Αίτηση υπαγωγής σε πτώχευση από την θυγατρική της Folli Follie στις ΗΠΑ

Αίτηση υπαγωγής σε πτώχευση από την θυγατρική της Folli Follie στις ΗΠΑ, Links of London

aitisi-upagwgis-se-ptwxeusi-apo-tin-thugatriki-tis-folli-follie-stis-ipa
SHARE THIS
0
SHARES

Η Folli Follie ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της στις ΗΠΑ, Links of London, Inc., υπέβαλε προαιρετική αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 7 του πτωχευτικού κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών ενώπιον του πτωχευτικού δικαστηρίου του Delaware στις ΗΠΑ (United States Bankruptcy Court for the District of Delaware).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FF Group, η συγκεκριμένη εξέλιξη οφείλεται στις «σημαντικές και διαρκείς ετήσιες οικονομικές ζημιές» της Links of London (LoL), η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ.

Ο ελληνικός όμιλος διαβεβαίωσε ότι παρά την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 7, οι διεθνείς δραστηριότητες της LoL θα συνεχιστούν κανονικά και δεν θα επηρεαστούν από τις εξελίξεις.

Στο ίδιο πλαίσιο, δεσμεύτηκε ότι η αμερικανική θυγατρική θα προχωρήσει στην καταβολή όλων των οικονομικών υποχρεώσεων έναντι των εργαζομένων, τους οποίους μάλιστα, «ευχαρίστησε για τη στήριξή τους». Συνολικά πρόκειται να κλείσουν 6 σημεία πώλησης και 9 shop in shop.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θυγατρική της FF Group στον Καναδά δεν πρόκειται να επηρεαστεί από τις εξελίξεις και συνεχίζει κανονικά την ομαλή λειτουργία της.

Υπενθυμίζεται ότι σε καθεστώς προσωρινής προστασίας έναντι των πιστωτών έχει υπαχθεί και η μητρική εταιρεία, έπειτα από πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι διεργασίες για την ολοκλήρωση του επανελέγχου των οικονομικών καταστάσεων του 2017, μετά τις αποκαλύψεις για ευρείς αποκλίσεις στους ισολογισμούς της ασιατικής θυγατρικής.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook