Ποια μέτρα θέλουν να...«ξε-ψηφίσουν» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τον Μάιο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν στο επικαιροποιημένο μνημόνιο την περικοπή στο μισό του επιδόματος θέρμανσης.Σήμερα ζητούν από Χουλιαράκη να το αυξήσει!

poia-metra-theloun-nakse-psifisoun-bouleutes-tou-suriza
SHARE THIS
0
SHARES

Τον Μάιο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν στο επικαιροποιημένο μνημόνιο την περικοπή στο μισό του επιδόματος θέρμανσης και  άλλες περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα  (π.χ. επίδομα ανεργίας στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας) και σήμερα Πέμπτη ζήτησαν από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη να τα...ξεψηφίσουν! 

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης που τους έκανε για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ορισμένοι  εκ των κυβερνητικών βουλευτών - ιδίως των ορεινών νομών - ζήτησαν την αύξηση του ποσού που δίδεται ως επίδομα θέρμανσης! 

Λαμβάνοντας δε υπόψη την «εξαγγελία» Τζανακόπουλου για διανομή μέρους του πλεονάσματος, σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές ζήτησαν το κοινωνικό μέρισμα να δοθεί νωρίτερα εφέτος, το Νοέμβριο.

Και να συμπεριλάβει περισσότερες κοινωνικές ομάδες, όπως οικογένειες που απειλούνται από τη φτώχεια, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους ή οικογένειες όπου και οι δυο γονείς είναι άνεργοι.

Ζήτησαν επίσης, το ποσόν των 300 εκατ. ευρώ που έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό για την προστασία ευάλωτων οικονομικά νοικοκυριών και για παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας, να γίνει μόνιμη παροχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook