Ζωή σαν ταινία: Ζευγάρι ζει χωρίς κινητά, χωρίς ρεύμα, χωρίς TV στο 1880!

Αυτό το ζευγάρι ζει χωρίς κινητά, χωρίς ρεύμα, χωρίς τηλεόραση στη βικτοριανή εποχή και οι φωτογραφίες της καθημερινότητάς τους είναι εντυπωσιακές!

|
SHARE THIS
0
SHARES

Εχετε ακούσει τη φράση «πρώτα ζούμε και μετά γράφουμε;». Αυτό ακριβώς κάνει ένα ζευγάρι από το Πορτ Τάουσεντ στην Ουάσιγκτον.

Η Σάρα και ο Γκάμπριελ Κρίσμαν είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που ασχολείται με μια μακροπρόθεσμη βιωματική μελέτη του πολιτισμού και της τεχνολογίας στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα.

Η Σάρα γράφει βιβλία για τη βικτοριανή εποχή και ολόκληρη τη ζωή τους είναι ένα εν εξελίξει ερευνητικό πρόγραμμα για την αγαπημένες τους δεκαετίες του 1880 και του 1890.

Αλλά δεν κάνουν απλά έρευνα. Ζουν την εποχή. Κυριολεκτικά.

 

Τα ρούχα τους, το σπίτι τους, τα έπιπλά τους, όλη τους η ζωή είναι σαν βγαλμένη από ταινία εποχής.

«Συλλέγουμε παλιά ρούχα και να τα χρησιμοποιούμε στις παρουσιάσεις μας: η βικτοριανή εποχή είναι η μεγάλη αγάπη μας, αν και έχουμε κάποια πολύ ενδιαφέροντα κομμάτια από άλλες εποχές. Αγαπάμε να διδάσκουμε σε άλλους ανθρώπους την καθημερινή ζωή του παρελθόντος, κατανοώντας την ιστορία με έναν τρόπο που δεν μπορεί να μεταφερθεί μόνο φορώντας κοστούμια εκείνης της εποχής».

 

«Δεν είμαστε ηθοποιοί που παίζουν κάποιον ρόλο, είμαστε απλοί άνθρωποι που επιλέγουν να φέρουν την ιστορία στο σήμερα όσο καλύτερα μπορούν» λένε οι ίδιοι.

 

Η Σάρα φοράει κορσέ 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.

Τα γυαλιά του Γκάμπριελ χρονολογούνται από τον δέκατο ένατο αιώνα. Δεν έχουν κινητά τηλέφωνα, δεν βλέπουν τηλεόραση. Η Σάρα δεν έχει καν άδεια οδήγησης. «Αυτοι είμαστε» γράφουν στο μπλογκ τους.

 

Το φαγητό τους μαγειρεύεται σε φούρνο με ξύλα και είναι μόνο συνταγές του 19ου αιώνα, κοιμούνται σε πουπουλένιο κρεβάτι που κατασκεύασα μόνοι τους, δεν χρησιμοποιούν ηλεκτρικές λάμπες παρά μόνο κηροζίνης και φυσικά όλα τα ρούχα τους είναι χειροποίητα.

 

Ο Γκάμπριελ έχει κανονική δουλειά σε κατάστημα με ποδήλατα, όπου πηγαίνει με το αυτοκίνητο.

 

Το περίεργο αυτό ζευγάρι από τα παλιά, εμφανίζεται σε διάφορες ιστορικές εκδηλώσεις και κάνουν διάφορες επίσημες παρουσιάσεις.

Στο blog τους παρουσιάζουν τη ζωή τους καθώς και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες από τα ρούχα τους, το φαγητό τους κ.λπ. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook