Follow us

GAKU όπως λέμε σούσι. Οι εμπνευστές του εστιατορίου στο TOC

Τι είναι αυτό, αλήθεια, που έχει κάνει αυτό το «σουσάδικο» ... «να σε κάνει να θες να ξαναπιάσεις τα chopsticks»;

GAKU όπως λέμε σούσι. Οι εμπνευστές του εστιατορίου στο TOC

Χωρούν τα «εύκολο, ευτυχισμένο και ευχάριστο», σε μία λέξη; Ναι, στην Ιαπωνική Gaku. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που την επέλεξε η επιχειρηματική ομάδα πίσω από το GAKU Sushi Izakaya για να τιτλοδοτήσει «ένα από τα μαγαζιά που σε κάνουν να θες να ξαναπιάσεις τα chopsticks», όπως ευρέως έχει γραφτεί στον Τύπο.

Οι εμπνευστές του GAKU, λοιπόν, που μετά το Χαλάνδρι απέκτησε και ... downtown πρόσωπο, αποτελώντας ένα από τα it «σουσάδικα» της πόλης μας, ανοίγουν στο TheTOC την καρδιά και την κουζίνα τους:

GAKU όπως λέμε σούσι. Οι εμπνευστές του εστιατορίου στο TOC

- Τι σημαίνει GAKU; Γιατί διαλέξατε αυτή την ονομασία για το εστιατόριό σας;

«GAKU στα Ιαπωνικά σημαίνει “εύκολο, ευτυχισμένο και ευχάριστο”, όλα σε μία λέξη. Ο λόγος που επιλέξαμε το συγκεκριμένο όνομα είναι γιατί αντικατοπτρίζει πλήρως τη φιλοσοφία του GAKU, στο οποίο ο πελάτης μπορεί να απολαύσει την υψηλής ποιότητας Ιαπωνική κουζίνα του εστιατορίου σε ένα εκλεπτυσμένο αλλά ανεπιτήδευτο περιβάλλον, αποκομίζοντας μια ευχάριστη εμπειρία».

- Ποιοι είναι εκείνοι που κινούν τα επιχειρηματικά νήματα στο Gaku και ποιο το παρελθόν τους στο χώρο της εστίασης; Ποιος ο εμπνευστής αυτής της συνεργασίας;

«Η επιχειρηματική ομάδα του GAKU δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης τα τελευταία οκτώ χρόνια, έχοντας δημιουργήσει μερικά από τα πιο πολυσυζητημένα εστιατόρια της Αθήνας, τα οποία διακρίνονται τόσο για την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών τους όσο και για τη διαχρονικότητά τους».

GAKU όπως λέμε σούσι. Οι εμπνευστές του εστιατορίου στο TOC - εικόνα 2

- Εχει γραφτεί για το GAKU ότι «είναι από τα μαγαζιά που σε κάνουν να θες να ξαναπιάσεις τα chopsticks, όταν οι αλυσίδες των sushi-bars που έχουν πλημμυρίσει την Αθήνα, σε έχουν κάνει να μη θες ούτε να τ' αγγίξεις…» Σε τι διαφοροποιηθήκατε από τα υπόλοιπα «σουσάδικα» της Αθήνας;

«Αναμφισβήτητα στην ποιότητα των υλικών, η οποία αποτέλεσε εκ αρχής αδιαπραγμάτευτο κανόνα. Στόχος μας ήταν το μενού του GAKU να αποτελείται στην πλειοψηφία του από φρέσκα ελληνικά ψάρια και για το λόγο αυτό στο GAKU θα βρείτε πρωτίστως ελληνικά ψάρια, όπως μπαρμπούνι, σαφρίδι, ροφό, συναγρίδα, φαγκρί, λαβράκι, τόνο, καραβίδα, γαρίδα και πολλά άλλα ανάλογα με την εποχή. Ωστόσο, η επιτυχία ενός εστιατορίου εξαρτάται από πολλές συνισταμένες, όπως μεταξύ άλλων, η ποιότητα και η επεξεργασία των πρώτων υλών, η τεχνική κατάρτιση των μελών της κουζίνας, η ομάδα που απαρτίζει το σέρβις του εστιατορίου, το management, ο χώρος, ο πελατοκεντρικός χαρακτήρας που αποπνέει ένα εστιατόριο, και πολλά άλλα. Η σύζευξη και βελτιστοποίηση καθενός από αυτούς του παράγοντες, απαιτεί καθημερινή ενασχόληση από το σύνολο της ομάδας, με την κατάλληλη καθοδήγηση του management. Η αγάπη για το αντικείμενο με το οποίο ασχολούμαστε και η καθημερινή μας τριβή, προκειμένου να εξελισσόμαστε και να βελτιωνόμαστε καθημερινά σε όλους τους τομείς, είναι αυτό που μας έχει αναδείξει ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης».

GAKU όπως λέμε σούσι. Οι εμπνευστές του εστιατορίου στο TOC - εικόνα 3

- Γιατί πιστεύετε ότι η Αθήνα γύρισε την πλάτη της στο sushi;

«Γιατί όπως πολλά άλλα πράγματα στην Ελλάδα, η ελληνική επιχειρηματικότητα εξαντλεί πολλές φορές την δημιουργικότητα της στην αντιγραφή της διπλανής πόρτας. Είναι μια αντιστοιχία του γιατί η Αθήνα γύρισε την πλάτη στο frozen yogurt».

GAKU όπως λέμε σούσι. Οι εμπνευστές του εστιατορίου στο TOC - εικόνα 4

- Γιατί αποφασίσατε μετά το Χαλάνδρι, το GAKU να αποκτήσει δεύτερη έδρα στο Σύνταγμα; Είναι πιο «εύκολη» ή πιο «δύσκολη» περιοχή;

«Το Σύνταγμα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή του κέντρου τα τελευταία δύο χρόνια και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η ανάπτυξη αυτή μας βρίσκει ήδη εγκατεστημένους στην εκεί. Πολλές αξιόλογες επιχειρηματικές κινήσεις αποκαλύπτονται καθημερινά, είτε είναι στο χώρο της εστίασης είτε γενικότερα στον τουριστικό κλάδο, και αυτό μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί τόσο για την περιοχή όσο και για εμάς. Η περιοχή δεν είναι ευκολότερη ή δυσκολότερη από το Χαλάνδρι. Είναι διαφορετική».

GAKU όπως λέμε σούσι. Οι εμπνευστές του εστιατορίου στο TOC - εικόνα 5

- Εγκατασταθήκατε σ' ένα χώρο που επί πολλά χρόνια στέγαζε το «Furin Kazan». Σε τι διαφοροποιηθήκατε;

«Στα πάντα. Στην ποιότητα των πρώτων υλών, στην καθαριότητα και την άνεση του χώρου με την πλήρη ανοικοδόμησή του, στην εξέλιξη της Ιαπωνικής κουζίνας. Το Furin Kazan απότελεσσε πρωτοπόρο της Ιαπωνικής κουζίνας στην Αθήνα με μια μακρά και επιτυχημένη παρουσία. Πλέον για εμάς, το GAKU είναι η ενσάρκωση μια νέας εποχής σε ότι αφορά τη γαστρονομική ταυτότητα του εστιατορίου, η οποία το μόνο κοινό που μοιράζεται με το προηγούμενο εστιατόριο που στεγαζόταν στο χώρο είναι η Ιαπωνική της προέλευση. Το μενού του GAKU είναι εμπλουτισμένο με όλα τα είδη της Ιαπωνικής κουζίνας πέρα από το sushi, όπως τα πιάτα izakaya style και αυτά του Robata Grill. Επίσης το GAKU θέλοντας να προσφέρει μια συνολική εμπειρία, διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή Premium Ιαπωνικών Sake στην Αθήνα, τα οποία πλαισιώνουν ιδανικό το μενού».

GAKU όπως λέμε σούσι. Οι εμπνευστές του εστιατορίου στο TOC - εικόνα 6

-Πως κατορθώσατε και δεν «περνούν» οι μυρωδιές στον κυρίως χώρο της εστίασης, κάτι για το οποίο σχολιάστηκε η προηγούμενη ιδιοκτησία;

«Με πλήρη ανοικοδόμηση του χώρου και αλλαγή του συνόλου του μηχανολογικού εξοπλισμού του εστιατορίου. Μια επένδυση υψηλού κόστους, η οποία όμως ήταν απολύτως απαραίτητη, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ευχάριστο, το οποίο θα συνάδει με την υψηλή αισθητική του χώρου».

- Μιλήστε μας για την επιλογή του Go Nagano ως επικεφαλής στην κουζίνα. Από ποιους άλλους πλαισιώνεται; Ποια η φιλοσοφία των πιάτων του;

«Ο σεφ του GAKU Tsuyoshi Nanano πλαισιώνει την εστιατορική ομάδα από την πρώτη μέρα. Από κιθαρίστας και μάνατζερ κλασσικής μουσικής αποφάσισε πριν δέκα χρόνια να αλλάξει τη ζωή του και να ασχοληθεί με το δεύτερο πάθος του. Σπούδασε με τον sushi master Kawasumi στην Ιαπωνία. Δεν είναι όμως ένας σούσι σεφ που ξέρει να φτιάχνει μόνο σούσι άλλα όλη την γκάμα της ιαπωνικής κουζίνας, Η φιλοσοφία του για την ιαπωνική κουζίνα είναι παραδοσιακή, αλλά εξελίσσεται συνεχώς. Το sushi που φτιάχνει βασίζεται στο παραδοσιακό σούσι του Τόκιο, γνωστό ως Edomae sushi».

GAKU όπως λέμε σούσι. Οι εμπνευστές του εστιατορίου στο TOC - εικόνα 7

- Ποια είναι τα πιο ενδιαφέροντα signature πιάτα που διαθέτετε; Εσείς, για παράδειγμα, τι επιλέγετε από το μενού;

«Crab Tartare, Crispy Shrimp Bites, Rikyu Roll, Spicy Salmon Teriyaki, όλα τα νέα πιάτα από το Robata Grill όπως Wagyu steak, και φυσικά την καθημερινή επιλογή των φρέσκων ελληνικών ψαριών σε sashimi και nigiri».

- Μιλήστε μας λίγο και για την φιλοσοφία της αισθητικής των χώρων σας. Ποιος την υπογράφει; «Παντρεύεται» κατά κάποιο τρόπο η διακόσμηση με τη γεύση;

«Η φιλοσοφία του χώρου διακρίνεται από τη minimal διάθεση με καθαρές αρχιτεκτονικές γραμμές. Σκοπός ήταν να αποφευχθεί η υπερβολή του Ιαπωνικού στοιχείου που παρατηρείται σε άλλα εστιατόρια και να δημιουργηθεί ένας χώρος υψηλής αισθητικής. Την αρχιτεκτονική μελέτη και επίβλεψη υπογράφει το γραφείου AUDO Architechts του Κωστή και Φοίβου Σκρουμπέλου».

- Πόσο πολύ σας ενδιαφέρει η σχέση ποιότητας - τιμής στο GAKU; Με ποιο «τίμημα» μπορεί κανείς να χορτάσει απολαμβάνοντας αντιπροσωπευτικά πιάτα του μενού σας;

«Η σχέση ποιότητας-τιμής ήταν ένα από τα στοιχήματα του εγχειρήματος και για το λόγο αυτό δαπανήθηκαν πολλές ανθρωποώρες στο σχεδιασμό και την ανάλυση του project. Με αδιαπραγμάτευτη την ποιότητα των πρώτων υλών, θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα Ιαπωνικό εστιατόριο κοντά στα αυθεντικά πρότυπα, στο οποία όμως δεν θα χρειάζονταν κάποιος να δαπανήσει ένα πολύ μεγάλο ποσό, όπως ήταν το σύνηθες τα προηγούμενα χρόνια για εστιατόρια Ιαπωνικής κουζίνας, προκειμένου να την απολαύσει.
Ο μέσος όρος κατά άτομο από την αρχή λειτουργίας του εστιατορίου είναι περί τα 30 ευρώ για ένα πλήρες γεύμα. Ωστόσο είναι αναμενόμενο ότι υπάρχουν πελάτες που έχουν διαφορετική αντίληψη για το τι θεωρούν πλήρες γεύμα, με αποτέλεσμα κάποιοι να δαπανούν λιγότερα και κάποιοι περισσότερα. Επίσης η έννοια του να "χορτάσει" κάποιος είναι πολύ σχετική και υποκειμενική. Το σίγουρο είναι ότι η φιλοσοφία της Ιαπωνικής κουζίνας δεν συνάδει με τον "κορεσμό" του πελάτη από την κατανάλωση του φαγητού αλλά με την πλήρωση του αισθήματος της πείνας, αφήνοντας στο τέλος του μια ευχάριστη και ανάλαφρη διάθεση».

- Μετά τη βράβευση του GAKU στο Χαλάνδρι με ένα αστέρι στα FNL Best Restaurant Awards,ποιος θα μπορούσαε να είναι ο επόμενός σας στόχος;

«Το GAKU έχει βραβευτεί από το FNL για τρείς συνεχείς χρονιές, από την πρώτη χρονιά των βραβείων, και φέτος λάβαμε ανάλογη διάκριση για το εστιατόριο του Συντάγματος, το οποίο συμπλήρωσε και τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του. Στόχος είναι να εξελισσόμαστε και να βελτιωνόμαστε σε όλους τους τομείς, ώστε μέσω του GAKU, η Ιαπωνική κουζίνα να αποτελέσει μια σταθερή επιλογή, και το GAKU να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας».

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.gakusushi.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

5 άχαστες γευστικές στάσεις στον Πειραιά: Φαγητό, ποτό και εμπειρίες που δεν χάνεις

Ο Πειραιάς δεν μιλάει μόνο ελληνικά, αλλά εντάσσει και άλλες κουζίνες στο γαστρονομικό του χάρτη. Να που θα φάμε και θα πιούμε στην επόμενη έξοδό μας.

30 Σεπ 2025 | 09:48

Μπισκότα πραλίνας με 3 υλικά: Θα τα φτιάξεις σε 10 λεπτά!

Η πιο γρήγορη συνταγή για τα πιο γευστικά μπισκότα

ΣΥΝΤΑΓΗ 30 Σεπ 2025 | 07:45

Μηλοπιτάκια express στο airfryer - Light, τραγανά και λαχταριστά

Ηρθε η εποχή της μηλόπιτας και το σπίτι θα μυρίσει φρέσκα μήλα και κανέλα!

30 Σεπ 2025 | 06:24

Εσύ ξέρεις τον κανόνα των 60''; Αυτό είναι το μυστικό για τέλεια επιδερμίδα

Είναι το πιο δυνατό beauty upgrade που μπορείς να κάνεις στη ρουτίνα σου!

29 Σεπ 2025 | 09:24

Tο ιαπωνικό κόλπο για να στεγνώνεις τα ρούχα δύο φορές πιο γρήγορα σε εσωτερικό χώρο

Το φθινόπωρο και τον χειμώνα, το στέγνωμα των ρούχων σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να αποτελέσει πραγματική πρόκληση. Αυτή η έξυπνη ιαπωνική μέθοδος μπορεί να φανεί χρήσιμη.

29 Σεπ 2025 | 09:18

Εύκολη πραλίνα χωρίς ζάχαρη- Με 3 υλικά

Μόνο με 3 υλικά που έχεις ήδη σπίτι σου!

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 29 Σεπ 2025 | 07:59

Αφράτο και αρωματικό κέικ σοκολάτας με αχλάδια - Ιδανικό για τον καφέ σας

Συνταγή για πεντανόστιμο και αφράτο κέικ σοκολάτας με αχλάδια. Ιδανικό για να συνοδέψει τον καφέ σας!

26 Σεπ 2025 | 12:46

Κοφτό μακαρονάκι με κιμά φακής: Το σπιτικό comfort food που θα ζητάς ξανά και ξανά

Η εναλλακτική που κάνει το κοφτό μακαρονάκι πιο υγιεινό και πεντανόστιμο.

26 Σεπ 2025 | 09:30

Η πιο νόστιμη γαλατόπιτα με 3 υλικά- Χωρίς φύλλο και χωρίς αυγά

Με μόνο 3 υλικά μπορείς να την φτιάχνεις συνέχεια για το γλυκό σνακ της οικογένειας!

26 Σεπ 2025 | 09:29

Είναι το παιδί μου έτοιμο για το δικό του κινητό τηλέφωνο;

Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις - Plus: το σχεδιάγραμμα που θα σε βοηθήσει να απαντήσεις!

25 Σεπ 2025 | 17:51

Το μαγικό μυστικό των make-up artists για πρόσωπο χωρίς πρήξιμο

Μηδενικό κόστος, μηδενική πολυπλοκότητα, μέγιστη απόδοση.

25 Σεπ 2025 | 17:33

Τι δεν χρειάζεται να ξέρει το παιδί πριν την Α' Δημοτικού;

Ο δάσκαλος Νίκος Γαλάνης εξηγεί γιατί τα παιδιά δεν χρειάζεται να ξέρουν ανάγνωση ή γραφή πριν το δημοτικό!

25 Σεπ 2025 | 11:40

Αντί για πρωινό καφέ: Το ρόφημα που λατρεύουν όσοι αποφεύγουν την καφεΐνη

Μια υγιεινή επιλογή για καλύτερη πέψη και ενέργεια!

25 Σεπ 2025 | 10:00

Ναπολιτάνα της στιγμής: Η ονειρική μακαρονάδα του Άκη είναι η καλύτερη απάντηση στο "τι να φτιάξω για βράδυ"

Ο Άκης Πετρετζίκης δείχνει τον πιο εύκολο τρόπο για να έχεις πεντανόστιμο αποτέλεσμα.

24 Σεπ 2025 | 10:26

Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή αγορίστικα ονόματα στην Ελλάδα από το 1940 έως σήμερα

Τα επικρατέστερα ονόματα για αγόρια στην Ελλάδα από το 1940 έως σήμερα

24 Σεπ 2025 | 09:43

Λαζάνια με μανιτάρια σε σάλτσα ντομάτας- Χαμηλά σε θερμίδες, φουλ στην πρωτεΐνη

Μια εύκολη συνταγή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

ΣΥΝΤΑΓΗ 24 Σεπ 2025 | 07:03

Πανεύκολα και λαχταριστά muffins χωρίς μίξερ - Με σταγόνες σοκολάτας, τέλειο σνακ

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα και εύκολα muffins με σταγόνες σοκολάτας χωρίς μίξερ!

24 Σεπ 2025 | 06:25

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις τις πετσέτες της κουζίνας;

Οι πετσέτες της κουζίνας είναι ένα από τα πιο χρήσιμα, αλλά και τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι.

24 Σεπ 2025 | 06:25
23 Σεπ 2025 | 12:12

Λαχταριστή και φθινοπωρινή: Συνταγή για αχλαδόπιτα χωρίς ζάχαρη

Μια υπέροχη συνταγή για τις αρχές του φθινοπώρου.

23 Σεπ 2025 | 10:18

"Μαμά, με πονάνε τα πόδια!" – Τι σημαίνει όταν το παιδί κουράζεται

Το σωστό παπούτσι και, όπου χρειάζεται, οι ανατομικοί πάτοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην άνεση και την υγεία του.

23 Σεπ 2025 | 10:10

"Από το σχολείο στις δραστηριότητες – Το παιδί σου είναι όλη μέρα όρθιο;"

Τα πόδια τους επιβαρύνονται καθημερινά – ειδικά αν τα παπούτσια που φορούν δεν προσφέρουν σωστή στήριξη.

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ 23 Σεπ 2025 | 07:46

Θεϊκά και υγιεινά brownies μόνο με 2 υλικά - Χωρίς ζάχαρη και χωρίς ψήσιμο

Ποιος είπε ότι για να φτιάξεις brownies χρειάζεσαι αλεύρι, αυγά ή φούρνο;

22 Σεπ 2025 | 14:15

Τέλειο σνακ: Συνταγή για φθινοπωρινά "σταφιδομάφιν" με κανέλα - χωρίς ζάχαρη

Το ιδανικότερο σνακ για παιδιά, αλλά και για ενήλικες.

20 Σεπ 2025 | 22:31

Τα πιο δημοφιλή κοριτσίστικα ονόματα στην Ελλάδα από το 1940 έως σήμερα

Τα 3 ονόματα που δεν χάνουν "την πρωτιά" τους όσα χρόνια κι αν περάσουν.

19 Σεπ 2025 | 11:10

Το πιο εύκολο κέικ καρότου: Υγιεινό, γρήγορο και με έγκριση διατροφολόγου

Ένα πεντανόστιμο κέικ καρότου χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά που θα λατρέψεις αν θες γλυκό χωρίς τύψεις.

19 Σεπ 2025 | 11:05

Δεν είναι μήλο, ούτε ακτινίδιο: Το καθημερινό φρούτο με τις περισσότερες φυτικές ίνες

Αν πιστεύεις ότι ακτινίδιο ή μήλο είναι ο βασιλιάς των ινών, η αλήθεια θα σε εκπλήξει.

19 Σεπ 2025 | 10:02

To παιχνιδιάρικο κόλπο για να τρώνε τα παιδιά το πρωινό τους χωρίς γκρίνια

Η γνωστή ψυχολόγος Dr Becky Kennedy το παρουσίασε και εμείς το δοκιμάσαμε!

19 Σεπ 2025 | 09:52

Μοσχάρι με πατάτες στο φούρνο- Η συνταγή με το μυστικό για να λιώνει στο στόμα

Αν δεν σου βγαίνει το μοσχαράκι μαλακό, τότε μάλλον δεν ξέρεις το μυστικό!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ 19 Σεπ 2025 | 08:38

Κλασικό κέικ βανίλια-σοκολάτα - Πανεύκολο, τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ σας

Με πολύ απλά υλικά φτιάχνουμε το αγαπημένο μας κέικ βανίλια-κακάο.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 18 Σεπ 2025 | 07:54

Φθινοπωρινό αφράτο κέικ κολοκύθας με σοκολάτα - Εύκολο, χωρίς μίξερ

Ενα απόλυτα φθινοπωρινό κέικ κολοκύθας που θα σας ενθουσιάσει. Αυτό το κέικ κολοκύθας ετοιμάζεται τόσο γρήγορα και εύκολα.

17 Σεπ 2025 | 13:00

Μουστοκούλουρα μαλακά: Συνταγή με πετιμέζι – χωρίς ζάχαρη

Απόλαυσε αφράτα, μαλακά μουστοκούλουρα με φυσικό πετιμέζι – το ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας.

17 Σεπ 2025 | 09:36

Τυροπιτάκια σε 5 λεπτά- Πλάθονται στο χέρι και διατηρούνται στην κατάψυξη

Η εύκολη και νόστιμη συνταγή για όποιον δεν έχει χρόνο για την κουζίνα!

ΣΥΝΤΑΓΗ 17 Σεπ 2025 | 06:47

Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου - Κάθε μπουκιά σε στέλνει στον... παράδεισο

Κάθε μπουκιά από αυτό το σοκολατένιο μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με παντεσπάνι, σε στέλνει στον παράδεισο.

16 Σεπ 2025 | 10:33

Τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια: Η συνταγή για να μην σου βγαίνουν στεγνά

Γιατί στις ταβέρνες τα μπιφτέκια είναι ζουμερά κι εσένα σου βγαίνουν στεγνά;

15 Σεπ 2025 | 13:15

Κέικ μούστου με ελαιόλαδο και ξηρούς καρπούς - παραδοσιακή συνταγή

Αφράτο, μυρωδάτο και παραδοσιακό, το κέικ μούστου με ξηρούς καρπούς θα γίνει το αγαπημένο σου φθινοπωρινό γλυκό.

15 Σεπ 2025 | 11:21

Γεμιστές φλογέρες με τυρί- Η συνταγή που εγκρίνουν οι Ελληνίδες γιαγιάδες

Γίνονται στο τηγάνι, το αγαπημένο των γιαγιάδων μας- Γιατί αν δεν μπει λάδι δεν γίνεται νόστιμο!

ΣΥΝΤΑΓΗ 15 Σεπ 2025 | 08:14

Γλυκό που μυρίζει μαμά: Με μπισκότα και σοκολάτα, έτοιμο σε λίγα λεπτά

Συνταγή για μαμαδίστικο γλυκό που τρώγεται όλες τις ώρες! Δεν χρειάζεται ψήσιμο, μόνο ψυγείο.

12 Σεπ 2025 | 10:47

Ψωμάκια τυριού με 2 μόνο υλικά- Το σνακ που είναι τόσο εύκολο που θα το φτιάχνεις κάθε μέρα

Με 2 μόνο υλικά μπορείς να φτιάξεις πεντανόστιμα ψωμάκια με τυρί κότατζ!

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 12 Σεπ 2025 | 07:33

Φθινοπωρινό κέικ με κολοκύθα - Αφράτο και αρωματικό, δεν χρειάζεται καν μίξερ

Ενα πανεύκολο, νηστίσιμο και ζουμερό κέικ κολοκύθας. Το φτιάχνουμε όλο στο χέρι.

11 Σεπ 2025 | 11:59
ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ 11 Σεπ 2025 | 11:25

Αφράτο και μυρωδάτο κέικ καρύδας - Πανεύκολο, χωρίς αλεύρι

Το κέικ είναι το αγαπημένο γλυκό σνακ μικρών και μεγάλων.

ΣΥΝΤΑΓΗ 10 Σεπ 2025 | 06:40

Γλυκό ψυγείου με πτι μπερ και σοκολάτα - Πανεύκολο, δροσερό και πολύ απολαυστικό

Πανεύκολο γλυκό, δροσερό νοστιμότατο και απολαυστικό. Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

09 Σεπ 2025 | 09:49

Εύκολα ελιοτυροπιτάκια κατάψυξης- Έτοιμα σε λίγα λεπτά

Υγιεινά ελιοτυροπιτάκια που μπορείς να καταψύξεις για να τα απολαμβάνεις όποτε θέλεις!

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 09 Σεπ 2025 | 08:06

Το πιο αφράτο και μοσχομυριστό κέικ καρότου χωρίς μίξερ

Πανεύκολο μοσχομυριστό κέικ καρότου χωρίς μίξερ.

08 Σεπ 2025 | 18:20

Συνταγή για τη viral σαλάτα California - Είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά

Η σαλάτα που θυμίζει sushi και θα σε ξετρελάνει με γεύση και θρεπτική αξία.

ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ 07 Σεπ 2025 | 09:50

Συνταγή: Ζουμερό και αφράτο κέικ σοκολάτας με καρύδια και γλάσο

Μία πανεύκολη συνταγή για ένα τέλειο και αφράτο κέικ, που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

05 Σεπ 2025 | 14:53

Τα πιο αφράτα σπανακοτυρομπαλάκια - Γρήγορα και χωρίς μίξερ

Απόλαυσε μικρές μπουκιές γεμάτες άρωμα και νοστιμιά, έτοιμες σε λίγα λεπτά!

05 Σεπ 2025 | 10:24

Βάφλες γιαουρτιού- Η υγιεινή αλλά νόστιμη συνταγή χωρίς ζάχαρη

Με γιαούρτι και μέλι- Χωρίς ζάχαρη ή βούτυρο!

04 Σεπ 2025 | 16:16

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025 | 16:08

Πέντε τροφές που απαγορεύεται να βάζεις στην πόρτα του ψυγείου

Δες ποια τρόφιμα χαλάνε πιο γρήγορα αν τα βάλεις στην πόρτα του ψυγείου.

04 Σεπ 2025 | 10:18

Αφράτο ψωμί του τοστ: Η σπιτική συνταγή χωρίς συντηρητικά

Μια υγιεινή εκδοχή του ψωμιού που τρώμε εμείς και τα παιδιά μας καθημερινά!

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ 04 Σεπ 2025 | 08:09

Συνταγή: Γλυκό του κουταλιού σταφύλι σαν της γιαγιάς

Παραδοσιακή συνταγή με όλα τα μυστικά για να κάνεις το καλύτερο γλυκό του κουταλιού ακριβώς σαν της γιαγιάς.

03 Σεπ 2025 | 16:52

Πόσο καιρό θέλουν τα φρύδια σου να ξαναμεγαλώσουν; 6 τρόποι για να επιταχύνεις τη διαδικασία

Αναρωτιέσαι αν τα φρύδια σου θα ξαναμεγαλώσουν; Η απάντηση είναι ναι, αρκεί να ξέρεις τι να προσέξεις.

03 Σεπ 2025 | 15:29

Σπιτική σοκολάτα με σταφύλια - Θα χρειαστείς μόνο 2 υλικά

Και γλυκό και υγιεινό και άκρως καλοκαιρινό!

03 Σεπ 2025 | 14:01

Πώς να μιλήσεις στα παιδιά για την πρώτη μέρα στο σχολείο;

Τα πρωτάκια χρειάζονται ενθάρρυνση και οι μεγαλύτεροι μαθητές που επιστρέφουν χρειάζονται ενσυναίσθηση.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 03 Σεπ 2025 | 08:00

Συνταγή για κέικ μήλου - Ζουμερό και αρωματικό, ταιριάζει τέλεια με παγωτό

Μυρωδάτο και ζουμερό κέικ μήλου, ιδανικό για τους φθινοπωρινούς μήνες.

02 Σεπ 2025 | 15:48
02 Σεπ 2025 | 10:29

Τυρόπιτα βρώμης: Η εύκολη επιλογή για ένα αλμυρό πρωινό

Φτιαγμένη με υλικά χαμηλών λιπαρών και χωρίς αλεύρι.

VAMVAKOU REVIVAL 02 Σεπ 2025 | 08:49

Σεπτέμβριος ευεξίας στη Βαμβακού Λακωνίας: Ποδηλατάδες, γιόγκα και πεζοπορίες στο βουνό

Σεπτέμβριος και το φθινόπωρο ξεπρόβαλλε, όμως στη Βαμβακού κρατάμε ακόμα τη ζεστασιά του καλοκαιριού και ζούμε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης στις πλαγιές του Πάρνωνα.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 02 Σεπ 2025 | 07:08

Γλυκό ψυγείου ρολό μπισκότο - Ο,τι πιο δροσερό, τραγανό και με αέρινη σαντιγί

Αυτό το γλυκό ψυγείου ρολό μπισκότο είναι το τέλειο απογευματινό γλύκισμα για αυτό το διάστημα που ακόμα έχει ζέστη.

01 Σεπ 2025 | 17:25

Δίαιτα μετά τις 6 μ.μ: Το κόλπο που αλλάζει το σώμα σου και τα κιλά σου

Μπορείς να χάσεις βάρος αν σταματήσεις να τρως μετά τις 6 μ.μ; Τι λένε οι ειδικοί;

01 Σεπ 2025 | 17:25

Τα οκτώ δημοφιλέστερα fast food και οι έξυπνες healthy εναλλακτικές τους - Τι προτείνει η ειδικός

Λατρεύεις το fast food ή αποτελεί επιλογή σου σε δύσκολες περιόδους; Κανένα πρόβλημα, καμία ενοχή! Αρκεί να δεις πώς οι παραγγελίες σου απέξω μπορούν να μετατραπούν σε σούπερ υγιεινές επιλογές!

01 Σεπ 2025 | 17:23

Θέλεις να μυρίζεις σαν μωρό; 5 αρώματα πούδρας που θυμίζουν ταλκ

Χαρίζουν ένα ανάλαφρο άρωμα και αποπνέουν την απόλυτη αίσθηση φρεσκάδας για το καλοκαίρι.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ 01 Σεπ 2025 | 06:34

Εύκολο κέικ της στιγμής - Χωρίς μίξερ, με απλά υλικά που έχουμε στο σπίτι

Κέικ απλό χωρίς μίξερ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Γίνεται με λίγα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι.