Βερολίνο: Η απόφαση για το ελληνικό χρέος θα «πάρει μερικές εβδομάδες ακόμη

«Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, δεν υπάρχουν προκαθορισμένες απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα», είπε εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών

berolino-i-apofasi-gia-to-elliniko-xreos-tha-parei-merikes-ebdomades-akomi
SHARE THIS
0
SHARES

Η Γερμανία υποβάθμισε τις προσδοκίες ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα μπορέσουν σύντομα να καταλήξουν σε συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους, παρά το γεγονός ότι η Αθήνα ξεπέρασε κατα πολύ τις δημοσιονομικές απαιτήσεις των δανειστών το 2017.

Μια εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Όλαφ Σολτς έβαλε στον πάγο τις σχετικές προσδοκίες, όταν ζητήθηκε να σχολιάσε δημοσίευμα της Handelsblatt, σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο εξακολουθεί να αντιτίθεται στην ελάφρυνση του χρέους χωρίς αυστηρούς όρους.

«Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, δεν υπάρχουν προκαθορισμένες απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Οι συνομιλίες για την ελάφρυνση του χρέους θα συνεχιστούν και η Γερμανία ελπίζει ότι μπορεί να ληφθεί απόφαση εγκαίρως, πριν από το τέλος του τρίτου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, δήλωσε η εκπρόσωπος του Γερμανού ΥΠΟΙΚ. Αλλά πρόσθεσε επίσης: «Αυτή η απόφαση θα πάρει σίγουρα μερικές ακόμη εβδομάδες».

Η Ελλάδα παρουσίασε πλεόνασμα για δεύτερο συνεχόμενο έτος, συμπεριλαμβανομένης και της αποπληρωμής του χρέους. Αυτό το αποτέλεσμα θα μπορούσε να διευκολύνει τις συνομιλίες για την ελάφρυνση του χρέους πριν από το τέλος του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης της Αθήνας, σχολιάζει το Reuters.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook