Μοσκοβισί: Αισιόδοξος για συμφωνία έως τις 22 Μαΐου

Τη συμβολή όλων των εμπλεκομένων προκειμένου να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση έως τις 22 Μάιου, ζήτησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μσκοβισί από την Ουάσιγκτον.

moskobisi-aisiodoksos-gia-sumfwnia-ews-tis-22-maiou
SHARE THIS
0
SHARES

Τη συμβολή όλων των εμπλεκομένων προκειμένου να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση έως τις 22 Μάιου,  ζήτησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί.

Μιλώντας στο Peterson Institute for International Economics (PIIE) στην Ουάσιγκτον μια μέρα πριν την έναρξη της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, ο κ. Μοσκβισί είπε ότι μετά την πολιτική συμφωνίας της Μάλτας οι παράμετροι είναι πλέον πολύ σαφείς και πρέπει να μεταφραστούν σε μια τεχνική συμφωνία.

Ο επίτροπος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ομάδες των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προκειμένου να υπάρξει μια συμφωνία έως τα τέλη Μαΐου. «Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα και η Επιτροπή θα ενεργήσει όπως πάντα ως ενεργός παίκτης στη διαπραγμάτευση», προσέθεσε.

Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη οι συζητήσεις να γίνουν γρήγορα λέγοντας χαρακτηριστικά: "Προτρέπω όλους να μας δώσουν την ικανότητα να ολοκληρώσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση σύντομα, ώστε να υπάρξει καταβολή της δόσης. Δεν μπορούμε να περιμένουμε. Είμαι αισιόδοξος. Ο στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας μέχρι τις 22 Μαΐου".

Το ΔΝΤ είναι συνεργάτης μας

Αναφερόμενος στο ζήτημα του ελληνικού χρέους ο κ./ μοσκοβισί παραδέχθηκε πως υφίστανται διαφορές με το ΔΝΤ. «Πρέπει να έχουμε συνομιλίες για το χρέος, καθώς και για τη μείωση του χρέους. Αν και υπάρχουν κάποιες εικασίες για το ΔΝΤ θεωρούμε ότι το Ταμείο είναι συνεργάτης με τον οποίο δουλεύουμε. Υφίστανται διαφορετικές απόψεις μερικές φορές , αυτό δεν είναι άλλωστε μυστικό», είπε.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως απεύχεται ένα τέταρτο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα λέγοντας: «Η ελπίδα μου είναι ότι δεν έχουμε ένα τέταρτο πρόγραμμα». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook