Οι Βρυξέλλες ξεσκονίζουν τα μέτρα που ψήφισε η ελληνική βουλή

Και αναμένουν την ευρύτερη δυνατή συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup όπως είπε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

oi-brukselles-kseskonizoun-ta-metra-pou-psifise-i-elliniki-bouli
SHARE THIS
0
SHARES


Την ευρύτερη δυνατή συμφωνία για το ελληνικό χρέος στις διαβουλεύσεις που γίνονται με το ΔΝΤ αναμένει από το Eurogroup της Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως επισήμανε η Ανίκα Μπράιντχαρτ παραπέμποντας σε πρόσφατη δήλωση του Πιερ Μοσκοβισί. Η ίδια χαιρέτισε την ψήφιση των μέτρων και σημείωσε πως «η υιοθετηθείσα νομοθεσία αξιολογείται προσεκτικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας».

Η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων χαιρέτισε την Παρασκευή την υιοθέτηση από τη Βουλή του πακέτου πολιτικής που συμφωνήθηκε με τους θεσμούς, σημειώνοντας ότι στόχος είναι μια αξιόπιστη στρατηγική που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. 

«Η προκαταρκτική συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των τεσσάρων θεσμών και των ελληνικών αρχών στις αρχές του μήνα, άνοιξε το δρόμο προς την ταχεία ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας» σχολίασε η κοινοτική αξιωματούχος.

«Το πακέτο πολιτικής θα συμπληρωθεί τώρα με τις περαιτέρω συζητήσεις για μια αξιόπιστη στρατηγική που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Χαιρετίζουμε τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων για τα μέτρα που χρειάζεται να εφαρμοστούν, όπως συμφωνήθηκε στο πακέτο πολιτικής. Η υιοθετηθείσα νομοθεσία αξιολογείται προσεκτικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook