Εγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση συγγενών καρδιοπαθειών στο ΜΗΤΕΡΑ

Ο Ομιλος ΥΓΕΙΑ πρωτοπορεί στον τομέα των παθήσεων της καρδιάς καθώς προσφέρει ολοκληρωμένη αντιμετώπιση από το στάδιο της πρόληψης - διάγνωσης έως τη θεραπεία.

|
SHARE THIS
0
SHARES

Γνωρίζατε ότι περίπου 8-10 παιδιά ανά 1.000 γεννήσεις στην Ελλάδα έχουν πρόβλημα στη διάπλαση της καρδιάς τους κατά τη γέννησή τους; 

Στην πλειονότητά τους οι συγγενείς καρδιοπάθειες είναι αντιμετωπίσιμες ασθένειες. Περιλαμβάνουν παθήσεις κατά τις οποίες η καρδιά δεν σχηματίστηκε απολύτως σωστά κατά την δημιουργία της στην ενδομήτρια ζωή (εμβρυογένεση). Στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων αυτό είναι ένα τυχαίο γεγονός. Στις συγγενείς καρδιοπάθειες επίσης περιλαμβάνονται παραμένουσες καρδιακές δομές που είναι φυσιολογικά παρούσες κατά την εμβρυική ζωή (πχ. μεσοκολπική επικοινωνία, βοτάλλειος πόρος), οι οποίες όμως αναμένονται να κλείσουν μέσα στους πρώτους μήνες (βοτάλλειος) ή έτη ζωής (μεσοκολπική επικοινωνία). 

Η προγενετική διάγνωση βελτιώνει την πρόγνωση και απώτερη αποκατάσταση ενός καρδιοπαθούς παιδιού ενώ υπάρχει και η δυνατότητα θεραπευτικών καρδιολογικών παρεμβάσεων ακόμα και κατά την κύηση, όπως μας εξηγεί στη συνέντευξη η κ. Αφροδίτη Τζίφα Διευθύντρια Κλινικής Παιδοκαρδιολογίας και Συγγενών Καρδιοπαθειών νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ. 

Αφροδίτη Τζίφα - Διευθύντρια Κλινικής Παιδοκαρδιολογίας και Συγγενών Καρδιοπαθειών νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ.
Αφροδίτη Τζίφα - Διευθύντρια Κλινικής Παιδοκαρδιολογίας και Συγγενών Καρδιοπαθειών νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ.

Ο Ομιλος ΥΓΕΙΑ πρωτοπορεί στον τομέα των παθήσεων της καρδιάς καθώς προσφέρει ολοκληρωμένη αντιμετώπιση, από το στάδιο της πρόληψης, διάγνωσης έως την θεραπεία και κλινική/ εργαστηριακή παρακολούθηση των καρδιαγγειακών παθήσεων που μπορεί να εμφανιστούν από την εμβρυϊκή έως και την ενήλικη ζωή.

Η μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών, που μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει περισσότερα από 92.000 νεογνά και κατατάσσεται στις πλέον προηγμένες διεθνώς, συμβάλει ουσιαστικά στην προεγχειρητική αντιμετώπιση νεογνών με συγγενείς καρδιοπάθειες με την άριστη συνεργασία νεογνολόγων παιδοκαρδιολόγων, καρδιοχειρουργών, και του εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού του ΜΗΤΕΡΑ.

Με 24ωρη εφημερία παιδοκαρδιολόγων το ΜΗΤΕΡΑ  είναι πάντα σε ετοιμότητα να αναλάβει προγραμματισμένα αλλά και έκτακτα περιστατικά για διακαθετηριακές επεμβάσεις,

Παράλληλα, στο ΜΗΤΕΡΑ λειτουργεί ιατρείο για εγκύους που πάσχουν από συγγενή καρδιοπάθεια που τους παρέχει σιγουριά για μια ασφαλή εγκυμοσύνη, αλλά και ιατρείο συγγενών καρδιοπαθειών ενηλίκων. 

Παρακολουθήστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη της κ. Τζίφα στο βίντεο. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα του ΜΗΤΕΡΑ  πατώντας εδώ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook