Safe Water Sports:Ποτέ ξανά απώλεια ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και το νερό

Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος του Safe Water Sports που διοργάνωσε ο μη-κερδοσκοπικός Οργανισμός σε συνεργασία με το Σταύρος Νιάρχος.

safe-water-sportspote-ksana-apwleia-anthrwpinis-zwis-sti-thalassa-kai-to-nero
SHARE THIS
0
SHARES

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα «Φάρος» του Κ.Π.Ι.Σ.Ν, η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος του Safe Water Sports για την ασφάλεια στη θάλασσα και το νερό που διοργάνωσε ο μη-κερδοσκοπικός Οργανισμός σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η εκδήλωση εντάσσεται σε ένα πλέγμα ενεργειών εθνικής κλίμακας του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Safe Water Sports, με κεντρικό μήνυμα «ποτέ ξανά απώλεια ζωής στη θάλασσα και το νερό» και σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ασφάλεια στη θάλασσα και το νερό και τη μείωση του τραγικού απολογισμού θυμάτων που δυστυχώς καταγράφονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος με το οποίο συνεργάζεται το Safe Water Sports, της Εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι Ολυμπιονίκες αθλητές και πρωταθλητές στα αθλήματα της θάλασσας και του νερού, εθελοντές που στηρίζουν τη δράση του, εκπαιδευτικοί και γονείς, παρακολούθησαν την παρουσίαση του προγράμματος που με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκπαιδεύει παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τους κανόνες ασφαλείας στη θάλασσα και το νερό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται στους γονείς και το σχολείο και πρέπει να δοθεί στα παιδιά από την αρχή της εκπαίδευσής τους. Το πρόγραμμα αυτό έχει ίδια σημασία με τη σημασία της θάλασσας για την Ελλάδα και η κοινή προσπάθεια του Safe Water Sports και του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πρέπει να συναντήσει τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη διότι έρχεται να συνδράμει το κράτος, σε κάτι που με βάση το Σύνταγμα οφείλει να κάνει - οφείλει να προστατεύει πλήρως την παιδική ηλικία - αλλά δεν μπορεί να κάνει, λόγω της κρίσης».

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Στη χώρα με 13.676 χιλιόμετρα ακτογραμμής, τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη, όπου καταγράφονται περίπου 300 περιστατικά θανάτου στη θάλασσα, η δράση του Safe Water Sports έχει μεγάλη σημασία και πρέπει να στηριχτεί. Η συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα και η έγκριση από το υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων για την εκπαίδευση των παιδιών μας απογειώνει το πρόγραμμα «Προσέχω- Μαθαίνω – Νοιάζομαι» και συμβάλει σε αυτό που πρέπει να είναι ο κοινός στόχος μας. Να μη χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα ξανά».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Έχω την εφαρμογή του Safe Water Sports στο κινητό μου εδώ και ένα χρόνο. Το χρησιμοποιούμε πολλοί γονείς που ψάχνουμε ασφαλείς παραλίες για να παίξουν τα παιδιά μας στη θάλασσα και ευχαριστούμε για αυτό. Πρόκειται για εξαιρετική πρωτοβουλία. Συγχαρητήρια ανήκουν και στην κυβέρνηση που στηρίζει αυτήν την πρωτοβουλία. Αυτό είναι το καλό πρόσωπο της Ελλάδας και δεσμευόμαστε ότι και η Νέα Δημοκρατία στηρίζει και θα στηρίξει αυτήν την προσπάθεια».

Ο αρχιπλοίαρχος και Διευθυντής της Λιμενικής Αστυνομίας κ. Βασίλης Μάμμης, μετέφερε το μήνυμα του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος κ. Παναγιώτη Παρασκευά, όπου, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε: «Η συνεργασία του Λιμενικού Σώματος και του Safe Water Sports έχει οικοδομηθεί σε δυνατά θεμέλια. Η αποδοχή από τους πολίτες ενισχύουν συνεχώς τη βούληση για την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών για να έρθουμε κοντά στον στόχο που δεν είναι άλλος από τη μείωση και γιατί όχι τον μηδενισμό των ατυχημάτων στις θαλάσσιες δραστηριότητες».

Ο εμπνευστής της εθελοντικής αυτής πρωτοβουλίας και πρόεδρος του Safe Water Sports κ. Παναγιώτης Πασχαλάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Πριν από περίπου τρία χρόνια που ξεκινήσαμε, αντιμετωπίζοντας αρκετές δυσκολίες, δε φανταζόμασταν ότι μπορούμε να φτάσουμε ως εδώ που έχουμε φτάσει. Τώρα, το όραμά μας είναι να αναπτυχθούμε περισσότερο, ακόμα και εκτός συνόρων, καθώς η πρωτοβουλία μας είναι μοναδική στην Ευρώπη. Ευχαριστώ όλους τους συντελεστές του Safe Water Sports, τους Έλληνες Ολυμπιονίκες και αθλητές και τους εθελοντές που μας βοηθούν, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την πολύτιμη στήριξή του, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Λιμενικό Σώμα για την άψογη συνεργασία αλλά και το υπουργείο Παιδείας,Έρευνας και Θρησκευμάτων που πρόσφατα ενέκρινε το πρόγραμμα μας. Το 2017 σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα ενημερώσαμε περίπου 35.000 μαθητές και από το 2018 σχεδιάζουμε την εκπαίδευση 50.000 παιδιών κάθε χρόνο. Κοινός μας στόχος είναι να μην υπάρξει άδικα, ούτε μία ανθρώπινη απώλεια στη θάλασσα και το νερό ποτέ ξανά».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τους Έλληνες Ολυμπιονίκες που στηρίζουν εθελοντικά το Safe Water Sports εκπροσώπησε ο Νικόλας Κακλαμανάκης, ενώ μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μελέτη της σχολής επιστημών φυσική αγωγής και αθλητισμού

Για τις αιτίες των ατυχημάτων στην θάλασσα και το νερό παρουσίασε η Δέσποινα Μαργιωλάκη φοιτήτρια στο τέταρτο έτος της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, ειδικευόμενη στον υγρό στίβο.

Η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος του Safe Water Sports έγινε από τον μαθητή της Γ’Λυκείου Βελισσάριο Χριστοδούλου.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook