
Τα νέα για την Ελλάδα αυτή την εβδομάδα ήταν κάθε άλλο παρά θριαμβευτικά...
Κάπως έτσι ξεκινάει πρόσφατο άρθρο του Forbes. Αντί, όμως, να μας... βυθίσει στην κατάθλιψη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, το άρθρο συνεχίζει με θριαμβευτικούς ρυθμούς. Και αιτία δεν είναι άλλη από τα ελληνικά κρασιά.
Είναι στενόχωρο τόσα πολλά από τα καταπληκτικά πράγματα και τόσο μοναδικά που παράγει η χώρα να επισκιάζονται από τα νέα της ημέρας
Αυτή είναι η ειρωνεία της τύχης:
Μια από τις χειρότερες στιγμές για την ελληνική οικονομία συμβαίνει να είναι μια από τις καλύτερες για τα ελληνικά κρασιά.
Σε αντίθεση με το άσχημα κλίμα, η Ελλάδα «εξάγει» και αισιοδοξία: Μοσχοφίλερο, Ασσύρτικο, Αγιωργίτικο και Μοσχάτο Σάμου είναι τα κρασιά που ο οικονομικός αναλυτής του Forbes, Τζοε Χαρπάζ, συστήνει ανεπιφύλακτα.
Σύμφωνα με τον ίδιο συντάκτη, κορυφαίες Ευρωπαϊκές οινολογικές επιλογές με τη σφραγίδα του ειδικού Αλεξάντερ Λα Πρατ (μάστερ σομελιέ και συνιδρυτή του Atrium DUMBO στο Μπρούκλιν) προέρχονται από την Ελλάδα.
«Οι Ελληνες οινοπαραγωγοί κάνουν μια πραγματική προώθηση, παράγοντας αρκετά σπουδαία κρασιά από ντόπια σταφύλια που είναι πραγματικά φθηνά γι' αυτό που είναι», αναφέρει ο Λα Πρατ.
Η τελευταία του επισήμανση σχετικά με την επιλογή του κατάλληλου κρασιού για ένα επαγγελματικό δείπνο πρέπει να είναι ένα κρασί που να έχει ένα καλό στόρι. Κι έτσι, τι καλύτερο από ένα κρασί που προέρχεται από μια χώρα για την οποία γίνεται τόσο πολύ κουβέντα;
Τα κρασιά για το φετεινό καλοκαίρι
Τέσσερα διαφορετικά κρασιά για το καλοκαίρι, λοιπόν, ένα για κοκτέιλ, ένα για ελαφρύ γεύμα με θαλασσινά, ένα για κρεατικά, κι ένα για επιδόρπιο, είναι οι προτάσεις του Forbes. Μοσχοφίλερο Μπουτάρη,
Το Μοσχοφίλερο Μπουτάρη είναι, λοιπόν, κατά τον Αμερικανό somelier, «το απόλυτο καλοκαιρινό κρασί για χαλάρωση», ενώ το Ασύρτικο Σαντορίνης είναι «το ιδανικό για να συνοδεύσει κανείς ένα πιάτο θαλασσινών».


Οσο για το Αγιωργίτικο από το Κτήμα Σκούρας, «είναι ένα κόκκινο κρασί-φαινόμενο που παράγεται σε έναν από τους μεγαλύτερους σε υψόμετρο αμπελώνες στην Ευρώπη». Μάλιστα, αναφέρει πως η καλύτερη φράση για να το περιγράψει κανείς είναι να πει πως αποτελείται από «τρία τέταρτα Barolo που συναντούν ένα τέταρτο παλιού Bordeaux». Συστήνεται να συνοδεύσει κρεατοφαγία.

Τέλος, «το τέλειο για επιδόρπιο» κατά τον LaPratt είναι το Μοσχάτο Σάμου.

Είναι στενόχωρο κατά τον συντάκτη του άρθρου, τόσα πολλά από τα καταπληκτικά πράγματα και τόσο μοναδικά που παράγει η χώρα να επισκιάζονται από τα νέα της ημέρας. «Την ώρα που οι σημαντικοί αγώνες της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την οικονομία μπορούν να προκαλούν μεγάλη κατάθλιψη, υπάρχουν πολλά στην Ελλάδα που μπορούν να εξισορροπήσουν την κατάσταση»...
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr