Στέφανος Παπατρέχας

 

info

«Υγρασία στους Τοίχους» στο θέατρο Επί Κολωνώ

Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός 

Παραστάσεις: Από 25 Νοεμβρίου έως 30 Δεκεμβρίου 2017

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων: Σάββατο στις 9.30μμ και Κυριακή στις 7.30μμ

Διάρκεια: 60' (χωρίς διάλειμμα)

Χώρος: Σκηνή Black Box/Επί Κολωνώ

Online αγορά εισιτηρίων εδώ.

 

Χορηγός Επικοινωνίας TheTOC.gr.

Ακολουθήστε τη σελίδα του TheTOC.gr στο Facebook και κερδίστε διπλές προσκλήσεις για παραστάσεις!

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook