Ρομπότ και κιμονό κάτω από την ίδια στέγη σε μια έκθεση

Η έκθεση «Kimono Roboto» στο Τόκιο αφιερωμένη στην κληρονομιά του παραδοσιακού ιαπωνικού ενδύματος.

rompot-kai-kimono-katw-apo-tin-idia-stegi-se-mia-ekthesi
SHARE THIS
0
SHARES

Μια νέα έκθεση στην ιαπωνική πρωτεύουσα φέρνει κάτω από την ίδια στέγη την παραδοσιακή χειροτεχνία, τη ρομποτική υψηλής τεχνολογίας και κορυφαίους σύγχρονους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Η έκθεση «Kimono Roboto» στο Τόκιο αφιερωμένη στην κληρονομιά του παραδοσιακού ιαπωνικού ενδύματος, όπως την ερμηνεύουν μεγάλοι διεθνείς καλλιτέχνες, διοργανώνεται από την εταιρεία Melco Resorts και Entertainment που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ.

«Είναι ένα project πάθους - λιτό και απέριττο. Οι ιαπωνικές τέχνες και ο πολιτισμός αποτέλεσαν έμπνευση για μένα από τότε που ήμουν μικρός και χαίρομαι που μπορώ να πω ότι τον ίδιο ενθουσιασμό μοιράζονται όλοι στην οικογένεια Melco σήμερα» ανέφερε ο Lawrence Ho, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, σε ανακοίνωσή του. Αισθανόμαστε μεγάλη τιμή που υμνούμε την κληρονομιά, τον πολιτισμό και τις τέχνες της Ιαπωνίας με τους συνεργάτες μας και τους δημιουργούς κιμονό, πρόσθεσε, σύμφωνα με το WWD.

 

Στην έκθεση παρουσιάζονται 13 περίτεχνα κιμονό, κάθε ένα φτιαγμένο με μοναδική παραδοσιακή τεχνική κατασκευής. Ειδικοί της περιφέρειας του Κιότο και δύο τοπικών μουσείων συνέβαλαν στην υλοποίηση του project.

Κεντρικό έκθεμα είναι ένα furisode κιμονό, το πιο κομψό και ακριβό παραδοσιακό ιαπωνικό ένδυμα από λεπτό μετάξι με μακριά μανίκια. Το κιμονό χρειάστηκε δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί και οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να δουν τις λεπτομέρειες της εξαιρετικής τεχνικής χρησιμοποιώντας ρομποτικούς βραχίονες και κάμερες ενσωματωμένους στο έκθεμα.

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook