Χρωματικές εκρήξεις στο Ιδρυμα Τσιχριτζή

Μετά τις μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, η Ελένη Ταπτά παρουσιάζει σαράντα νέους πίνακες στο Ιδρυμα Τσιχριτζή στην Κηφισιά.

xrwmatikes-ekrikseis-sto-idruma-tsixritzi
SHARE THIS
0
SHARES

   Σαράντα νέους πίνακες παρουσιάζει έως και τις 4 Οκτωβρίου στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος Τσιχριτζή στην Κηφισιά η Ελένη Ταπτά στο πλαίσιο του εκθεσιακού προγραμματισμού του Ιδρύματος

  Μετά από τις τελευταίες εκθέσεις της στο εξωτερικό (Παρίσι, Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο), η καλλιτέχνης παρουσιάζει στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή μια έκθεση που χωρίζεται σε τρεις ενότητες: οι βουνοκορφές, οι φυλλωσιές - το φυτικό στοιχείο - και οι άνθρωποι ή το έμψυχο στοιχείο.

  Η πρόσφατη δουλειά της χαρακτηρίζεται από διακριτική αισθητική και τελικάτες χρωματικές παραλλαγές. Σύμφωνα με τους κριτικούς, η τέχνη της διαπνέεται από έντονη πνευματικότητα, κρυμμένη μελαγχολία και καταφανή δραματικά στοιχεία ανάλογα μ’ εκείνα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο, αφήνοντας όμως σαν καταστάλαγμα μια αισιόδοξη αίσθηση της ζωής μέσα από την ενεργοποίηση του εσωτερικού φωτός που διώχνει μακριά την κάθε αγωνία.

 Την έκθεση πλαισιώνει animation της Βασιλικής Κάππα βασισμένο στα έργα της Ελένης Ταπτά.

Info:

Διάρκεια έκθεσης: 17 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου 2014

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη και Πέμπτη 11:00-19:00 και Σάββατο 11:00-15:00

Είσοδος ελεύθερη.

Κασσαβέτη 18, 145 62 Κηφισιά

Τηλ.: 210 80 19 975

e-mail : info@iett.gr website: www.iett.gr

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook