Το εγκαταλελειμμένο ψαροχώρι που... «παραδίδεται» στη φύση

Κάποτε ήταν ένα ψαροχώρι με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χειμώνα. Σήμερα, η φύση μοιάζει να ανακαταλαμβάνει αυτό που κάποτε ήταν δικό της.

|
SHARE THIS
0
SHARES

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το γραφικό χωριό στα νησιά Shengsi της Κίνας. Βρίσκεται στη βάση του ποταμού Yangtze, που ήταν κάποτε ένα πολυσύχναστο ψαροχώρι, αλλά με την πάροδο του χρόνου οι κάτοικοι εγκατέλειψαν την περιοχή και η μητέρα φύση την... πήρε πίσω.

Ο φωτογράφος Tang Yuhong κάνει ένα γραφικό και όμορφο φωτογραφικό οδοιπορικό της εγκαταλελειμμένης ομορφιάς αυτού του τοπίου. 

 

Βλέποντας τις εικόνες, μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι η φύση διεκδικεί αυτό που ήταν κάποτε δικό της. Ή ότι το χωριό παραδίδεται στην αγκαλιά της μητέρας φύσης.

 

Κάποτε οι άνθρωποι αλλοίωσαν το φυσικό τοπίο χτίζοντας σπίτια, πλέον η φύση παίρνει την κατάσταση στα χέρια της.

Το ψαροχώρι βρίσκεται στο νησί Gouqi και είναι μέρος μιας ομάδας 394 νησιών, γνωστά ως νήσοι Shengsi στην Κίνα.

Εχει υποτροπικό κλίμα, με μέση ετήσια θερμοκρασία περίπου 15,8 °C. Το νησί είναι επίσης γνωστό ως τουριστικός προορισμός και ως αλιευτική ζώνη που κάποτε προσέλκυε περισσότερους από 100.000 ψαράδες κάθε χειμώνα.

 

Ομως, δεδομένου ότι ο τομέας της αλιείας στα νησιά Shengsi έχει αρχίσει να φθίνει, οι ντόπιοι ψαράδες εγκατέλειψαν το χωριό.

Αλλά, η φύση δεν άφησε το χωριό να ερημώσει. Το «στόλισε» με πλούσια βλάστηση και θάμνους, καλύπτοντας ακόμα και τα κτίρια δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook