Και όμως... η Tesla του Έλον Μασκ έρχεται στην Ελλάδα

Και όμως... η Tesla προχώρησε στην ίδρυση της εταιρίας Tesla Greece

kai-omws-i-tesla-tou-elon-mask-erxetai-stin-ellada
SHARE THIS
0
SHARES

Και όμως... η Tesla φαίνεται να έρχεται και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες, η εταιρία ίδρυσε Μονοπρόσωπη ΙΚΕ με τίτλο Tesla Greece, ενώ φέρεται να έχει ΑΦΜ με ημερομηνία σύστασης την 22/02/2018. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως άμεσα η εταιρεία θα δημιουργήσει HUB το οποίο θα εγκατασταθεί στον Δημόκριτο στην ΑΘΗΝΑ.

Διαχειριστής είναι ο Στεφάν Βέρκμαν, οικονομικός διευθυντής της Tesla Motors στην ευρωπαϊκή δραστηριότητα της με έδρα την Ολλανδία.

 

Σημειώνεται ότι η Tesla Motors είναι αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία που ανήκει στον Ελον Μασκ, και η οποία σχεδιάζει, παράγει και πουλάει ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πριν από λίγο καιρό ο κ. Μασκ βρέθηκε στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος αφού έστειλε ένα πύραυλο που οδήγησε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο διάστημα. 

Τι αναφέρουν εκπρόσωποι της εταιρίας 

Σε επικοινωνία του σάιτ electrek.co με την εταιρεία, εκπρόσωπός της δήλωσε πάντως ότι η Tesla δημιουργεί ένα τοπικό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης.

«Η Tesla χτίζει ένα μικρό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα, το οποίο θα αποτελείται από μια εξαιρετικά καταρτισμένη ομάδα μηχανικών. Αυτή η ομάδα θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε περιορισμένες δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης για την επιτάχυνση της ανάπτυξης τεχνολογίας ηλεκτρικών κινητήρων μέσω στενής συνεργασίας με την ομάδα μας στις ΗΠΑ», τόνισε εκπρόσωπος της εταιρείας και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρό ταλέντο και τεχνικά πανεπιστήμια, προσφέροντας προσαρμοσμένα προγράμματα και εξειδικευμένες δεξιότητες για την τεχνολογία των ηλεκτρικών κινητήρων».

Το σχετικό δημοσίευμα:

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook