Τρομερό βίντεο που δείχνει τη ζοφερή πραγματικότητα της φαλαινοθηρίας

Το βίντεο παρουσιάζει ιαπωνικό πλοίο που κυνηγάει και σκοτώνει φάλαινα minke σε περιοχές που είναι προστατευόμενες

SHARE THIS
0
SHARES

Τρομερό βίντεο που δείχνει την ζοφερή πραγματικότητα της φαλαινοθηρίας των Ιαπώνων στην Αυστραλία  παρουσιάζεται για πρώτη φορά μετά από μια πενταετή νομική μάχη από τους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων.

 

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα Sea Shepherd κέρδισε την υπόθεση εναντίον της κυβέρνησης της Αυστραλίας, η οποία αρνήθηκε να παραδώσει το βίντεο, παρά την αίτηση περί της Ελευθερίας Πληροφοριών το 2012.

 

Το 2008, το υλικό που γυρίστηκε από τους τελωνειακούς υπαλλήλους δείχνει ένα ιαπωνικό ερευνητικό πλοίο που κυνηγάει και σκοτώνει φάλαινα minke σε προστατευόμενη περιοχή της άγριας φύσης.

 

Το ζώο είναι καμακωμένο, το τραβά το σκάφος πριν το ανυψώσει.

 

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανησυχεί ότι η δημοσιοποίηση των δεδομένων θα βλάψουν τις διπλωματικές σχέσεις με την Ιαπωνία, αναφέρει η ABC Australia.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Sea Shepherd Australia, Jeff Hansen, δήλωσε: "Όταν αυτές οι φάλαινες χτυπήθηκαν με συσκευές με εκρηκτικό που το στέλνει μέσα στο σώμα τους και έπειτα βγαίνουν τα άγκιστρα.

"Δεν υπάρχει τρόπος να διαφύγουν αυτές οι φάλαινες. Πεθαίνουν προσπαθώντας να ξεφύγουν από αυτά τα καράβια, αλλά το καλώδιο τις σέρνει από πίσω τους στην επιφάνεια».

Μόλις επιβιβαστούν στο πλοίο Nisshin Maru, οι φάλαινες "κομματιάζονται" για την ιαπωνική αγορά, πρόσθεσε ο κ. Hansen.

Παρά το πρόσφατα αποκαλυφθέν υλικό που λήφθηκε το 2008, ο κ. Χάνσεν ισχυρίζεται ότι τα ιαπωνικά πλοία εξακολουθούν να επιχειρούν στα προστατευόμενα ύδατα του Αυστραλίας

Πηγη mirror

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook