«Πιθανή αποχώρηση του ΔΝΤ εάν δεν υπάρχει συμφωνία την Πέμπτη»

«Ότι έχει συμφωνηθεί σε σχέση με τις συντάξεις και το αφορολόγητο θα ισχύσει» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Μιχάλης Ψαλιδόπουλος.

pithani-apoxwrisi-tou-dnt-ean-den-uparxei-sumfwnia-tin-pempti
SHARE THIS
0
SHARES

Στο ενδεχόμενο αποχώρησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα αλλά και τι θα ισχύσει παρά τη μη συμμετοχή του Ταμείου, αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο 24/7 ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Μιχάλης Ψαλιδόπουλος. 

Όπως τόνισε «εάν στο Eurogroup της Πέμπτης δεν υπάρξει κάποιος συμβιβασμός στο θέμα του χρέους, είναι πιθανό το ΔΝΤ να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα».

Ο κ. Ψαλιδόπουλος σημείωσε: «Οι Ευρωπαίοι λένε δεν βιαζόμαστε και θα ανακοινώσουμε μέτρα τον Αύγουστο. Από το Βερολίνο δεν θέλουν αυτόματο μηχανισμό απομείωσης του χρέους. Θέλουν τη βεβαιότητα ότι δεν θα χαλαρώσει η δημοσιονομική πολιτική. Αν στο Eurogroup της Πέμπτης δεν υπάρξει κάποια συμφωνία το ΔΝΤ δεν μπορεί να ενεργοποιήσει το πρόγραμμά του γιατί χρειάζεται χρόνος για γραφειοκρατικές διαδικασίες. Αν μέσα στην εβδομάδα δεν υπάρξει συμβιβασμός και αν δεν δοθεί κάτι συγκεκριμένο και ποσοτικό, δυστυχώς θα έρθει στο συμβούλιο η πρόταση να μην ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα».

Επιπλέον αν'έφερε πως «ότι έχει συμφωνηθεί σε σχέση με τις συντάξεις και το αφορολόγητο θα ισχύσει» ανεξάρτητα από τη σχέση του ΔΝΤ με το ελληνικό πρόγραμμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook