Ο Μπάνκσι με ένα νέο γκράφιτι σχολιάζει τα μέτρα ασφαλείας στο Λονδίνο

Δυο αστυνομικοί ερευνούν έναν επισκέπτη της έκθεσης για τον πρόωρα χαμένο καλλιτέχνη Ζαν Μισέλ Μπασκιά

o-mpanksi-me-ena-neo-gkrafiti-sxoliazei-ta-metra-asfaleias-sto-londino
SHARE THIS
0
SHARES

Δυο αστυνομικοί ερευνούν έναν επισκέπτη της έκθεσης για τον πρόωρα χαμένο καλλιτέχνη Ζαν Μισέλ Μπασκιά στο πολιτιστικό κέντρο Μπάρμπικαν στο Λονδίνο. Ο επισκέπτης είναι ο άνθρωπος σε ένα από τα χαρακτηριστικά έργα του καλλιτέχνη που χάθηκε στα 28 του χρόνια. Το νέο γκράφιτι του Μπάνκσι αποτίει φόρο τιμής στον καλλιτέχνη σχολιάζοντας τα μέτρα ασφαλείας που είναι παντού δρακόντεια. 

 

Ο Μπάνκσι δήλωσε: «Η μεγάλη νέα έκθεση για τον Μπασκιά ανοίγει στο Μπάρμπικαν,  ένα μέρος που συνήθως είναι πολύ πρόθυμο να καθαρίσει κάθε γκράφιτι από τους τοίχους του».    Στον λογαριασμό του στο ίνσταγκραμ ανέβασε: «Η μητροπολιτική αστυνομία υποδέχεται το πορτραίτο του Μπασκιά, κάνοντας ένα σχόλιο για το πως θα υποδεχόταν σήμερα το Μπέρμπικαν τον μπασκιά που δρούσε στους δρόμους αλλά και λόγω χρώματος.      

Η έκθεση για τον Μπασκιά ανοίγει την Τετάρτη με περισσότερα από 100 έργα, σπάνιες φωτογραφίες, ταινίες και αρχειακό υλικό και διοργανώνεται σχεδόν 30 χρόνια μετά τον θάνατο του καλλιτέχνη από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook