Πρωτοποριακό Σύστημα Υβριδικής Απεικόνισης για τον καρκίνο του προστάτη

Μέγιστη διαγνωστική ακρίβεια και ασφάλεια για τον ασθενή διασφαλίζει το νέο πρωτοποριακό σύστημα Υβριδικής Απεικόνισης για τον καρκίνο του προστάτη στο ΥΓΕΙΑ.

SHARE THIS
0
SHARES

Ενα νέο, πρωτοποριακό σύστημα Υβριδικής Απεικόνισης για τον καρκίνο του προστάτη το οποίο διασφαλίζει μέγιστη διαγνωστική ακρίβεια και ασφάλεια για τον ασθενή, λειτουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ.

Πρόκειται για μια μέθοδο που συνδυάζει την αμεσότητα και ευχρηστία της Υπερηχοτομογραφίας με την αντικειμενική ακρίβεια των μεθόδων εγκάρσιας απεικόνισης (Αξονικής & Μαγνητικής Τομογραφίας).

Συγκεκριμένα, εισάγει εικόνες από προηγηθείσα εξέταση Πολυπαραμετρικής Μαγνητικής Τομογραφίας προστάτη σε ένα ειδικά εξοπλισμένο και διαμορφωμένο μηχάνημα υπερήχων. Με εξειδικευμένο σύστημα ηλεκτρονικής πλοήγησης, οι εισαχθείσες εικόνες συνδέονται με ακρίβεια με τις εικόνες που παράγονται σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια της εξέτασης υπερήχων κι έτσι ο ιατρός μπορεί να αξιολογήσει αναλυτικότερα τις διαγνωστικές πληροφορίες, καθώς δίπλα σε κάθε υπερηχογραφική τομή εμφανίζεται στην οθόνη και η αντίστοιχη τομή της Μαγνητικής Τομογραφίας στην ίδια ανατομική θέση.

Ο κύριος Γεώργιος Ζαχαρόπουλος, Ακτινολόγος και Διευθυντής του Τμήματος Γενικών Υπερήχων των Νοσοκομείων ΥΓΕΙΑ και ΜΗΤΕΡΑ μίλησε στο TheTOC και μας εξήγησε πώς ακριβώς λειτουργεί το Σύστημα Υβριδικής Απεικόνισης.

Όπως τονίζει, ο κ. Ζαχαρόπουλος, η συγκεκριμένη μέθοδος, ελαχιστοποιεί την ταλαιπωρία του ασθενή ο οποίος μπορεί άμεσα να επιστρέψει στην καθημερινότητά του, ενώ μεγιστοποιεί την ασφάλειά του, μειώνοντας παράλληλα τον αριθμό των μη αναγκαίων βιοψιών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη μέθοδο, πατήστε εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook