Παραδοχή Πετρόπουλου: Δεν συνεννοηθήκαμε με την ΕΛΣΤΑΤ

Ο ίδιος διαβεβαίωσε τους συνταξιούχους ότι με την τροπολογία που κατατέθηκε από την υπουργό Έφη Αχτσιόγλου επιλύεται πλέον το πρόβλημα του μαθηματικού τύπου.

paradoxi-petropoulou-den-sunennoithikame-me-tin-elstat
SHARE THIS
0
SHARES

Στην παραδοχή ότι κατά την κατάρτιση του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου δεν υπήρξε συνεννόηση με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, όπως η ΕΛΣΤΑΤ, ώστε να είναι άμεσα εφαρμόσιμες οι διατάξεις περί νέου υπολογισμού των συντάξεων, προχώρησε την Πέμπτη στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

«Η διατύπωση της διάταξης στο νόμο υπεβλήθη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και είναι σύμφωνη με τη διεθνή βιβλιογραφία. Η μεθοδολογία δεν είναι ίδια παντού, αλλά η βιβλιογραφία που μας υπέδειξαν οι υπηρεσίες έδειχνε ότι ήταν εύστοχη η διατύπωση», σημείωσε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι: «ο συντελεστής δείκτη μισθού σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία είναι σωστός. Εντούτοις δεν υπάρχουν τα σχετικά στοιχεία, γιατί αποκλίνει από το δείκτη κόστους εργασίας, που δεν ταυτίζεται με το δείκτη ετήσιας μεταβολής μισθών. Γι’ αυτό επελέγη με επιστημονικό τρόπο ως ορθότερη μεθοδολογία ο υπολογισμός σύμφωνα με το δείκτη τιμών καταναλωτή».

Ο ίδιος διαβεβαίωσε τους συνταξιούχους ότι με την τροπολογία που κατατέθηκε από την υπουργό Έφη Αχτσιόγλου επιλύεται πλέον το πρόβλημα του μαθηματικού τύπου, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν κινδυνεύει η καταβολή των νέων συντάξεων για όσους υπέβαλλαν αίτηση μετά τις 13/5/2016.

«Είστε μαθητευόμενοι μάγοι της κακιάς ώρας», σχολίασε από την πλευρά της η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξη Εύη Χριστοφιλοπούλου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook